Facebook Pixel

Vitamine pentru viitoarea mamă: un must have pentru sănătate

Vitamine pentru viitoarea mamă: un must have pentru sănătate

În lumea de astăzi, vitaminele și suplimentele alimentare au câștigat de multă vreme popularitate. Sunt acceptați atât de femei, cât și de bărbați, indiferent de vârstă și stil de viață. Dar când vine vorba de viitoarele mame, se pune întrebarea: femeile însărcinate ar trebui să ia vitamine? Am adunat pentru tine argumente puternice care demonstrează că – nu face doar parte dintr-o imagine sănătoasă a unei femei, ci și o garanție a unei sarcini sănătoase.

Sarcina sănătoasă: echilibrul de vitamine>

Majoritatea medicilor moderni sunt de acord ca viitoarea mama trebuie sa urmeze dieta si sa ia complexe de vitamine. Dieta ar trebui să conțină proteine, legume, fructe, precum și alimente bogate în fibre. În supermarketurile de astăzi puteți găsi orice produs, dar mâncarea modernă nu conține nutrienții de care o persoană are nevoie. Și dacă luăm în considerare și mediul nefavorabil, atunci vitaminele și suplimentele alimentare ar trebui să fie în dieta fiecărei persoane.

Ce putem spune despre gravidă. femei?! La urma urmei, așteptând un copil, viitoarei mame îi pasă nu numai de sănătatea ei, ci și de sănătatea copilului. Studiile arată că din 3 femei însărcinate din Ucraina lipsește una sau alta vitamina. Pentru a asigura o sarcină în siguranță, este important să se asigure echilibrul tuturor nutrienților. La urma urmei, metabolismul unei femei, activitatea sistemului hormonal și compoziția sângelui se schimbă. În consecință, crește și nevoia de vitamine și minerale.

Vitamine B: rezerve de refacere

S-a dovedit științific că în timpul sarcinii organismul are nevoie de o ori și jumătate mai mult calciu, cu 30% mai mult zinc, iod și vitamine B și fier și acid folic – de 2 ori mai mult. Nu este surprinzător că majoritatea femeilor, chiar și la începutul sarcinii, au deficit de vitamine B, vitaminele A, C și D, precum și de fier, iod și calciu. Acești nutrienți sunt cei care participă activ la multe procese vitale din corpul unei femei însărcinate.

Vorbind despre nutrienți pentru viitoarele mame, în primul rând , este de remarcat vitaminele grupului B, care sunt implicate în toate procesele metabolice importante din organism. Ele reglează transmiterea impulsurilor nervoase, sunt responsabile pentru starea pielii, a unghiilor și a părului și, de asemenea, participă activ la procesele de hematopoieză și transferul oxigenului către organe și țesuturi. Lipsa oricăruia dintre acești nutrienți în timpul sarcinii poate provoca complicații și malformații fetale.

Este deosebit de important să se reînnoiască vitaminele B (inclusiv acidul folic B12) în stadiile incipiente ale sarcinii. Chiar și o ușoară lipsă de acid folic poate provoca naștere prematură, subpondere și anomalii congenitale la copil. Acești nutrienți vin în corpul nostru din – carne rosie, peste, pasare, branza de vaci, spanac, leguminoase, hrisca si fulgi de ovaz. Dar, deoarece la multe femei sarcina este însoțită de o scădere a apetitului și de toxicoză, complexele de vitamine devin o adevărată salvare. 

Vitaminele A, E, C: antioxidanti puternici E. Acidul ascorbic sustine sistemul imunitar al mamei si al copilului. Fără el, biodisponibilitatea calciului scade, ceea ce poate cauza probleme cu rezistența scheletului la bebeluș.

Vitaminele A și E ajută embrionul să implant în peretele uterin și favorizează formarea placentei. De asemenea, aceste vitamine hrănesc părul din interior, îmbunătățesc starea pielii, făcându-l mai hidratat și mai suplu. Din cauza lipsei de vitamine B, precum și a vitaminelor A și E, părul poate cădea, unghiile se pot rupe și crește prost.

Oase și tiroida sănătoase. glandă: iod și calciu /vitaminy-s-jodom/jod-dlja-beremennyh.html'>iod și calciu! Din cauza ecologiei nefavorabile și a malnutriției, femeile însărcinate suferă adesea de boli tiroidiene. La urma urmei, iodul este implicat în sinteza hormonilor, de care depinde funcționarea normală a tuturor organelor. Pentru a preveni anomaliile congenitale ale dezvoltării fătului, retardul mintal și formarea gușii la mamă, medicii recomandă administrarea de medicamente pe bază de iod pe tot parcursul sarcinii.

Viitoarele mame. de asemenea, se confruntă adesea cu deficit de calciu și vitamina D, care provoacă probleme cu dinții, precum și o boală periculoasă – osteoporoza, care se caracterizează prin fragilitate osoasă. La începutul sarcinii, calciul este necesar pentru formarea corectă a sistemului nervos, a inimii și a țesutului muscular al bebelușului. Aportul de calciu și vitamina D – este o prevenire eficientă a osteoporozei și a rahitismului.  

Dragi cititori, trebuie să recunoașteți că sarcina – acesta este unul dintre cele mai așteptate și vesele evenimente din viața unei femei. Pentru ca bebelusul sa se nasca sanatos, frumos si fericit, este important ca viitoarea mamica sa adere la un stil de viata sanatos. Somn bun, alimentație echilibrată, aport de vitamine, precum și emoții pozitive – cei mai buni ajutoare pentru a menține sănătatea mamei și a bebelușului.

Negarea răspunderii

Acest blog nu este destinat să ofere diagnostic, tratament sau sfaturi medicale. Informațiile de pe acest blog sunt furnizate doar în scop informativ. Vă rugăm să consultați medicul dumneavoastră pentru orice diagnostic și tratament medical și legat de sănătate. Informațiile de pe acest blog nu trebuie considerate un substitut pentru consultarea unui medic. Afirmațiile făcute despre anumite produse în articolele de pe acest blog nu sunt aprobate pentru tratamentul, diagnosticarea sau prevenirea bolilor.

Ți-a plăcut această postare?
0
0
Comentarii la articole
Nicio recenzie
Adaugă recenzia ta

Feedback-ul va fi afișat după moderare.