Facebook Pixel

Vitamine pentru inimă

Vitamine pentru inimă

Activitatea inimii depinde nu numai de sistemul nervos autonom, ci și de conținutul principalelor minerale: magneziu și potasiu, vitamine sau coenzima Q10. Multe procese fiziologice (exerciții, îmbătrânire) și procese patologice (stres, consum de alcool, nicotină, boli cronice) sunt responsabile de pierderea de vitamine valoroase (E, B1, B6) și minerale (potasiu și magneziu) sau coenzimă Q10. Acest lucru afectează activitatea întregului organism, în special a inimii – organism, care este foarte sensibil la modificările concentrației acestor substanțe biologic active. Contracțiile inimii sunt rezultatul muncii „muncitorilor” foarte muncitori; celule ale inimii prin care trec în mod constant ionii: sodiu, potasiu și calciu. Direcția de mișcare a acestor ioni determină în ce fază se află celulele inimii. La ultima etapă a activității celulelor de lucru ale inimii, participă ionii de calciu.
Vitamine pentru inimă
Merită să-i amintiți pacientului ce este bun pentru inima lui și ce poate face pentru a o menține în formă bună. Un stil de viață sănătos, o dietă variată, exercițiile regulate și renunțarea la obiceiurile proaste, menținerea unei greutăți corporale adecvate și mai puțin stres sunt, de asemenea, importante. În lumea de astăzi, însă, acest lucru nu este întotdeauna posibil. Prin urmare, este necesar să se asigure organismului porția necesară de vitamine și minerale care – mai ales când este stresat – se epuizează foarte repede. Vitaminele importante pentru inimă includ vitamina B1 (tiamină), a cărei deficiență semnificativă poate duce la insuficiența mușchiului inimii și la dilatarea vaselor de sânge, ceea ce duce la edem generalizat. Deficitul de tiamină apare foarte des ca urmare a intoxicației cu alcool. Vitamina B6 îmbunătățește absorbția magneziului din tractul gastrointestinal, reduce excreția acestuia din organism și vă permite să utilizați eficient acest element. La rândul său, vitamina E, care este un antioxidant natural, încetinește procesul de îmbătrânire. Absența acestuia afectează negativ funcționarea mușchilor și a sistemului nervos.

Negarea răspunderii

Acest blog nu este destinat să ofere diagnostic, tratament sau sfaturi medicale. Informațiile de pe acest blog sunt furnizate doar în scop informativ. Vă rugăm să consultați medicul dumneavoastră pentru orice diagnostic și tratament medical și legat de sănătate. Informațiile de pe acest blog nu trebuie considerate un substitut pentru consultarea unui medic. Afirmațiile făcute despre anumite produse în articolele de pe acest blog nu sunt aprobate pentru tratamentul, diagnosticarea sau prevenirea bolilor.

Ți-a plăcut această postare?
0
0
Comentarii la articole
Nicio recenzie
Adaugă recenzia ta

Feedback-ul va fi afișat după moderare.