Întregul adevăr despre pepeni verzi. Vitamine utile

Întregul adevăr despre pepeni verzi. Vitamine utile

PEPENE VERDE -proprietăți nutriționale. Pepenele verde crește potența și stimulează inima
Pepenele verde este 92% apă și conține o cantitate mică de vitamine și minerale. Cu toate acestea, pepenii verzi sunt apreciați pentru alte proprietăți - un conținut ridicat de antioxidanți care încetinesc procesul de îmbătrânire și inhibă dezvoltarea celulelor canceroase, și un aminoacid care stimulează inima, accelerează procesul de regenerare musculară la sportivi și... acționează ca Viagra.
Pepenele verde conține multă apă (92%) și cantități mici de vitamine și minerale, cu toate acestea, este bogat în antioxidanți precum licopenul, beta-carotenul, luteina, zeaxantina, care ajută la protejarea organismului de dezvoltarea cancer. În plus, pepenele verde are efect diuretic, de aceea este recomandat pentru boli de rinichi și infecții ale tractului urinar. Pepenele verde are un efect pozitiv asupra tractului gastrointestinal și îmbunătățește metabolismul. În plus, ingredientele active conținute de pepene verde stimulează sistemul cardiovascular, elimină din organism compușii nocivi acumulați în mușchi în timpul antrenamentului intens și acționează și ca Viagra.
Pepenele verde ajută la scăderea tensiunii arteriale și previne bolile de inimă. Acestea sunt cele mai bune vitamine pentru inimă.
Pepenele verde este o sursă bogată a multor substante care controleaza nivelul trigliceridelor din sange si asigura tensiunea arteriala corecta, prevenind astfel bolile cardiovasculare:
 - carotenoizii sunt antioxidanti si pigmenti naturali care sunt responsabili de culoarea rosie a pulpei de pepene verde. Principalul reprezentant al carotenoidelor este licopenul, care previne oxidarea colesterolului, care reduce presiunea în vene și artere. În plus, inhibă reproducerea radicalilor liberi în vase, care provoacă deteriorarea mecanică a acestora. De asemenea, licopenul reduce riscul de cancer, în special de cancer de prostată. 100 de grame de pepene roșu proaspăt conțin 4.532 de micrograme de licopen, în timp ce o roșie, care este adesea recomandată bolnavilor de inimă, are doar 2.573 de micrograme. Merită să știți că, cu cât pulpa pepenelui este mai strălucitoare, cu atât este mai mică cantitatea de carotenoizi;
 - vitamina A și vitamina C, precum și antioxidanți care ajută la scăderea tensiunii arteriale, reducând astfel risc de atac de cord sau accident vascular cerebral;
potasiul ajută la controlul tensiunii arteriale, deoarece accelerează eliminarea excesului de sodiu din organism (care este responsabil de hipertensiune arterială);
magneziul îmbunătățește elasticitatea vaselor de sânge, astfel încât sângele să poată trece liber prin ele. In plus, previne scaderea nivelului de potasiu si cresterea concentratiei de sodiu din organism;
- citrulina – găsit în pulpa și coaja de pepene verde. Citrulina este un compus chimic organic din grupul α-aminoacizilor, un derivat al ornitinei. După ingerare, citrulina este transformată în L-arginină, un aminoacid care crește nivelul de oxid nitric, care provoacă relaxarea vaselor de sânge.

 

Negarea răspunderii

Acest blog nu este destinat să ofere diagnostic, tratament sau sfaturi medicale. Informațiile de pe acest blog sunt furnizate doar în scop informativ. Vă rugăm să consultați medicul dumneavoastră pentru orice diagnostic și tratament medical și legat de sănătate. Informațiile de pe acest blog nu trebuie considerate un substitut pentru consultarea unui medic. Afirmațiile făcute despre anumite produse în articolele de pe acest blog nu sunt aprobate pentru tratamentul, diagnosticarea sau prevenirea bolilor.

Ți-a plăcut această postare?
0
0
Comentarii la articole
Nicio recenzie
Adaugă recenzia ta

Feedback-ul va fi afișat după moderare.