Facebook Pixel

Tot ce trebuie să știm despre vitamina K2

Tot ce trebuie să știm despre vitamina K2

Care este efectul vitaminei K1 și K2?

Vitamina K activează proteinele care joacă un rol important în coagularea sângelui, metabolismul calciului, curățarea plăcii aterosclerotice a vaselor de sânge și este bună pentru sănătatea inimii.

Una dintre cele mai importante funcții ale unei vitamine este de a regla absorbția calciului în forma și forma potrivită. Cu alte cuvinte, promovează mineralizarea oaselor și previne calcificarea țesuturilor moi, ligamentelor, vaselor de sânge și rinichilor. Unii oameni de știință au sugerat că rolul vitaminelor K1 și K2 este foarte important și ar trebui clasificat ca un grup separat de vitamine solubile în grăsimi. Studiile pe animale au arătat că vitamina K2 reduce calcificarea vaselor de sânge, în timp ce K1 nu o face niciodată.

Studiile controlate pe oameni arată, de asemenea, că suplimentele de vitamina K2 îmbunătățesc în general sănătatea oaselor și a inimii. Sunt necesare mai multe studii umane înainte ca diferențele funcționale dintre vitaminele K1 și K2 să poată fi pe deplin confirmate.

Efectul vitaminei K asupra bolilor cardiovasculare

Acumularea de calciu pe pereții arterelor cardiace este un factor de risc pentru bolile cardiovasculare. Prin urmare, orice reduce această acumulare ajută la protejarea împotriva bolilor de inimă. Vitamina K2 este folosită în cazurile în care există depozite de calciu în artere, distrugerea oaselor în timpul menopauzei și pentru a susține sistemul nervos și imunitar. După un studiu de 10 ani, oamenii de știință au descoperit că mulți oameni care au luat doze mari de vitamina K2 au redus probabilitatea de a dezvolta boli ale vaselor, tendoanelor, arterelor cu 55% și au redus mortalitatea cauzată de boli de inimă cu 60%.

Un studiu a constatat că un aport mai mare de vitamina K2 a fost puternic asociat cu un risc redus de boli de inimă. În timp ce vitamina K1 s-a dovedit a fi mai puțin eficientă în aceste boli.

Sănătatea oaselor și riscul redus de osteoporoză

Osteoporoza înseamnă „oase poroase” - Aceasta este o problemă foarte frecventă în rândul locuitorilor Europei de Vest. Problema este relevantă în rândul femeilor aflate în postmenopauză, deoarece în această fază riscul de fracturi și alte leziuni este semnificativ crescut, precum și în rândul persoanelor în vârstă. După cum am menționat mai sus, vitamina K2 joacă un rol central în metabolismul calciului, principalul mineral care se găsește în oase și dinți. Vitamina K2 activează acțiunea calciului, care leagă acțiunea a două proteine -proteina matricei GLA și osteocalcina. Un studiu de 3 ani la femeile aflate în postmenopauză a constatat că cei care au luat suplimente de vitamina K2 au avut modificări mult mai lente ale densității minerale osoase și ale procesului de îmbătrânire. De asemenea, este de remarcat faptul că suplimentele de vitamina K sunt recunoscute și recomandate oficial în Japonia pentru tratamentul osteoporozei.

Sănătate dentară

Vitamina K2 afectează sănătatea dentară. Una dintre principalele proteine de reglementare pentru sănătatea dentară este osteocalcina, aceeași proteină care este importantă pentru metabolismul calciului în țesutul osos. Osteocalcina declanșează un mecanism care stimulează creșterea dentinei noi sub smalțul dinților.

Experții au confirmat anterior că vitaminele A și D cresc eficacitatea vitaminei K2.

Cancer Help

Cancerul este o cauză foarte frecventă de deces în țările occidentale. În ciuda faptului că medicina modernă a găsit multe modalități de a trata această boală, cancerul este frecvent. Prin urmare, căutarea unor mijloace eficiente pentru prevenirea acestei boli este de o importanță capitală. Au fost efectuate experimente cu vitamina K2 pe diferite tipuri de cancer. Mai multe experiențe clinice arată că vitamina K2 reduce reapariția cancerului hepatic și crește speranța de viață. Experimentele au implicat bărbați care au luat doze suplimentare mari de vitamina K2. După administrarea acestuia, progresia cancerului de prostată a scăzut semnificativ cu 65%, în timp ce administrarea de vitamina K1 a arătat ineficiență. Prin urmare, este nevoie de mai multe cercetări înainte de a putea trage concluzii mai serioase.

Care sunt cele mai bune alimente din care să obțineți vitamina K2?

Alimente bogate în  vitamina K1, dar vitamina K2 este mai rar întâlnită. Corpul nostru transformă parțial vitaminele K1 în K2. Și totuși, cantitatea de vitamina K1 dintr-o dietă normală este de zece ori mai mare decât cea a vitaminei K2. Cu toate acestea, dovezile actuale indică faptul că procesul de conversie este ineficient. Este mai ușor și mai fiabil să obțineți vitamina K2 în tablete sau capsule din magazinul nostru online Biotus. În mod normal, vitamina K2 este produsă de bacteriile intestinale din colon. Utilizarea antibioticelor cu spectru larg, pe care pacienții le iau adesea, duce la deficit de K2. În plus, dieta umană modernă conține foarte puțin din această vitamină importantă, deoarece K2 se găsește în principal în anumite alimente animale și fermentate. Vitamina K2 este obținută din produse de origine animală, inclusiv lactate bogate în grăsimi, gălbenușuri de ou, ficat, alte organe și alimente fermentate (cum ar fi varza murată, natto și miso).  Un aport suplimentar de suplimente biologic active,  pe care le puteți comanda și cumpăra de pe site-ul nostru web, va fi cu adevărat relevant. În plus, prin combinarea vitaminelor K2 și D, puteți spori efectul fiecăreia dintre ele, deoarece aceste două vitamine au un efect sinergic.

Importanța cercetării vitaminei K2 pentru sănătate este o strategie promițătoare pentru prevenirea și tratamentul multor boli.

Realitate.

Vitamina K este un grup de nutrienți care sunt împărțiți în vitaminele K1 și K2. Vitamina K1 este implicată în coagularea sângelui, vindecarea rănilor. Vitamina K2 este bună pentru sănătatea oaselor și a inimii, încetinește procesul de îmbătrânire și riscul de osteoporoză. Experții în sănătate recomandă ca suplimentele de vitamina K2 să fie luate în mod regulat pentru persoanele cu risc crescut de boli cardiovasculare. Pentru a menține o sănătate bună, asigurați-vă că obțineți suficiente vitamine K1 și K2 din alimente.

Acest lucru este evident deoarece vitamina K joacă un rol important în multe  funcțiile corpului.

Între timp, administrarea vitaminei în doze foarte mari contribuie la o vâscozitate excesivă a sângelui și, în consecință, la dezvoltarea tromboflebitei și aterosclerozei.

 

Negarea răspunderii

Acest blog nu este destinat să ofere diagnostic, tratament sau sfaturi medicale. Informațiile de pe acest blog sunt furnizate doar în scop informativ. Vă rugăm să consultați medicul dumneavoastră pentru orice diagnostic și tratament medical și legat de sănătate. Informațiile de pe acest blog nu trebuie considerate un substitut pentru consultarea unui medic. Afirmațiile făcute despre anumite produse în articolele de pe acest blog nu sunt aprobate pentru tratamentul, diagnosticarea sau prevenirea bolilor.

Ți-a plăcut această postare?
0
0
Comentarii la articole
Nicio recenzie
Adaugă recenzia ta

Feedback-ul va fi afișat după moderare.