De ce avem nevoie de lecitină: secretul principal al frumuseții, tinereții și sănătății

De ce avem nevoie de lecitină: secretul principal al frumuseții, tinereții și sănătății

Toată lumea știe de ce sunt necesare vitaminele C, A, B. Mulți oameni cunosc beneficiile calciului, potasiului, magneziului și zincului. Cu toate acestea, chiar și medicii cu experiență trec adesea cu vederea lecitina. De ce este atât de important să îl luați, cum afectează sănătatea și frumusețea ar trebui să știe toată lumea, astfel încât să nu vă mai faceți griji că vă simțiți rău, răceli frecvente și chiar probleme ale pielii.

Determinarea lecitinei

Activat În prezent, există două tipuri de lecitină: animală și vegetală. Cu toate acestea, a fost izolat pentru prima dată în 1845 de remarcabilul chimist francez Gobley din gălbenușul de ou. Și asta explică numele obținut și substanța. Cuvântul este de origine greacă de la cuvântul gălbenuș.

Lecitina este un ester al aminoalcoolului colină și al acizilor fosforici digliceride. Fosfolipidele sunt considerate sinonime, întrucât compoziția este:

 • fosfatidilcolină (19-21%);
 • fosfatidiletanolamină (8-20%);
 • > inozitol- fosfatide care conțin (20-21%);
 • fosfatidilserina (5,9%).

Pentru producerea lecitinei moderne se folosesc materii prime de origine naturală. , precum soia și floarea soarelui, mai conține uleiuri, acizi grași esențiali, care contribuie la o mai bună absorbție a acestuia în organism.

Utilizarea lecitinei

Utilizarea lecitinei în cosmetologie

Având în vedere diferitele sale proprietăți, este firesc să presupunem că capacitățile sale sunt cu adevărat nelimitate. Iată doar câteva.

 1. În industrie, este folosit pentru a produce vopsele pe bază de ulei. În același timp, servește ca un aditiv excelent pentru dizolvarea lor, prin urmare se fac și solvenți din el. De asemenea, face parte din acoperiri de vinil, cerneluri și unii explozivi.
 2. În cosmetologie, tricologie, lecitina este indispensabilă în terapia anti-îmbătrânire, acnee, acnee, căderea părului.
 3. În medicament, este folosit ca în forma sa pură, și ca componentă pentru producerea de medicamente pentru tratamentul bolilor cardiologice, endocrine, imunitare, tulburări ale tractului digestiv, diabet, obezitate.
 4. Proprietăți. de lecitină se folosesc și la gătit. Producția de margarină, ciocolată, coacere nu este completă fără participarea lui. Capacitatea sa de a crea o textură uniformă atunci când amestecați diferite tipuri de grăsimi este utilizată în principal. Poate cel mai frapant exemplu este margarina. Este produs din diferite tipuri de uleiuri vegetale, adesea cu adaos de grăsimi animale. Fără lecitină, este imposibil să se obțină o textură uniformă atunci când le amesteci.

 

Efect asupra corpului uman

Influență asupra corpului uman

Dacă ați avut deja ocazia să aflați despre beneficiile pentru sănătate, atunci cu siguranță veți dori să aflați mai multe înainte de a cumpăra lecitină. Aceasta este o dorință absolut normală, deoarece fiecare, chiar și cel mai util produs, poate avea și anumite contraindicații.

În ceea ce privește lecitina, practic nu există, cu condiția să respectați cu strictețe doza indicată. O masă mică vă va ajuta să vă dați seama de ce porție aveți nevoie în fiecare zi.

Pentru cine

Grame de lecitină pe zi

Adulți

4-6

Femei însărcinate

6-10

Copii

1-4

De ce este atât de important pentru a-și reface rezervele? Este simplu.

 1. Este implicat în toate procesele metabolice majore.
 2. Stabilizează nivelul zahărului din sânge.
 3. Curăță vasele de sânge de plăcile de colesterol.
 4. li>
 5. Oferă o nutriție completă a creierului.
 6. Stabilizează activitatea sistemului cardiovascular.
 7. Normalizează metabolismul lipidelor.
 8. Promovează o mai bună absorbție a vitaminelor din grupa A.
 9. Reduce riscul de a dezvolta cancer.
 10. Raspunzator de sanatatea sistemului reproducator la barbati si femei.
 11. Insesibil pentru lupta impotriva excesul de greutate.
 12. Sprijină sistemul imunitar, activează proprietățile sale protectoare, ceea ce este deosebit de important în perioada de răceli masive de primăvară și toamnă.

Și acestea sunt doar principalele aspecte care împing ideea de a cumpăra lecitină Ucraina, deoarece este puternică, sănătatea cu drepturi depline este acum rară.

Utilizarea în cosmetologie

Utilizarea lecitinei

La un moment dat, cosmeticele cu lecitină au făcut o adevărată revoluție în industria frumuseții. Mai târziu, faima sa a fost oarecum împinsă de colagen, acid hialuronic și peptide. Cu toate acestea, cosmetologii experimentați, precum și producătorii de cosmetice bine-cunoscuți, nu au uitat de proprietățile sale benefice și încă îl folosesc în munca lor. Cum funcționează?

 1. Principala proprietate este capacitatea de a se asigura că vitaminele A, E, K pătrund în straturile profunde ale dermei. Cosmetologii profesioniști care fac măști în mod individual pentru fiecare pacient trebuie să adauge lecitină lichidă în compoziția lor.
 2. Oferă tonus pielii, în timp ce face față cu ușurință ridurilor fine, flacității.
 3. Multe creme pentru uleiuri și pielea cu probleme conține lecitină, care normalizează metabolismul lipidelor, producția de sebum și are proprietăți antibacteriene.

Citește și compoziția șampoanelor și balsamurilor de păr pe care le folosești. Măcar o serie pentru a stimula creșterea părului, pentru părul gras este obligatoriu să-l conțin. Lecitina, al cărei preț este accesibil pentru absolut toată lumea, este de asemenea plăcut adăugată la cosmetice de către fete, femei pentru a crește eficacitatea cremelor, șampoanelor, scruburilor, măștilor.

Pentru dezvoltarea deplină a copiilor.

Pentru dezvoltarea deplină a copiilor></p><p>Corpul uman foarte complex, este format dintr-un număr mare de oligoelemente. Toate sunt interconectate, iar lipsa unei singure componente duce la o defecțiune a întregului sistem. Este deosebit de important să-și mențină echilibrul la copii atunci când cresc și se formează. Merită mai ales să subliniem trei aspecte importante atunci când lecitina și beneficiile ei sunt deosebit de importante.</p><ol><li>Principala caracteristică a nou-născuților și copiilor din grupa de vârstă mai mică este creșterea rapidă. În această perioadă ei simt o sarcină serioasă asupra întregului corp. Lecitina este necesară pentru dezvoltarea corectă a sistemului muscular, a organelor interne, dar afectează și activitatea mentală, capacitatea de a se concentra asupra unei anumite activități. Deficiența duce la întârziere în dezvoltare, osteoporoză precoce, obezitate.</li><li>Copiii de vârstă școlară primară se confruntă și ei cu probleme similare, dar creșterea scade treptat, în timp ce încărcătura asupra activității mentale este în continuă creștere. Prin urmare, menținerea nivelului acestuia este extrem de importantă în această perioadă. Din ce în ce mai mulți părinți, care acordă multă atenție educației copiilor, preferă să cumpere lecitină la Kiev. Aceștia notează că, atunci când au fost admiși, copiilor le-a devenit mai ușor să-și facă temele obișnuite și au, de asemenea, suficientă forță pentru un studiu mai aprofundat al subiectelor, frecventând cercuri.</li><li> Cât despre adolescenți, aici influența lecitinei este poate cea mai pronunțată. Formarea sistemului reproducător, niveluri hormonale instabile, duce la un comportament rău, indiferență totală față de învățare (chiar și printre studenții excelenți recenti). În exterior, se reflectă și lipsa de lecitină: apar acnee, acnee, exces de greutate. Prin urmare, este foarte importantă monitorizarea alimentației în această perioadă, precum și, dacă este necesar, asigurarea aportului de lecitină sub formă de suplimente.</li></ol><p> Rămâne de remarcat faptul că suplimentele de lecitină pentru copii sunt uneori mai populare decât pentru persoanele în vârstă.vârsta. În mare parte pentru că nu tuturor le plac produsele bogate în lecitină.</p><h3>Pentru bărbați și femei</h3><p><img title=

Adulții ale căror vieți sunt pline de griji legate de familie, copii, carieră, de asemenea, au nevoie de sprijin. Atât bărbații, cât și femeile au nevoie de ea pentru bunăstare, concentrarea atenției, dar nu numai. Cu toate acestea, lecitina, ale cărei beneficii sunt importante pentru ambele sexe, are încă mai multe diferențe în efect. Luați în considerare o masă mică.

tr>

tr>

Bărbați

Femei

Activitatea sistemului muscular

Pentru formarea normală a fătului în timpul sarcinii

Reducerea riscului de atac de cord, accident vascular cerebral

Stabilizarea nivelurilor hormonale în timpul sarcinii, menstruației, menopauzei

Optimizarea funcției creierului

Previne schimbările de dispoziție

Crește rezistența la stres

În timpul alăptării, oferă o cantitate suficientă de lecitină pentru un nou-născut

Îmbunătățirea funcționării sistemului genito-urinar

De asemenea, este de remarcat faptul că lecitina ajută la reducerea efectele nocive ale nicotinei asupra organismului fumătorilor și crește șansele de a scăpa de substanțele nocive. obiceiuri.

Lecitina și excesul de greutate

Destul de des, impulsul de a cumpăra este dorința de a-ți stabiliza greutatea. Într-adevăr, destul de des, lipsa lecitinei este cea care încetinește acest proces și, în ciuda sporturilor active, a dietei, este destul de problematică obținerea rezultatului dorit. De ce? Pot exista mai multe motive.

 1. Probleme cu hormonii. După cum sa menționat mai sus, lecitina joacă un rol important în formarea lor. În prezența unor niveluri ridicate de colesterol dăunător cu densitate scăzută, care apare la toate persoanele supraponderale. Îl transformă în colesterol util de înaltă densitate, care promovează conversia estradiolului în estriol. Ca urmare, metabolismul crește, simți un val de vivacitate, activitate și este mai ușor să faci față efortului fizic crescut.
 2. Dacă ai citit vreodată recenzii despre lecitină, trebuie să fi auzit că este literalmente dizolvă grăsimile. Acest lucru este parțial adevărat, parțial ficțiune. Faptul este că doar normalizează metabolismul lipidelor și nu îl încalcă. Prin urmare, ajută la eliminarea grăsimilor dăunătoare din organism, oferind în același timp hrănire cu grăsimi esențiale. Cu alte cuvinte, descompune grăsimile complexe, dense, care sunt ulterior descompuse de enzime și excretate din organism. De asemenea, trebuie înțeles că nu este un medicament de slăbit, deoarece nu va înlocui o dietă sănătoasă și exercițiile fizice.

Lecitina în produse

Lecitină în produse

Vorbind despre sănătate, normal greutatea Desigur, mâncarea nu poate fi ignorată. Daca este complet echilibrat, nu te rasfati cu produse de patiserie gustoase dar nesanatoase, afumaturi, fast-food prea des, preferi legumele proaspete, alimentele proteice, atunci cel mai probabil nu va trebui sa iti faci griji cu privire la nivelul scazut de lecitina din sange.

Ce alimente ne ajută să menținem nivelurile normale?Numele produsului ( 100 g)

Conținut de lecitină (mg)

Făină de ovăz

td>

400

Hrișcă

460

Mazăre

900

Carne de vită

850 1000

Ulei de floarea soarelui presat la rece

700 1400

Ulei de bumbac presat la rece

1500 3000

Ulei de soia presat la rece

1500 3900

Ouă

3700

Hic pește ra

10 000

Gălbenuș de ou de pui

9600 11.000

Așa cum arată tabelul, acestea sunt alimente pe care mulți dintre noi le consumăm destul de des. Un alt lucru este că în timpul sarcinii, de exemplu, nevoia de lecitină crește. Prin urmare, destul de des, medicii recomandă să o luați deja în primul trimestru pentru a nu fi nevoit să creșteți aportul zilnic de alimente.

De asemenea, este de remarcat faptul că cel mai mare conținut de lecitină se găsește în gălbenușurile de ou. , așa că doar două ouă pe zi compensează pe deplin norma zilnică a unui adult. Cu toate acestea, este digerabilă dacă preferați ouăle fierte tari. În omlete, omletă și alte feluri de mâncare, doza acestuia este redusă.

Ce este mai bine să cumpărați lecitină

Ce lecitină este mai bine să cumpărați?

, care ne sunt oferite de well-producători cunoscuți cu o reputație mondială. Să analizăm principalele două tipuri care sunt mai comune.

 

 1. Lecitina de soia este produsă din ulei de soia presat la rece. Această metodă vă permite să economisiți un maxim de substanțe naturale, utile, care sunt necesare, precum și lecitina în sine. Uleiul este curățat preliminar de impurități, ceea ce permite obținerea celei mai bune calități a produsului final. Este folosit nu numai pentru producerea de aditivi, ci și în industria alimentară, deoarece este considerat un produs curat, sigur pentru sănătate.
 2. Principala diferență dintre lecitina de floarea soarelui și soia este diferența de continutul de acizi grasi. Se obține prin extracție, în timp ce lecitina de soia conține mai mulți acizi grași decât cea obținută din floarea soarelui.

Există opinia că este al doilea tip care este mai util bărbaților. Într-adevăr, soiul de soia conține fitoestrogeni, care sunt mai potriviti pentru fondul hormonal feminin. De fapt, studiile clinice nu au confirmat efectele nocive asupra fondului hormonal al băieților și bărbaților. Prin urmare, se poate argumenta că acest criteriu nu poate servi drept bază pentru selecție.

Soiuri

La ce merită cu adevărat atenție atunci când alegeți o formă de eliberare. Majoritatea tuturor știe tabletele de lecitină, care sunt vândute în farmacii. Cu toate acestea, de fapt, alegerea este mult mai largă. Astăzi puteți găsi tipuri:

 • forma de gel;
 • pulbere;
 • capsule;
 • granule.

Pentru tine, ar trebui să alegi aspectul care îți va fi mai ușor de acceptat. De exemplu, dacă aveți probleme la înghițire, atunci o formă de băutură cu gel este cea mai bună. Este la fel de important să acordați atenție dozei și tipului. Porția ar trebui să compenseze lipsa de nutriție, în timp ce depășirea normei cu siguranță nu merită. Dacă lecitina este pentru copii, atunci în compoziția sa puteți găsi adesea și un complex de vitamine care sunt necesare pentru creștere și dezvoltare.

Cum să o luați corect

Fiecare pachet, indiferent de tip, producătorul conține o Descriere detaliată a produsului. Timpul, porțiunile, caracteristicile recepției în ea sunt întotdeauna detaliate. Este extrem de important să urmați întocmai recomandările pentru a obține beneficiul maxim de pe urma suplimentelor. Dacă ați luat deja suplimente de la un producător și ați achiziționat ulterior produse de la un alt brand, asigurați-vă că studiați caracteristicile, deoarece este cel mai probabil ca acum vechiul regim de aport să fie complet inacceptabil.

Se întâmplă. că instrucțiunile de lecitină sunt pierdute accidental și ați uitat timpul și doza. În acest caz, ar trebui să contactați magazinul de unde ați achiziționat suplimentul pentru a clarifica detaliile necesare. Nu utilizați aditivul „cu ochi”. În cel mai bun caz, nu veți beneficia și, în cel mai rău caz, veți supradoza.

Alegeți-vă singur sau conform prescripției medicului?

În prezent, oricine poate cumpăra lecitină. Cu toate acestea, va fi util pentru absolut toată lumea să obțină sfaturi de specialitate înainte de a cumpăra. De ce?

Cea mai bună opțiune va fi selectată pentru dvs., ținând cont de caracteristicile stilului de viață, de dietă, de prezența simptomelor care indică nevoia de suplimente.

Dacă alegeți pe pe al tău, apoi încearcă să citești cu mare atenție recenziile online cu lecitină. Orientările vor fi cele care descriu simptome similare cu problemele tale.

Ce să acorde o atenție deosebită

Principalul criteriu atunci când alegi suplimente, produse sau chiar haine pentru tine ar trebui să fie întotdeauna de calitate . Produsele brandurilor cunoscute europene și americane au certificare internațională, astfel încât îndeplinesc cele mai înalte standarde.

Cea mai simplă cale este să mergi la cel mai apropiat magazin pentru a achiziționa bunurile necesare. Dacă astfel de centre regionale mari, cum ar fi Kiev, Harkov, Odesa. Nikolaev, Dnipro vă mulțumesc cu o alegere excelentă, în timp ce locuitorii orașelor mai mici

și centrelor regionale trebuie să se mulțumească cu o alegere mai modestă. Cu toate acestea, acesta nu este un motiv pentru a suporta această situație, deoarece ar trebui să se acorde o atenție deosebită calității.

Încă un lucru despre prețurile lecitinei. De asemenea, ele diferă semnificativ în diferite regiuni. Există cazuri când Zaporozhye, Kryvyi Rih, Poltava, Jytomyr oferă cumpărătorilor suplimente de 2 sau chiar de trei ori mai scumpe decât Kiev. Și acesta este un alt argument „pentru” în favoarea plasării unei comenzi într-un magazin online cu o bună reputație.

Întrebări frecvente - Întrebări frecvente:

При беременности прием добавок лецитина это обязательно?

Во время беременности потребность организма в лецитине возрастает. Но решение о приеме дополнительных добавок должен принимать врач, который вас наблюдает. Он проведет обязательный опрос, проверит результаты анализов и на основании полученных данных даст свои рекомендации.

Мне непонятно: помогает или нет лецитин похудеть?

До сих пор средства для похудения не найдено.  Поэтому оптимальная формула — спорт и здоровое питание. Добавки из лецитина помогают справиться с новыми нагрузками, а также стимулируют липидный обмен. Поэтому процесс сжигания жиров происходит быстрее и видимый результат порадует вас и окружающих раньше, чем без добавок лецитина.

Какой лучше лецитин подходит для ребенка 7 лет?

Любой, с соответствующей пометкой. Обычно производители указывают дозировки для определенного возраста. Обязательно обратите внимание на форму выпуска. Если ваш ребенок не любит глотать таблетки, то скорее ему подойдут гелевые формы или капсулы.

Может ли быть аллергия на лецитин?

Обычно — нет. Иногда встречается аллергическая реакция на сою и соевые продукты. Однако это бывает крайне редко.

При каких болезнях помогает лецитин пожилым людям?

Лецитин положительно влияет на питание головного мозга. Поэтому при правильном, регулярном приеме отмечаются смягчение симптомов таких болезней, как деменция, болезнь Альцгеймера.

Conţinut
 • Determinarea lecitinei
 • Utilizarea lecitinei
 • Efect asupra corpului uman
 • Utilizarea în cosmetologie
 • Pentru dezvoltarea deplină a copiilor.
 • Pentru bărbați și femei
 • Lecitina și excesul de greutate
 • Lecitina în produse
 • Ce este mai bine să cumpărați lecitină
 • Soiuri
 • Cum să o luați corect
 • Ce să acorde o atenție deosebită
Negarea răspunderii

Acest blog nu este destinat să ofere diagnostic, tratament sau sfaturi medicale. Informațiile de pe acest blog sunt furnizate doar în scop informativ. Vă rugăm să consultați medicul dumneavoastră pentru orice diagnostic și tratament medical și legat de sănătate. Informațiile de pe acest blog nu trebuie considerate un substitut pentru consultarea unui medic. Afirmațiile făcute despre anumite produse în articolele de pe acest blog nu sunt aprobate pentru tratamentul, diagnosticarea sau prevenirea bolilor.

Ți-a plăcut această postare?
0
0
Comentarii la articole
Nicio recenzie
Adaugă recenzia ta

Feedback-ul va fi afișat după moderare.