Facebook Pixel

Vitamina B17 (Amigdalina, Laetrile) - mituri și realitate. Să ne dăm seama împreună

Vitamina B17 (Amigdalina, Laetrile) - mituri și realitate. Să ne dăm seama împreună

Controverse în jurul vitaminei B17

Amigdalina a fost prima glicozidă identificată în 1830 de chimiștii francezi Pierre Jean Robiquet și Anthony Boutron Charlar.

Chimiștii Walter Norman Haworth și Birkett Willam de la Universitatea din Durham (Marea Britanie) au descoperit structura amigdalinei și au sintetizat ea în 1923. Haworth a fost distins cu Premiul Nobel pentru Chimie în 1938.

Totul a început în anii 1950, când biochimistul din San Francisco Dr. Ernst T. Krebs a venit cu ideea că compusul amigdalina, extras din sâmburi de caise, ar putea viza și distruge selectiv celulele canceroase, eliberând cianura. El credea că amigdalina eliberează cianură, care vizează celulele tumorale numai atunci când este expusă la anumite enzime ale celulelor canceroase. Krebs a susținut că alte celule ale corpului din acel loc ar fi protejate de activitatea enzimatică care ar neutraliza efectele nocive ale cianurii. Krebs și fiul său Ernst Jr. au devenit primii susținători ai terapiei Laetrile.

De atunci, controversa în jurul acestui medicament nu a mai avut loc. s-a domolit. Unii oameni de știință sunt de părere că dovezile pentru eficacitatea Laetrile nu sunt suficiente pentru utilizarea sa pe scară largă. Susținătorii, dimpotrivă, dau multe argumente „pentru” tratamentul cu Laetrile.

De exemplu, binecunoscuta organizație britanică de cercetare Cancer Research UK pe site-ul său oficial Site-ul este mai echilibrat: „Studii mai recente au arătat că Laetrile poate ucide celulele canceroase în unele tipuri de cancer, dar încă nu există suficiente dovezi științifice de încredere pentru a demonstra că Laetrile este 100% eficient în tratarea cancerului. . Laetrile este folosit ca o opțiune alternativă de tratament al cancerului.”

Studii de laborator Laetrile a dat rezultate contradictorii. Un studiu a raportat că amigdalina a încetinit oarecum creșterea celulelor canceroase de colon; în altul, s-a constatat că răspunsul celulelor cancerului de prostată la amigdalină crește odată cu creșterea dozei de amigdalină. Un alt studiu raportează, de asemenea, aceeași tendință de răspuns la doză în celulele canceroase de col uterin. În studiile clinice, conform Institutului Național al Cancerului din SUA, nu a existat un singur studiu clinic controlat cu Laetrile care să compare pacienții care au primit medicamentul cu cei care nu l-au primit.

Rezultate opuse au fost obținute într-un studiu pe șobolani, care a arătat că amigdalina nu este eficientă în tratarea, prevenirea sau întârzierea dezvoltării tumorilor.Vitamina B17, amigdalina și laetrile - care este diferența?

Oamenii de știință continuă să discute despre funcțiile și proprietățile amigdalinei, precum și despre termenul „vitamina B17”.

Vitaminele sunt substanțe pe care organismul nostru nu le poate sintetiza singur, dar trebuie să fie în dieta noastră zilnică pentru a menține sănătatea și a evita bolile. asociat cu deficiența de vitamine. 

Deci, ce este vitamina B17? De ce se numește vitamina? Din punct de vedere tehnic, nu există vitamina B17, deoarece nu este un element vital pentru organismul nostru. Unele surse citează informații că acest nume a fost dat lui Laetrile de către producătorul de medicamente pentru a sublinia beneficiile sale pentru sănătatea noastră. Oamenii de știință continuă să dezbată funcțiile și proprietățile amigdalinei, precum și termenul de „vitamina B17”. Pentru comoditate, vom continua să folosim termenul „vitamina B17”.

Amigdalina este o plantă substanță care se găsește în semințele sau sâmburii fructelor din genul Prunus (prune, cireșe, piersici, nectarine, caise și migdale).

Laetrile este un derivat semisintetic al amigdalinei și este sintetizat din acesta prin hidroliză.

Surse alimentare de vitamina B17 

Sâmburi de fructe, semințe, sâmburi

Sâmburele de fructe, semințele, sâmburii sunt una dintre principalele surse de vitamina B17

Aceasta este una dintre surse principale vitaminy/vitaminy-gruppy-v/vitamin-v-17.html' target='_blank' rel='noopener' title='vitamina B17'>vitamina B17 în special eu cais. De exemplu, un sâmbure de caise conține în medie aproximativ 20 mg de amigdalină. Include, de asemenea, semințe și sâmburi de mere, prune, pere, struguri, căpșuni și zmeură. Amigdalina se găsește și în semințele de in, mei, dovleac, hrișcă h4>

Nuci 

Amigdalina a fost extrasă pentru prima dată din migdale amare

Amigdalina a fost extrasă pentru prima dată din migdale amare . Nucile de Macadamia și caju sunt următoarele în conținut de vitamina B17, după migdalele amare.

span>

Legume verzi  

Legumele cu frunze verzi sunt o sursa excelenta de amigdalina.Legumele cu frunze verzi sunt o sursa excelenta de amigdalina. amigdala. Acestea includ spanacul, broccoli, kale și conopida. 

h4>

Bace

"Zmeura,

<span style=" font-weight:="" 400="" span="" p="" i="" style="font-weight: 400;" h4="" gt="" spanstyle="font t-weight:=" "="" 400;"="" creale="">

Creatoarele integrale precum meiul, sorgul, hrisca, orzul si inul sunt surse bune de vitamina B17.

Céréalele integrale precum meiul, sorgul, hrișca, orzul și inul sunt surse bune de vitamina B17. Pe lângă beneficiile vitaminei B17, toate aceste cereale conțin magneziu, antioxidanți, aminoacizi, vitamina B3, proteine și fosfor. Toate aceste substanțe iau parte activ în procesele digestive, în activitatea sistemului respirator, în menținerea imunității. 

 

Frunze de eucalipt

Lăstarii de bambus sau lăstarii de bambus se laudă cu un conținut ridicat de vitamina B17, urmați de muguri de lucernă, fasole și fasole mung. Cum funcționează? 

Corpul descompune Laetrilul în trei compuși: cianura de hidrogen, benzaldehida și prunazinaCorpul descompune Laetrilul în trei compuși: 

 • acid cianhidric
 • benzaldehidă 
 • Prunazine

Susținătorii vitamina B17 susțin că cianura de hidrogen este principala sa componentă împotriva cancerului. Sub influența enzimelor, este transformat în tiocianat. La începutul secolului al XX-lea, tiocianatul era utilizat pe scară largă pentru tratarea hipertensiunii arteriale, dar ulterior utilizarea sa a fost întreruptă din cauza posibilelor efecte toxice. 

Există, de asemenea, o opinie că enzimele celulelor canceroase transformă Laetrilul în cianură, care, la rândul său, distruge celulele canceroase în sine. Cu toate acestea, sunt necesare mai multe cercetări pentru a confirma această opinie. 

Unii cercetători cred că cianura de hidrogen creează un mediu acid care este dăunător la celulele canceroase. Cu toate acestea, un astfel de mediu acid poate fi dăunător atât pentru celulele canceroase, cât și pentru cele sănătoase. 

Oamenii de știință de la Centrul de Cercetare a Cancerului Sloane Kettering ( SUA) deciexplicați efectele amigdalinei asupra organismului: 

„Amigdalina a demonstrat efecte antiinflamatorii prin stimularea funcției imunomodulatoare a celulelor sistemului imunitar. În studiile pe animale, amigdalina a inhibat sinteza prostaglandinei E și producția de oxid nitric prin interacțiuni cu inhibitorii sistemului imunitar. De asemenea, reduce durerea inflamatorie prin suprimarea factorului de necroză tumorală și are un efect neurotrofic prin activarea kinazei. 

Studii recente au arătat că amigdalele pot avea efecte anticancerigene. În experimentele pe animale, amigdalina a suprimat efectul tumoral al virusului Epstein-Barr. În celulele cancerului de prostată uman, a crescut expresia proapoptotică a proteinei Baх și activitatea enzimei caspaze-3 reducând în același timp expresia proteinei anti-apoptotice Bcl-2. De asemenea, reglează în jos genele legate de ciclul celular în celulele canceroase de colon umane SNU-C4. Amigdalina poate inhiba creșterea și proliferarea în liniile celulare de cancer de vezică urinară prin scăderea proteinelor reglatoare ciclului celular cdk2 și ciclina A. De asemenea, induce expresia follistatinei proteinei de reglare a creșterii în celulele hepatocarcinomului uman HepG2.

După cum putem vedea, astăzi vitamina B17 este probabil una dintre cele mai controversate substanțe din medicină și farmacologie. 


Ce beneficii are vitamina B17 pentru sănătatea noastră?

Unul dintre Principalul beneficiu al amigdalinei este utilizarea sa ca tratament alternativ pentru cancer După cum am menționat anterior, unul dintre principalele beneficii ale amigdalinei este utilizarea sa ca tratament alternativ pentru cancer.cancer. Este încă subiectul dezbaterilor științifice, deoarece organizațiile proeminente de cercetare medicală sunt sceptice cu privire la eficacitatea sa ca remediu pentru cancer. Din cauza acestui scepticism vitamina B17 este folosită ca supliment secundar sau complementar pentru tratamentul cancerului. Până acum, eficacitatea sa deplină pentru utilizare ca principal medicament nu a fost dovedită. Deși mulți cercetători au ajuns deja la concluzia că amigdalina poate fi utilizată cu succes în tratamentul cancerului de prostată.

Alte proprietăți utile ale amigdalinei:

 1. Reducerea tensiunii arteriale. Au fost efectuate studii în care pacienții cu hipertensiune arterială au luat o anumită cantitate de amigdalină (în sâmburi de caise). Ca urmare, majoritatea pacienților au prezentat o scădere a tensiunii arteriale. 
 2. Funcția hepatoprotectoare. Vitamina B17 poate promova sănătatea ficatului și poate ajuta la inversarea unora dintre efectele hepatitei autoimune, care se caracterizează prin inflamarea ficatului. Într-un studiu în care șoarecii adulți au fost injectați cu virusul, grupul tratat cu B17 a experimentat modificări semnificative în creșterea sănătoasă a celulelor T și incidență redusă.
 3. Stimularea imună. Când este utilizată într-un mod controlat, vitamina B17 are capacitatea de a întări sistemul imunitar și de a oferi protecție împotriva anumitor boli. Această vitamină catalizează eliberarea anumitor enzime care ajută la protejarea celulelor de factorii externi negativi. 
 4. Efect anestezic. Diverse studii și utilizarea vitaminei B17 pe pacienți au documentat ameliorarea semnificativă a durerii, în special la pacienții cu artrită și gută. 

Organizația britanică de cercetare Cancer Research UK deja menționată mai sus furnizează astfel de informații despre proprietățile benefice ale amigdalinei : 

„Oamenii care folosesc laetril constată că poate: 

 • îmbunătățește sănătatea, 
 • crește nivelul de energie 
 • detoxifiază și curăță corpul 
 • te ajută să trăiești mai mult"

Precauții speciale atunci când luați vitamina B17 (Amigdalina)

Atunci când este ingerată, amigdalina este transformată în cianură. Este o substanță chimică mortală cu acțiune rapidă

Amigdalina este o glicozidă cianogenă. Când este ingerată în corpul nostru, amigdalina este transformată în cianură. Este o substanță chimică mortală cu acțiune rapidă. 

În funcție de doză, consumul de cianură poate avea următoarele efecte:  

 • durere de cap 
 • greață
 • vomit 
 • Crampe abdominale 
 • amețeli 
 • slab 
 • confuzie 
 • spasme 
 • Probleme de circulație 
 • stop cardiac 
 • probleme de respirație
 • tensiune arterială anormal de scăzută 
 • pleoapa superioară căzută (ptoză)

Efectele secundare pot fi exacerbate de: 

 • Oral, mai degrabă decât injectabil
 • Mâncarea de migdale crude sau sâmburi de fructe zdrobite în timp ce luați amigdalina
 • Luați prea multă vitamina C în timp ce luați amigdalină 
 • Mâncarea fructelor sau legumelor care pot spori efectele amigdalinei, cum ar fi morcovi, muguri de fasole, țelină și piersici 

Studiile arată că vitamina C poate interacționa cu amigdalina și poate spori efectele toxice ale acesteia. Vitamina C accelerează conversia vitaminei B17 în cianură de hidrogen. De asemenea, epuizează organismul de cisteină, un aminoacid care ajută organismul să detoxifice cianura de hidrogen. În unele cazuri, administrarea de amigdaline a dus la deces din cauza otrăvirii cu cianură.

Cianura ucide celulele din corpul uman, împiedicându-le să folosind oxigen. Este deosebit de dăunător pentru inimă și creier, deoarece folosesc mult oxigen. Expunerea la cianura poate duce la consecințe grave asupra inimii, creierului și sistemului nervos.

Doza de vitamina B17

Studiile arată că 0,5-3,5 mg de cianură per kilogram de greutate corporală poate fi fatală. Se știe că sâmburii de caise conțin cantități semnificative de substanțe chimice care pot fi metabolizate în cianură. Oamenii de știință susțin că consumul a 50 până la 60 de sâmburi de caise poate duce la o doză letală de cianură. Cu toate acestea, otrăvirea cu cianură poate apărea la niveluri mult mai scăzute. Unele surse (cum ar fi companiile cu sâmburi de caise) recomandă să luați 6 până la 10 sâmburi de caise pe zi, iar pentru pacienții cu cancer, recomandă creșterea dozei.

De fapt, acest lucru poate fi extrem de periculos. Persoanele care urmează aceste recomandări de dozare pot suferi intoxicații cu cianură.

Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară (EFSA) a avertizat că o porție de trei sâmburi mici de caise sau un sâmbure mare de caise pot determina adulții să depășească nivelurile de expunere la cianură recomandate, în timp ce un sâmbure mic poate fi toxic pentru un copil.  EASA recomandă ca nimeni să nu consume mai mult de 20 de micrograme de cianură per kilogram de greutate corporală la un moment dat. Acest lucru limitează consumul la un nucleu pentru adulți. Chiar și jumătate de sâmbure poate fi prea periculos pentru copii. Cercetătorii observă că semințele de caise amare au niveluri deosebit de ridicate de amigdalină (5,5 g la fiecare 100 g).

Vitamina B17, Amigdalina, Cyto Pharma, 500 Mg

Vitamina B17, Amigdalina, Cyto Pharma, 500 Mg, 100 comprimate


/vitamin -v17-amygdalin-500-mg-100-tabletok.html

Vitamina B17 - 500mg }}' alt='Vitamina B17, Amygdalina Solucion Inyectable, Cyto,' width='240'>

Vitamina B17, Amygdalina Solucion Inyectable, Cyto, 10 fiole, 3 grame p>

/vitamin-b17-amygdalin-solucion-inyectable-cyto-10-flakonov-po-3-gramma.html

Fiecare porție conține două molecule de glucoză (zahăr), 1 moleculă de cianhidric acid (agent antineoplazic), 1 moleculă de benzaldehidă (analgezic)

Vitamina B17, Amigdalina, Cyto Pharma

Vitamina B17, Amigdalina, Cyto Pharma, 100mg, 100 Tablete

Vitamina B17 - 100 mg

Întrebări frecvente - Întrebări frecvente:

Какие еще витамины применяют для лечения рака?

Терапия витамином С в высоких дозах убивает раковые клетки. После результатов новейших исследований ученые получили более глубокое понимание того, как витамин С может использоваться для уничтожения раковых клеток. Высокие дозы витамина С применяются в лечении рака с 1970-х годов.

Как я могу укрепить мою иммунную систему для борьбы с разными заболеваниями (в том числе и с раком) без медикаментов:

Рекомендации медиков в этом вопросе довольно просты —

 • Не курить
 • Соблюдайте диету с высоким содержанием фруктов и овощей. 
 • Регулярно занимайтесь спортом. 
 • Поддерживать здоровый вес. 
 • Употребляйте разумное количество алкоголя.
 • Полноценный сон. 
 • Соблюдение гигиенических мер — мытье рук, тщательная термическая обработка мяса и пр. 
 • Старайтесь минимизировать стресс.

Не всегда есть возможность найти ядра абрикосовых косточек. Могу ли я принимать миндаль вместо них?

Амигдалин естественным образом содержится и в ядрах миндаля и в абрикосовых ядрах. Горький миндаль содержит высокий уровень амигдалина (3–5%), в то время как в сладком миндале обнаружены только следы амигдалина <0,05%.

Conţinut
 • Controverse în jurul vitaminei B17
 • Vitamina B17, amigdalina și laetrile - care este diferența?
 • Surse alimentare de vitamina B17
 • Sâmburi de fructe, semințe, sâmburi
 • Nuci
 • h4>
 • Bace
 • Frunze de eucalipt
 • Cum funcționează?
 • Ce beneficii are vitamina B17 pentru sănătatea noastră?
 • Precauții speciale atunci când luați vitamina B17 (Amigdalina)
 • Doza de vitamina B17
Negarea răspunderii

Acest blog nu este destinat să ofere diagnostic, tratament sau sfaturi medicale. Informațiile de pe acest blog sunt furnizate doar în scop informativ. Vă rugăm să consultați medicul dumneavoastră pentru orice diagnostic și tratament medical și legat de sănătate. Informațiile de pe acest blog nu trebuie considerate un substitut pentru consultarea unui medic. Afirmațiile făcute despre anumite produse în articolele de pe acest blog nu sunt aprobate pentru tratamentul, diagnosticarea sau prevenirea bolilor.

Ți-a plăcut această postare?
0
0
Comentarii la articole
Nicio recenzie
Adaugă recenzia ta

Feedback-ul va fi afișat după moderare.