Facebook Pixel

Cum să vindeci psoriazisul?

Cum să vindeci psoriazisul?

Ce este psoriazisul?

Aceasta este o boală a pielii foarte frecventă, care se caracterizează prin apariția de erupții cutanate și descuamări pe piele, cauzate de o acumulare mare de morți. Celulele pielii. Pe lângă faptul că afectează pielea, psoriazisul poate provoca forme inflamatorii de artrită și poate afecta starea unghiilor.

Pielea afectată de psoriazis arată înroșită cu o erupție cutanată sau un strat albicios. Psoriazisul apare de obicei pe partea din spate a încheieturii mâinii, coate, genunchi, fese și glezne. Pe unghii, psoriazisul se manifestă sub formă de pete sau puncte, unghiile pot deveni acoperite cu șanțuri sau pot schimba culoarea. Psoriazisul poate afecta și articulațiile și poate provoca artrită psoriazică.

Ce cauzează psoriazisul?

Psoriazisul este cauzat de acumularea de celule moarte în stratul superior al pielea prea repede. Cu această dermatoză, diviziunea celulară a pielii are loc de aproape treizeci de ori mai repede decât într-un corp sănătos. Deoarece nu au timp să se maturizeze complet, contactele intercelulare slăbesc. Acest lucru duce la formarea unor solzi caracteristice. Psoriazisul apare la persoanele cu o anumită predispoziție genetică. Legătura genetică a acestei boli este confirmată și de observația, care a constatat că în familiile a 36% dintre bolnavii de psoriazis, una sau mai multe rude sunt infectate și cu psoriazis. Deși cauza psoriazisului poate fi genetică, există o serie de factori care pot provoca sau contribui și la dezvoltarea psoriazisului, printre ei: lipsa proteinelor în organism, toxicoza intestinală, disfuncția ficatului, consumul de alcool, consumul excesiv de animale. grăsimi, diverși factori dietetici și stres.

Ce fel de dietă ar trebui să urmez pentru psoriazis?

Limitați aportul de zahăr și creșteți aportul de fibre- alimente bogate, cum ar fi legumele, fasolea, fructele și cerealele integrale. Fibrele alimentare vor ajuta la eliminarea toxinelor din intestine care pot provoca psoriazis.

Limitați consumul de carne și grăsimi animale și creșteți aportul de pește de apă dulce (somon, macrou, hering, halibut etc.) . În pielea persoanelor cu psoriazis se produc agenți patogeni cunoscuți sub numele de leucotriene (mediatori inflamatori) - mult mai mult decât în mod normal. Acești agenți toxici sunt derivați din acidul arahidonic. Deoarece acidul arahidonic se găsește numai în țesuturile animale, este necesar să se limiteze aportul de produse de origine animală, în special carne, grăsimi animale și produse lactate.

Evitați consumul de băuturi alcoolice, deoarece se știe că alcoolul agravează semnificativ psoriazisul. Alcoolul are un efect negativ asupra psoriazisului, deoarece crește absorbția toxinelor intestinale care pot stimula dezvoltarea psoriazisului.

Ce suplimente nutritive pot lua pentru psoriazis (pentru ameliorarea simptomelor psoriazisului) ?

Aditivi de bază. Doze mari de vitamine și minerale; Vitamina D3 2.000-5.000 UI; Ulei de pește, EPA+DHA 1.000 până la 3.000 mg/zi.

Ulei de pește bogat în acid eicosapentaenoic (EPA) și acid docosahexaenoic  (DHA) care sunt extrem de utile în eliminarea psoriazisului. Oamenii de știință au demonstrat că doza necesară de EPA este de 1,8 g și 1,2 g DHA (3.000 mg EPA + DHA) pe zi.

Celadrin  – formula derivata din acizi grasi esterificati derivati din seu de bovine. Caracteristicile unice ale celandrinei ca produs de origine naturală sunt: capacitatea de a reduce inflamația și durerea rapid și fără efecte secundare, așa cum s-a demonstrat în studiile clinice publicate în renumitul Journal of Rheumatology. Disponibil ca creme și capsule. S-a dovedit clinic că Celarin oferă rezultate la pacienții cu psoriazis. Cum se aplică crema pe zonele afectate de două ori pe zi.Doza de medicament în capsule este de trei capsule de gelatină pe zi.

 

 Cum știu dacă recomandările funcționează?

Îmbunătățiri ar trebui să fie vizibil deja după primele două săptămâni de utilizare. După studiile clinice cu crema Celadrin, majoritatea subiecților de testare au experimentat o îmbunătățire semnificativă a stării pielii în primele două săptămâni de utilizare. Tratamentul prin dietă durează de obicei mult mai mult, așa că cea mai bună abordare – este de a combina ambele tratamente.

 

Conţinut
  • Ce este psoriazisul?
  • Ce cauzează psoriazisul?
  • Ce fel de dietă ar trebui să urmez pentru psoriazis?
  • Ce suplimente nutritive pot lua pentru psoriazis (pentru ameliorarea simptomelor psoriazisului) ?
  • Cum știu dacă recomandările funcționează?
Negarea răspunderii

Acest blog nu este destinat să ofere diagnostic, tratament sau sfaturi medicale. Informațiile de pe acest blog sunt furnizate doar în scop informativ. Vă rugăm să consultați medicul dumneavoastră pentru orice diagnostic și tratament medical și legat de sănătate. Informațiile de pe acest blog nu trebuie considerate un substitut pentru consultarea unui medic. Afirmațiile făcute despre anumite produse în articolele de pe acest blog nu sunt aprobate pentru tratamentul, diagnosticarea sau prevenirea bolilor.

Ți-a plăcut această postare?
0
0
Comentarii la articole
Nicio recenzie
Adaugă recenzia ta

Feedback-ul va fi afișat după moderare.