Facebook Pixel

Vitamine pentru stresul mental

Vitamine pentru stresul mental

Multe vitamine sunt sintetizate în corpul nostru în cantități insuficiente, motiv pentru care pentru o funcționare corectă și ușoară a creierului merită să luați complexe de vitamine gata preparate.

Luând vitamina B1, se absoarbe bine in intestine si dupa, ajuta sa fie transportat in organele depozit: ficat, rinichi, miocard. Astfel, se transformă în TDF, care este necesar pentru sinteza elementelor necesare creierului, care includ:

  • acetilcolina (ACC) - necesara pentru transmiterea impulsurilor nervoase;

  • lipide - fac parte din structura membranelor celulare, inclusiv teaca de mielină (o componentă a trunchiurilor nervoase);

  • acizi grași și colesterol mai mari, jucând, de asemenea, un rol uriaș în procesele energetice ale creierului.

Astfel, când TDP este consumat în creier, acesta este convertit sub influența enzimelor în tiamină trifosfat. Este un macroerg al țesutului nervos, care are proprietăți antioxidante care ajută la prevenirea efectelor nocive ale radicalilor asupra celulelor.

Persoanele mature și cele în vârstă au anumite diferențe față de categoria şcolarilor şi elevilor. Corpul lor suferă diferite tipuri de modificări, pe măsură ce începe procesul de îmbătrânire.

Să ne amintim faptul că bunicile noastre uită constant ceva, chiar și acele evenimente care s-au întâmplat cu ei cu o zi înainte. De asemenea, un procent considerabil de persoane în vârstă sunt predispuse la uitarea patologică asociată cu modificări organice distructive ale creierului. Ca urmare a deteriorării, neuronii își pierd capacitatea de a-și îndeplini corect funcțiile, ceea ce se reflectă în simptomele unei boli atât de cunoscute precum boala Alzheimer.

Pentru a evita astfel de modificări sau pentru a încetini procesul de îmbătrânire, medicii recomandă următoarele vitamine pentru utilizare.

Vitamina P este considerată o vitamină de permeabilitate deoarece ajută pentru a reduce intrarea capilară, retenția de sânge în fluxul sanguin și pentru a îmbunătăți fluxul sanguin. Ca rezultat, aportul de sânge îmbunătățit la creier îmbunătățește nutriția neuronilor și crește intensitatea creierului.

Cu stres mental intens, fluxul sanguin capilar este perturbat din cauza permeabilității capilare crescute. Sângele părăsește fluxul sanguin în fluidul tisular, se acumulează substanțe care irită receptorii de durere corespunzători, care, la rândul lor, provoacă dureri de cap atunci când sunt exagerați.

Este periculos. că, în prezența focarelor mari de permeabilitate crescută a vaselor cerebrale, alimentarea cu sânge a neuronilor este perturbată, ceea ce poate duce la moartea neuronilor – pot apărea, de asemenea, infarct cerebral și sângerări în creier sau spațiu subarahnoidian. Astfel de patologii se numesc accident vascular cerebral, care are simptome neurologice caracteristice, o tendință la dezvoltarea proceselor distructive ireversibile și moarte instantanee.ergocalciferol. Primul se formează în piele sub acțiunea razelor UV, al doilea provine din alimente. Ele asigură o bună absorbție a oligoelementelor de fosfor și calciu. De asemenea, participă la metabolismul și reglarea diviziunii celulare, iar acesta este un moment decisiv în refacerea neuronilor și previne creșterea tumorilor maligne.

Vitamina E are, de asemenea, activitate antioxidantă, care la rândul său ajută la protejarea membranelor celulare de peroxidarea lipidelor. De asemenea, această vitamină controlează sinteza acizilor nucleici, care stau la baza aparatului genetic al celulei, și a hemului, legătura centrală a eritrocitelor.

Substanțele minerale nu sunt mai puțin importante pentru o persoană a cărei activitate este asociată cu creșterea stresului mental. Sunt importante pentru menținerea homeostaziei, asigurarea activității vitale a organismului, iar lipsa lor duce la o varietate de tulburări și patologii. Oligoelemente se găsesc în țesutul osos sub formă cristalină, precum și în țesuturile moi sub formă de soluție adevărată sau coloidală în combinație cu proteine.

Citiți cărți, faceți sport, învățați poezie, plimbați-vă mai mult în aer curat, mâncați corect și nu uitați de multivitaminele și mineralele care vă vor menține tânăr și nestingherit. Rămâneți sănătos!Negarea răspunderii

Acest blog nu este destinat să ofere diagnostic, tratament sau sfaturi medicale. Informațiile de pe acest blog sunt furnizate doar în scop informativ. Vă rugăm să consultați medicul dumneavoastră pentru orice diagnostic și tratament medical și legat de sănătate. Informațiile de pe acest blog nu trebuie considerate un substitut pentru consultarea unui medic. Afirmațiile făcute despre anumite produse în articolele de pe acest blog nu sunt aprobate pentru tratamentul, diagnosticarea sau prevenirea bolilor.

Ți-a plăcut această postare?
0
0
Comentarii la articole
Nicio recenzie
Adaugă recenzia ta

Feedback-ul va fi afișat după moderare.