Facebook Pixel

De ce vitamine au nevoie copiii toamna?

De ce vitamine au nevoie copiii toamna?

  Pentru creșterea și dezvoltarea sănătoasă a unui copil, este necesar un aport suficient de vitamine, minerale, nutrienți pe care organismul le primește cu alimente și este absorbit (unele dintre ele sunt sintetizate în intestine), dar cu condiția sănătății complete și a unei alimentații adecvate. . Toamna, copilul are imunitatea slăbită, el este predispus la boli frecvente, în acest caz, este necesară administrarea de vitamine și complexe de vitamine, deoarece sănătatea este direct legată de funcționarea sistemului imunitar.

  Fiecare complex de vitamine conține vitamina C, care este necesară pentru creșterea și repararea țesuturilor, sinteza colagenului și protecția antioxidantă a celulelor împotriva radicalilor liberi. Ajută la întărirea pereților vaselor de sânge de la cele mai mici la cele principale, la funcționarea normală a inimii și a altor organe. Cu participarea sa, sinteza colagenului, o proteină care participă la refacerea celulelor pielii, cartilajului, tendoanelor, participă la formarea celulelor sanguine, ajută la absorbția fierului și a vitaminei E, reglează metabolismul și este un imunomodulator.

  Vitamina E este esențială pentru susținerea structurală și funcțională a mușchilor scheletici, cardiaci și netezi. Vitaminele din grupele E, A și C sunt vitamine imunomodulatoare și sunt conținute în fiecare complex multivitaminic. Pentru rezistența și creșterea dinților, vitamina D, fosfor, calciu, magneziu trebuie să fie furnizate corpului copilului, este necesar pentru formarea corectă a oaselor, dinților, absorbția fosforului, calciului și servește ca măsură preventivă pentru rahitismul timpuriu. , carii, favorizează creșterea și dezvoltarea rapidă a corpului copilului.

  Vitaminele B sunt indispensabile pentru echilibrul energetic, activitatea nervoasa (functii cognitive normale). Acestea reduc efectele stresului, normalizează digestia și nivelul zahărului din sânge, îmbunătățesc starea părului, a pielii și a unghiilor. Unul dintre principalele minerale este zincul, care este necesar pentru buna funcționare a sistemului imunitar, protecție împotriva răspândirii infecțiilor virale și a tumorilor. Iodul ar trebui să facă parte din complexul fiecărui copil și aparține hormonului tiroidian și este responsabil pentru creșterea, dezvoltarea corpului copilului, pentru eficiența proceselor metabolice și producerea de căldură, deficiența acestuia – principala cauză a bolilor tiroidiene, care duce la scăderea fertilității, malformații congenitale, letargie la copii.

 Autoarea articolului Yuliya Povoroznyuk este medic & ndash;nutriționist, terapeut, membru al Asociația Dietețienilor din Ucraina, Asociația de terapie preventivă și anti-îmbătrânire. Abordare holistică integrativă, anti-îmbătrânire. A absolvit Universitatea Națională de Medicină din Vinnitsa. M. I. Pirogov & nbsp; Shupyk la Departamentul de Gastroenterologie și Nutriționiști, Departamentul de Terapie. Instruire de la A.V. Primak (membru al Institutului de Medicină Funcțională, SUA), Clinica de Endocrinologie a Dr. Kalinchenko (Moscova), Institutul Internațional de Medicină Preventivă și Integrativă, Anti-Aging PreventAge (Moscova) „Sănătatea sistemului musculo-scheletic și a vârstei”; . Autor al unui program de nutriție pentru slăbire, creștere în greutate, terapie nutrițională pentru adulți și copii. corectarea nutraceutică a deficiențelor, programe de recuperare a tractului gastrointestinal, cardiovascular, nervos, endocrin, respirator, pregătire pentru sarcină, corectarea nutraceutică a TSA, autism, ADHD la copii.

Negarea răspunderii

Acest blog nu este destinat să ofere diagnostic, tratament sau sfaturi medicale. Informațiile de pe acest blog sunt furnizate doar în scop informativ. Vă rugăm să consultați medicul dumneavoastră pentru orice diagnostic și tratament medical și legat de sănătate. Informațiile de pe acest blog nu trebuie considerate un substitut pentru consultarea unui medic. Afirmațiile făcute despre anumite produse în articolele de pe acest blog nu sunt aprobate pentru tratamentul, diagnosticarea sau prevenirea bolilor.

Ți-a plăcut această postare?
0
0
Comentarii la articole
Nicio recenzie
Adaugă recenzia ta

Feedback-ul va fi afișat după moderare.