Facebook Pixel

Efectul vitaminelor asupra sănătății umane

Efectul vitaminelor asupra sănătății umane

 

Vitaminele sunt compuși organici care sunt necesari pentru funcționarea normală a organismului. Organismul în sine nu produce vitamine, așa că trebuie să le aprovizionați cu alimente. Vitaminele sunt împărțite în vitamine solubile în apă și vitamine solubile în grăsimi. Vitaminele solubile în apă nu se acumulează în corpul uman, dar sunt excretate prin urină. La rândul lor, vitaminele liposolubile sunt stocate în ficat și țesutul adipos.

Stil de viață sănătos

În prezent, se pune mare accent pe un stil de viață sănătos. Specialistii, nutritionistii si medicii fac apel la folosirea unei diete pentru sanatate si activitati in aer liber. Ceea ce mâncăm ne afectează aspectul și sănătatea. Alimentația corectă este o excelentă prevenire și protejează împotriva bolilor, precum și a diferitelor manifestări neplăcute.


Vitaminele sunt împărțite în liposolubile și hidrosolubile. Vitaminele liposolubile sunt vitamina A, vitamina D, vitamina E, vitamina K. Vitaminele solubile în apă sunt vitaminele B.


Vitamina A
Previne îmbătrânirea, afectează aspectul pielii, unghiilor și părului, întărește mucoasele gurii, gâtului și nasului, ucide radicalii liberi, stimulează creșterea oaselor și a dinților. Deficitul de vitamina A se manifestă prin piele uscată, păr fragil, erupții cutanate, probleme cu unghiile, lipsa poftei de mâncare, sănătate precară și oboseală constantă. Un exces de vitamina A, în special, include: dureri de cap, greață și stare generală de rău, sângerare a gingiilor, îngălbenirea pielii, căderea părului, depresie, mâncărime.

Vitaminele B
Vitamina B1 este o altă tiamină. Afectează buna funcționare a inimii, a sistemului nervos și digestiv. Vitamina B2 este implicată în procesul de contracție și oxidare și are un efect benefic asupra vederii. Vitamina B3 afectează funcționarea sistemului digestiv și a sistemului nervos, reglează nivelul de colesterol din organism și asigură un somn normal. Vitamina B4 este necesară pentru buna funcționare a creierului, a sistemului nervos, distruge radicalii liberi. Vitamina B5 construiește proteine și grăsimi. Vitamina B6 întărește sistemul imunitar, economisește energie. Vitamina B7 descompune grăsimile, aminoacizii și carbohidrații, participă la metabolismul glucozei, participă la producția de hemoglobină. Vitamina B8 transportă impulsurile nervoase, previne depunerea grăsimilor în ficat. Vitamina B9 (altfel vitamina B11, acid folic) este recomandată în special pentru femeile în timpul sarcinii – reglează procesele metabolice, vă permite să salvați codul genetic al celulelor. Vitamina B10 face parte din acidul folic și ajută la crearea acestuia, descompune proteinele, garantează starea sănătoasă și bună a pielii. Vitamina B17 ajută la vindecarea cancerului.

Vitamina C
Vitamina C este implicată în respirația celulară, este implicată în dezvoltarea grăsimilor și proteinelor, favorizează absorbția fierului, mangan, reduce toxicitatea cuprului, vanadiu, cobalt, mercur. Vitamina C ajută la construirea organismului imunitar, ucide radicalii liberi, ajută la răceli, accelerează vindecarea rănilor.

Vitamina D
Vitamina D favorizează absorbția calciului și a fosforului. Datorită lui, dezvoltarea sistemului osos și mineralizarea osului este posibilă. Vitamina D îmbunătățește starea dinților, afectează celulele măduvei osoase, sistemul nervos, reglează secreția de insulină.

Negarea răspunderii

Acest blog nu este destinat să ofere diagnostic, tratament sau sfaturi medicale. Informațiile de pe acest blog sunt furnizate doar în scop informativ. Vă rugăm să consultați medicul dumneavoastră pentru orice diagnostic și tratament medical și legat de sănătate. Informațiile de pe acest blog nu trebuie considerate un substitut pentru consultarea unui medic. Afirmațiile făcute despre anumite produse în articolele de pe acest blog nu sunt aprobate pentru tratamentul, diagnosticarea sau prevenirea bolilor.

Ți-a plăcut această postare?
0
0
Comentarii la articole
Nicio recenzie
Adaugă recenzia ta

Feedback-ul va fi afișat după moderare.