Facebook Pixel

Boli de iarnă. Ce să faci pentru a nu te îmbolnăvi?

Boli de iarnă. Ce să faci pentru a nu te îmbolnăvi?

Medicii avertizează! Înainte de fiecare ieșire din casă în frig, măcar „pentru un minut”, trebuie să te îmbraci bine. Chiar și cea mai mică hipotermie a corpului poate duce cu adevărat la boli grave. Este mai bine să o preveniți decât să o tratați mai târziu. În zilele friguroase, în policlinici sunt tot mai mulți pacienți. Plângeți-vă de răceli, dureri în gât, tuse sau secreții nazale. Pacienții nu se îmbracă prea mult când ies din casă. Și ar fi suficient să porți pălărie, eșarfă și mănuși pentru a evita multe boli.
Una dintre cele mai mari greșeli pe care le fac tinerii în special este să plece fără pălărie iarna. Dar acest lucru poate provoca sinuzită sau inflamație dureroasă a urechii. Ar trebui să ai grijă și de gâtul tău. Absența unei eșarfe este aproape întotdeauna o infecție garantată la nivelul gâtului, durerea în gât, tusea, curgerea nasului și nevralgia gâtului.
Nu purtați mănuși sau încălțămintea prea ușoară poate acoperi degerăturile de pe mâini și picioare, precum și răceala.
Copiii sunt cei mai sensibili la infecțiile de iarnă. În timpul jocurilor pe zăpadă, nu se dovedește imediat că au umerii goi. Și răcirea zonei sacrale poate duce la inflamarea rinichilor și a rădăcinilor. Și apoi jocul de iarnă se termină cu tratament în pat.
Cap - mers fără pălărie, suntem în primul rând predispuși la inflamații ale urechii, sinuzite, dureri de cap cronice și chiar conjunctivite cauzate de boli ale sinusurilor paranazale.
Gât - nepurtarea unei eșarfe poate duce la infecții ale gâtului, dureri în gât, tuse și secreții nazale.
Torace – un piept prost protejat poate provoca bronșită. Aceasta se întâmplă într-un moment în care, dacă este lăsat netratat, poate duce la pneumonie.
Înapoi – având spatele deschis puteți obține, în special, inflamație a rinichilor, inflamație a rădăcinilor. Astfel de boli pot prinde copiii care, când se joacă în zăpadă, nu simt că au spatele deschis.
Mâinile – poarta manusi. În caz contrar, puteți obține degerături, ceea ce duce la formarea de răni. Neprotejându-ne mâinile, suntem supuși și degenerării articulațiilor și oaselor.
Picioare - Pantofii umezi pot duce la o răcire a corpului, ceea ce duce la răceli. De asemenea, nu trebuie să uităm că hipotermia picioarelor, precum și a mâinilor, poate duce la modificări degenerative ale articulațiilor și la degerături.
De asemenea, nu uitați de cumpărați vitamine pe care le puteți de pe site-ul nostru.

Negarea răspunderii

Acest blog nu este destinat să ofere diagnostic, tratament sau sfaturi medicale. Informațiile de pe acest blog sunt furnizate doar în scop informativ. Vă rugăm să consultați medicul dumneavoastră pentru orice diagnostic și tratament medical și legat de sănătate. Informațiile de pe acest blog nu trebuie considerate un substitut pentru consultarea unui medic. Afirmațiile făcute despre anumite produse în articolele de pe acest blog nu sunt aprobate pentru tratamentul, diagnosticarea sau prevenirea bolilor.

Ți-a plăcut această postare?
0
0
Comentarii la articole
Nicio recenzie
Adaugă recenzia ta

Feedback-ul va fi afișat după moderare.