Căderea părului legată de stres. Este cu adevărat posibil?

Căderea părului legată de stres. Este cu adevărat posibil?

Căderea părului este cunoscută clinic sub numele de alopecie. Atât bărbații, cât și femeile pot suferi de căderea părului de-a lungul vieții. Dacă părul îți cade, ar putea fi cauzat de stres.

 

Citiți în continuare pentru a afla cum stresul poate afecta sănătatea părului tău, indiferent dacă este permanent sau nu, și ce poți face pentru a-ți ajuta părul să crească din nou.

 

TIPURI DE CADERE A PARULUI

Tipuri de par cauzat de stres căderea părului

Nu toată căderea părului este cauzată de stres. Există trei tipuri de căderea părului care sunt asociate cu un nivel ridicat de stres:

 

Efluviu telogen

Efluviu telogen (TE) apare atunci când există o modificare a numărului de foliculi de păr care chiar cresc. Dacă această modificare are loc în timpul fazei de creștere telogenă sau de repaus, poate duce la căderea părului.

 Această subțiere poate să nu apară în tot capul . Apare adesea pe plasturi, mai ales în centrul capului. Persoanele afectate de TE, de obicei, nu își pierd tot părul de pe cap.

 În cazuri mai extreme, este posibil să aveți păr subțire pe alte părți. al corpului ( sprâncene, organe genitale).  

 TE poate fi al doilea cel mai frecvent caz de cădere a părului văzut de dermatologi . Se poate întâmpla atât bărbaților, cât și femeilor la orice vârstă.

 Vestea bună este că căderea părului, care vine de la TE , este complet reversibilă. TE nu dăunează foliculilor de păr. Singura întrebare este dacă părul tău va crește în câteva luni sau va dura mult mai mult.

 

Alopecia

Alopecia areata (AA) este o boală autoimună când sistemul imunitar sistemul atacă foliculii de păr. Acest lucru poate fi cauzat de stres și poate duce la căderea părului.

 Părul poate cădea în petice pe tot capul, cu o formă mai severă de AA, cunoscută sub numele de alopecia universală, părul cade pe tot corpul.

 Părul poate crește și poate cădea din nou. După o perioadă de timp. AA afectează bărbații și femeile de toate vârstele, afectând mai mult de șase milioane de oameni numai în Statele Unite.

 Din păcate, nu se cunoaște vindeca încă pentru AA, deși există unele medicamente eliberate pe bază de rețetă care pot ajuta persoanele cu căderea părului de peste 50 la sută.

 

Tricotilomania

Tricotilomania este cunoscută și ca o tulburare a părului. Are de-a face cu nevoia de a smulge părul din cap sau din alte părți ale corpului. Aceasta este considerată o tulburare de control al impulsurilor.

 Este posibil să vă trageți părul fără un motiv anume, cum ar fi atunci când vă plictisești sau aveți nevoie de o distragere a atenției. De asemenea, vă puteți smulge părul intenționat – pentru a scăpa de stres sau pentru a scăpa de emoțiile negative.

  Tricotilomania se dezvoltă cel mai adesea la copiii mici și poate dura toată viața. Deși nu este clar ce cauzează, cercetările sugerează că poate fi genetic.

 

Căderea părului este permanentă?

 

Dacă căderea părului este cauzată de stres, există șanse ca acesta să își revină, dar ritmul de creștere va fi diferit.

Părul uman crește într-un ciclu de patru faze.

Persoana medie are aproximativ 100.000 de foliculi de păr. La un anumit moment în timp, fiecare dintre foliculii de păr se află într-o fază diferită a ciclului:

 Faza agenică. Aceasta este faza de creștere. Durează de la doi până la șapte ani.

Faza catagenă. Aceasta este o fază scurtă de două săptămâni care are loc atunci când foliculul de păr începe să se micșoreze.

Telogen. Aceasta este o etapă de repaus de trei luni.

Faza este exogenă. Această fază are loc atunci când foliculul pierde părul și începe o nouă creștere.

Dacă căderea părului este cauzată de stres, gestionarea stresului poate fi cheia pentru a reveni la o creștere sănătoasă a părului.

 

TRATAMENT CĂDEREA PĂRULUI

Ce poți face?

Există o serie de lucruri pe care le poți face pentru a reduce căderea părului și încurajează o nouă creștere .

 

O nutriție adecvată.

O dietă echilibrată, hrănitoare, cu alimente întregi, neprocesate – iată cheia pentru sănătatea corpului și a părului.

Deși este important să includeți toate vitaminele esențiale în dieta dvs. zilnică, există unele care pot fi vitale pentru creșterea părului:

Vitamina C. Această vitamină este necesară pentru a crea colagen, țesutul conjunctiv al pielii care se găsește în foliculii de păr. Produsele care conțin vitamina C sunt citrice, broccoli, ardei dulci, căpșuni.

Vitamine din grupa B. Acest complex de multe vitamine,  care contribuie la un metabolism sănătos și, în consecință, asigură sănătatea părului și a pielii. Vitaminele B pot fi găsite în alimente precum legumele cu frunze verzi închise, fasolea, nucile și avocado.

Vitamina E. Acesta este un antioxidant puternic care promovează un scalp sănătos. Alimentele bogate în vitamina E sunt semințele de floarea soarelui, spanacul, uleiul de măsline, broccoli și creveții.

Dacă nu consumați suficient din acești nutrienți în dieta dvs., atunci trebuie să vă gândiți despre suplimentele pentru păr.

Mâncatul suficient este, de asemenea, important pentru bunăstarea generală. Fiecare celulă din corpul tău are nevoie de apă pentru a funcționa corect.

Bărbații ar trebui să urmărească 15 – 16  pahare de apă pe zi, iar femeile -  la 11 – 12 pahare pe zi. Această cantitate poate proveni din alimente, apă și băuturi.  Ar fi inteligent   bea 8 pahare de apă și adaugă restul din alte surse.

 

Managementul stresului

Învățarea cum să vă gestionați eficient nivelul de stres vă poate reduce riscul de cădere suplimentară a părului. Desigur, acest lucru este adesea mai ușor de spus decât de făcut.

Poate fi necesar să încercați câteva tehnici diferite de gestionare a stresului înainte de a găsi ceea ce funcționează pentru dvs.

Modalități populare de a reduce stresul:

Fitness. Exercițiile fizice sunt o modalitate excelentă de a scăpa de stres.  Încercați să faceți plimbări zilnice, să vă înscrieți la un curs de dans sau doar să lucrați în grădină.

Hobby-uri. A face ceva care vă place poate fi o modalitate excelentă de a face față stresului. Luați în considerare să faceți voluntariat, să vă alăturați unui teatru de amatori sau să plantați ceva în grădina dvs. sau poate să începeți un proiect de artă.

Scrisoare. Încercați să vă acordați câteva minute în fiecare zi pentru a scrie despre sentimentele voastre și despre lucrurile care vă provoacă stres. Luând în considerare elementele de zi cu zi care provoacă stres, vă poate ajuta să găsiți modalități de a face față acestuia.

Respirația și meditația. Meditația și exercițiile de respirație sunt modalități excelente de a vă concentra asupra momentului prezent. De asemenea, puteți încerca metode care combină meditația cu exercițiile fizice, cum ar fi yoga.

Terapii topice

Există o serie de creme, uleiuri și alte produse topice care pot ajuta la căderea părului.

Corticosteroizi. Corticosteroizii fără prescripție medicală, cum ar fi prednisonul, sunt uneori utilizați pentru a trata alopecia areata. Ele sunt adesea folosite împreună cu alte tratamente.

Ulei de ricin. Este un remediu popular popular pentru recreșterea părului. În timp ce credința populară sugerează că utilizarea locală poate crește creșterea părului, pur și simplu nu există nicio cercetare care să demonstreze acest lucru sau nu. 

Negarea răspunderii

Acest blog nu este destinat să ofere diagnostic, tratament sau sfaturi medicale. Informațiile de pe acest blog sunt furnizate doar în scop informativ. Vă rugăm să consultați medicul dumneavoastră pentru orice diagnostic și tratament medical și legat de sănătate. Informațiile de pe acest blog nu trebuie considerate un substitut pentru consultarea unui medic. Afirmațiile făcute despre anumite produse în articolele de pe acest blog nu sunt aprobate pentru tratamentul, diagnosticarea sau prevenirea bolilor.

Ți-a plăcut această postare?
0
0
Comentarii la articole
Nicio recenzie
Adaugă recenzia ta

Feedback-ul va fi afișat după moderare.