Facebook Pixel

Vitaminele sunt scumpe și ieftine - care este diferența? Care sunt tipurile de vitamine și cum diferă?

Vitaminele sunt scumpe și ieftine - care este diferența? Care sunt tipurile de vitamine și cum diferă?

De ce unele complexe de vitamine sunt scumpe, iar altele ieftine? Această întrebare este adesea adresată de cei care vizitează magazinul Biotus pentru prima dată. Mulți încearcă să-și dea seama singuri și încep cu ceea ce este evident - compoziția medicamentului. Această cale duce la o fundătură - la urma urmei, există substanțe simple, precum vitamina C, care se vinde în orice farmacie pentru un ban, dar în preparate Solgar este oferit la un preț de 400 până la o mie și jumătate de UAH. Dacă nu este vorba despre compoziție, atunci ce este?

 

Chimia este o știință complexă și o face posibil să obțineți una aceeași substanță în moduri diferite. Când vine vorba de aditivi bioactivi, rezultatul va diferi în ceea ce privește puritatea, cantitatea și calitatea impurităților și excipienților. Și în consecință - în ceea ce privește digestibilitatea și, cel mai important, beneficiul.

Conform metodei de fabricație, vitaminele pot fi împărțite în mai multe grupe, fiecare având propriile caracteristici și proprietăți:

  • Vitamine izolate.

  • Supliment de vitamine izolate.

  • Vitamine din plante.

  • Vitamine fermentate.

  • Vitamine renaturate.

 

Vitamine izolate sunt substanţe obţinute sintetic. Acest grup include aproximativ 95% dintre medicamentele vândute în farmacii. În mod natural, din alimente, organismul primește vitamine și microelemente în combinație cu aminoacizi și alte microelemente (complexul chelat), ceea ce contribuie la o mai bună absorbție a acestora. Vitaminele izolate intră în organism „în formă pură” și sunt absorbite mai rău. Prin urmare, înainte de a începe un curs de administrare a acestora, medicii recomandă să urmeze un curs de curățare a organismului de toxine.

 

Un prim exemplu al diferenței dintre vitaminele sintetice și cele organice este vitamina A sub formă de retinol și beta-caroten. În ciuda faptului că aceasta este aceeași vitamină, formele de eliberare a acesteia sunt diferite și diferă semnificativ în preț. Retinolul este vitamina A în forma sa pură, carotenul este forma sa vegetală, pe care organismul o absoarbe bine și o transformă în vitamina A. În procesul de asimilare, beta-carotenul, în același timp, acționează ca un antioxidant capabil să distrugă liber. radicali, normalizează metabolismul lipidelor și îmbunătățește imunitatea. Retinolul în forma sa pură poate fi însoțit de efecte secundare, cum ar fi apariția unui ton gălbui sau portocaliu al grăsimii subcutanate. Luarea de beta-caroten nu are aceste efecte. Trebuie să fiți deosebit de atenți cu retinol în timpul sarcinii - chiar și supradozele mici ale acestuia afectează negativ dezvoltarea fătului. În același timp, în complexele de vitamine ieftine pentru femeile însărcinate, vitamina A este prezentată în această formă. Înainte de a cumpăra un complex de vitamine pentru femeile însărcinate, asigurați-vă că vitamina A este prezentată în el sub formă de beta-caroten - o astfel de formulă este sigură.

 

 

Vitaminele și mineralele izolate cu aditivi pot fi recunoscute după marcajele  „natural”, „aliment integral”, „pe bază de alimente”. Acestea sunt, de asemenea, vitamine sintetice, izolate, dar deja ca parte a unui complex chelat - din amestecuri de plante uscate. Complexul este selectat optim pentru absorbția fiecărei substanțe, prin urmare, organismul beneficiază mult mai mult de astfel de vitamine. Astfel de preparate „amestecuri alimentare” sunt mult mai scumpe decât vitaminele izolate și nu sunt disponibile în farmaciile obișnuite. Un exemplu sunt complexele de vitamine din Country Life și Now Foods. p>

 

 

Următoarele trei tipuri de vitamine, de la și to, sunt obținute din surse naturale, dar în moduri diferite. Astfel de aditivi bioactivi nu contin componente sintetice, sunt usor absorbiti de organism si au efectul cel mai activ si in acelasi timp delicat. Dar producția lor este mult mai dificilă, iar astfel de produse sunt mult mai scumpe.

 

 

Vitamine din plante – obținute din produse special prelucrate și concentrate: legume, fructe, ierburi, fructe de pădure, drojdie etc. De obicei, astfel de preparate indică din ce provin. Exemplu -produse Mega Food.

 

Vitaminele fermentate sunt produse în cel mai natural mod – prin „probiotice fermentaţie". Alimentele crude, nerafinate, cultivate în ferme speciale, fără îngrășăminte chimice, sunt suplimentate cu bacterii benefice și drojdie, iar în urma fermentației anumite substanțe sunt transformate în altele, mai complexe. Cel mai faimos producător de vitamine fermentate este  New Chapter .

 

 

Vitaminele renaturate sunt produse folosind o tehnologie unică dezvoltată de biochimistul Andrew Szalay. Scopul ei este să păstreze Code Factors, compuși în care vitaminele există în alimentele naturale. Procesul de renaturare imită creșterea plantelor. Pentru a face acest lucru, o vitamină sau un mineral purificat este încorporat într-o proteină sau peptidă și este injectat în celulele de drojdie în proliferare. Se obține drojdia, îmbogățită cu o vitamină sau mineral și elementele ei însoțitoare. Datorită factorilor de codificare, vitaminele și mineralele sunt recunoscute organic de organism și absorbite ca și cum ar fi obținute din alimente naturale. Un exemplu de vitamine renaturate este producția de Grădina Vieții .

 

Pe lângă forma de eliberare a vitaminelor, combinațiile lor în complexele joacă un rol important. Deci, vitamina B12 poate crește reacțiile alergice la vitamina B1 și nu este recomandat să fie luate împreună. Vitamina E se combină bine cu seleniul, dar este slab absorbită cu fierul. Vitamina C îmbunătățește absorbția fierului, dar este slab compatibilă cu vitaminele B. Și cu cât este mai mare statutul și reputația producătorului de suplimente bioactive, cu atât mai mult sunt luați în considerare astfel de factori.

 

Negarea răspunderii

Acest blog nu este destinat să ofere diagnostic, tratament sau sfaturi medicale. Informațiile de pe acest blog sunt furnizate doar în scop informativ. Vă rugăm să consultați medicul dumneavoastră pentru orice diagnostic și tratament medical și legat de sănătate. Informațiile de pe acest blog nu trebuie considerate un substitut pentru consultarea unui medic. Afirmațiile făcute despre anumite produse în articolele de pe acest blog nu sunt aprobate pentru tratamentul, diagnosticarea sau prevenirea bolilor.

Ți-a plăcut această postare?
0
0
Comentarii la articole
Nicio recenzie
Adaugă recenzia ta

Feedback-ul va fi afișat după moderare.