Facebook Pixel

Vitamine pentru stres și depresie

Vitamine pentru stres și depresie

vitaminele B. De asemenea, este important să ne amintim că vitaminele din acest grup sunt distruse în primul rând sub influența nicotinei, precum și din aportul excesiv de alcool, cofeină și zahăr rafinat. Pentru a crește rezistența organismului la stres, antioxidanții sunt de asemenea importanți – vitaminele C și E.

1

Vitamina B12

Important pentru funcția cognitivă. Deficitul de vitamina B12 afectează în principal persoanele în vârstă, care nu produc suficient acid clorhidric în stomac pentru a absorbi vitamina B12, ceea ce duce adesea la o stare de demență și confuzie; precum și cei care suferă de anemie Addison sau tulburări digestive funcționale.

2

Vitamina B6

Necesare pentru metabolismul aminoacizilor, care sunt implicați în sinteza neurotransmițătorilor dopamină și serotonina, care la rândul lor sunt responsabili pentru buna dispoziție și calm. Lipsa acestei vitamine poate provoca depresie.

3

Vitaminele B5 și B3

Reglează eliberarea hormonilor de stres cortizol și adrenalină de către glandele suprarenale

5

Vitamina B1

Participă la procesul de transformare a zahărului din sânge în energie. O deficiență a acestei vitamine poate provoca sentimente de anxietate și chiar gânduri suicidare.

6

Vitaminele C și E

Antioxidanți puternici. Neutralizează radicalii liberi, al căror număr crește în organism în timpul depresiei și stresului.

 

 

Negarea răspunderii

Acest blog nu este destinat să ofere diagnostic, tratament sau sfaturi medicale. Informațiile de pe acest blog sunt furnizate doar în scop informativ. Vă rugăm să consultați medicul dumneavoastră pentru orice diagnostic și tratament medical și legat de sănătate. Informațiile de pe acest blog nu trebuie considerate un substitut pentru consultarea unui medic. Afirmațiile făcute despre anumite produse în articolele de pe acest blog nu sunt aprobate pentru tratamentul, diagnosticarea sau prevenirea bolilor.

Ți-a plăcut această postare?
0
0
Comentarii la articole
Nicio recenzie
Adaugă recenzia ta

Feedback-ul va fi afișat după moderare.