Facebook Pixel

Totul despre beneficiile superalimentului la modă - semințele de chia

Totul despre beneficiile superalimentului la modă - semințele de chia

Fiecare națiune de pe Pământ are propria sa poțiune magică. Aztecii au  acest lucru desigur semințe chia. Țara de origine ierburi chia în Central America, mai precis Mexic. Poporele antice credeau, semințele plantele sunt capabile să ofere o tărie fără precedent, anduranță și înzestrați cu energie fără precedent. Azi semințe chia cresc yuzhnoy  Europa, Brazilia, Guatemala, India și Australia și desigur în Mexic.

Popular superalimentul poate conține mai mult de 30% grăsimi mononesaturate, 15% proteine, 45% carbohidrați și 37% fibră. 5 % omega-3, calc: 18% din RDI, mangan: 30% din RDI, magneziu: 30% RD, fosfor: 27% RDI.

Vitamine A, E și C, riboflavină, niacin, tiamină, zinc, sodiu și un număr mare de aminoacizi esențiali.

Acidul alfa-linolenic este conținut într-o concentrație foarte mare și nu are analogi atât în vegetație, cât și în rândul animalelor.

Și aici este devine clar datorită a ceea ce semințele de chia erau considerate un produs energetic puternic. Ele pot fi comparate cu complexe de vitamine bune, dar absorbția va fi mult mai bună.

La ce folosesc semințele de chia?

Despre efectul benefic și important al semințelor am aflat nu cu mult timp în urmă din Europa de Vest, unde superalimentele au intrat deja pe lista produselor din dieta zilnică și sunt disponibile pentru vânzare gratuită. Uniunea Europeană a recunoscut încă din 2005 semințe span> chia - produsul al viitorului. Și după teste științifice lungi, acestea au fost puse în uz public.

Albe chia (salvie spaniolă) - semințe mici de până la 1 ml în în diametru, în cea mai mare parte vopsit în culoare neuniformă: gri , negru, maro sau alb, iar întreaga suprafață este acoperită cu un model în relief. Dar, indiferent de culoare, au proprietăți și compoziție absolut similare. Semințele sunt folosite în formă pură și procesată. Făina de chia prăjită este renumită pentru durata sa lungă de valabilitate.

Salvie spaniolă este capabilă să stabilizeze sistemul digestiv, să regenereze țesuturile deteriorate ale sistemului musculo-scheletic, să curețe piele, întărește unghiile, oasele și părul. Ajută persoanele cu obezitate, accelerează procesele metabolice din organism.

Proprietățile semințelor nu se termină aici. Chia   conține o cantitate mică de calorii, aproximativ două linguri. lingurile furnizează doar 138 de calorii - acest lucru poate intrigă oamenii care duc un stil de viață sănătos, țin dietă, fac sport. Acizii grași și non-grași sunt necesari pentru buna funcționare a întregului organism. Semințele de chia sunt bogate în acizi grași polinesaturați, care nu se găsesc întotdeauna în produsele de zi cu zi. Un conținut ridicat de omega-3 și fibre accelerează metabolismul, datorită excesului de grăsime subcutanată, va ajuta la reducerea treptată și calitativă a greutății. Întărește pereții vaselor de sânge, promovează activitatea sistemului cardiovascular. Semințele de chia sunt un aliment din cereale integrale, cultivat organic, fără gluten și fără OMG. 30 de grame de semințe conțin până la 13 grame de carbohidrați, dintre care 95% sunt fibre. Ajută la saturarea stomacului și combate foamea. Fibrele sunt capabile să scadă colesterolul și zahărul din sânge, să readucă tensiunea arterială la normal.

Semințele de salvie spaniolă au o serie de beneficii:

1. Cantitatea de proteine este mult mai mare decât multe produse pe bază de plante, la 15%.

2. S-a demonstrat că spectrul larg de vitamine al semințelor de salvie spaniolă ajută la scăderea tensiunii arteriale la niveluri acceptabile la persoanele cu hipertensiune arterială. Reduce riscul de boli cardiovasculare. Au un efect pozitiv asupra funcționării sistemului endocrin.

3. Studiile efectuate arată că consumul de produse din făină cu chia normalizează zahărul din sânge.

4. Îmbunătățește structura vaselor de sânge, luptă eficient împotriva inflamației cronice.

Oamenii de știință italieni au demonstrat că oamenii care mănâncă zilnic semințe de chia reduc numărul deceselor în timpul crizelor cardiace la jumătate.

span>

La rândul lor, obiceiurile proaste, lipsa exercițiilor fizice, alimentația dezechilibrată, nu pot decât să depășească dezvoltarea ulterioară a bolilor cronice.

Un studiu asupra persoanelor cu diabet care consumau zilnic chia până la 38 g. arată că răspunsul markerului inflamator hs-CDR a scăzut cu 45%. Beneficiul neprețuit al superalimentului constă în prevenirea și controlul zahărului din sânge.

5. Semințe de chia în orice formă - este un bun plus pentru tot felul de feluri de mâncare și băuturi. Făina de semințe este folosită pentru a face produse de patiserie, budinci, cocktail-uri, se adaugă la cereale, se amestecă cu suc, compot, băutură de fructe, iaurt.

Potrivit și ca un condimente pentru orice garnitură, pește și carne. În forma sa crudă, este potrivit pentru orice aliment - brânză de vaci, salată, caserole.

Folosirea regulată a semințelor de chia oferă sănătate și frumusețe, promovează întinerirea și vindecarea întregului corp.

Dar nu uitați că beneficiile și daunele depind de utilizarea corectă a semințelor de salvie.

Autoarea articolului Yuliya Povoroznyuk este medic & ndash;nutriționist, terapeut, membru al Asociației Dieteticienilor din Ucraina, Asociația de Terapie Preventivă și Anti-Aging. Abordare holistică integrativă, anti-îmbătrânire. A absolvit Universitatea Națională de Medicină din Vinnitsa. M. I. Pirogov & nbsp; Shupyk la Departamentul de Gastroenterologie și Nutriționiști, Departamentul de Terapie. Instruire de la A.V. Primak (membru al Institutului de Medicină Funcțională, SUA), Clinica de Endocrinologie a Dr. Kalinchenko (Moscova), Institutul Internațional de Medicină Preventivă și Integrativă, Anti-Aging PreventAge (Moscova) „Sănătatea sistemului musculo-scheletic și a vârstei”; . Autor al unui program de nutriție pentru slăbire, creștere în greutate, terapie nutrițională pentru adulți și copii. corectarea nutraceutică a deficiențelor, programe de recuperare a tractului gastrointestinal, cardiovascular, nervos, endocrin, respirator, pregătire pentru sarcină, corectarea nutraceutică a TSA, autism, ADHD la copii.

 

Negarea răspunderii

Acest blog nu este destinat să ofere diagnostic, tratament sau sfaturi medicale. Informațiile de pe acest blog sunt furnizate doar în scop informativ. Vă rugăm să consultați medicul dumneavoastră pentru orice diagnostic și tratament medical și legat de sănătate. Informațiile de pe acest blog nu trebuie considerate un substitut pentru consultarea unui medic. Afirmațiile făcute despre anumite produse în articolele de pe acest blog nu sunt aprobate pentru tratamentul, diagnosticarea sau prevenirea bolilor.

Ți-a plăcut această postare?
0
0
Comentarii la articole
Nicio recenzie
Adaugă recenzia ta

Feedback-ul va fi afișat după moderare.