Legume și fructe de toamnă - vitamine din grădină

Legume și fructe de toamnă - vitamine din grădină

Toamna, merită să întăriți organismul, astfel încât să reziste la infecții. Cel mai simplu mod de a face acest lucru este printr-o alimentație adecvată. Alimentele ar trebui să furnizeze nu numai energie, ci și nutrienți, crescând apărarea naturală a organismului. Problema imunității scăzute, în special a copii, al căror sistem imunitar încă nu funcționează eficient, așa că o alimentație adecvată este deosebit de important pentru ei important.
Amintiți-vă aceste componente și principii:
Vitamina C – crește eficiența sistemului imunitar. Poate preveni simptomele răcelii și, desigur, le poate ameliora.
Zinc - reglează funcționarea sistemului imunitar, crește imunitatea. Reduce durata unei raceli chiar si la jumatate. Stimulează procesele de regenerare în celule.
Seleniul – îmbunătățește acțiunea sistemului imunitar, stimulează producția de anticorpi. Ne protejează de viruși și bacterii, are efect antiinflamator.
Substanțe antibacteriene naturale - ingredientele conținute de usturoi și ceapă au efect antibacterian și antiinflamator. Legumele crude au cea mai mare putere. Ceapa poate fi folosită pentru a face suc, sirop.
Apa și alte băuturi -previne deshidratarea, stimulează eliminarea substanțelor inutile din organism. Când ai febră, trebuie să bei mai multe lichide decât de obicei, pentru că ajută la scăderea temperaturii corpului.
Sfârșitul verii nu este sfârșitul legumelor și fructelor proaspete și cu siguranță nu este un motiv pentru a înlocui legumele. în dieta copilului acum cu vitamine dintr-un borcan. Toamna este perioada în care pe farfuria unui copil apar arome noi, interesante. Cunoașteți legumele și fructele sezoniere de toamnă.
Beneficiile legumelor și fructelor locale de sezon nu pot fi supraestimate – gustoase și sănătoase și, de asemenea, mult mai ieftine decât legumele din afara sezonului. Toamna, trebuie să iei rămas bun de la căpșuni, fasole verde sau fasole, dar asta nu înseamnă că meniul de toamnă va fi mai sărac. Va fi doar diferit, bogat în legume și fructe de sezon care nu sunt disponibile vara. Ce legume și fructe de toamnă pot fi în farfuria unui copil?
Legume și fructe de toamnă
Dovleac – regina toamnei, iar posibilitățile de utilizare a ei sunt nesfârșite. Dovleacul poate fi folosit pentru a face supe, plăcinte, preparate cu tăiței, orez, clătite. Dovleacul poate fi congelat și folosit în lunile în care dovleacul nu mai este disponibil. Ne putem bucura de dovleac din septembrie până în martie.
Dovlecel – disponibil din septembrie până în octombrie. Gustul lor neîndoielnic este un avantaj – copiilor le place să le mănânce și sunt un adaos grozav la multe feluri de mâncare, cum ar fi supe, pâine și hamburgeri, legume și cele la grătar.
Vânete – disponibil în septembrie și octombrie.
Broccoli –disponibil din septembrie până în decembrie, poate fi dat copiilor, de exemplu, în sosuri și caserole.
Sfecla – Sezonul este din septembrie până în martie. Potrivit pentru supe, coacere și, de asemenea, ca componentă a testului.
Kolrabi – disponibil până în noiembrie, cel mai bine tăiat în bucăți crud.
Piper – disponibil până în octombrie. Delicios în preparate cu paste și orez.
Mere și pere – anotimpul acestor fructe durează toată toamna și iarna. Un copil va fi bucuros să le mănânce crude, dar ar trebui să faci și mere și pere coapte cu sos de vanilie.
Gutui – sezonul pentru aceasta este septembrie-noiembrie. Cel mai potrivit pentru gemuri și conserve.
Prune – aceste fructe sunt disponibile din septembrie până în octombrie. Cel mai bun crud și, de asemenea, pentru prăjituri.
Afine – disponibil în octombrie și noiembrie, copilul va fi bucuros să mănânce aceste fructe sub formă de jeleu delicios.

Negarea răspunderii

Acest blog nu este destinat să ofere diagnostic, tratament sau sfaturi medicale. Informațiile de pe acest blog sunt furnizate doar în scop informativ. Vă rugăm să consultați medicul dumneavoastră pentru orice diagnostic și tratament medical și legat de sănătate. Informațiile de pe acest blog nu trebuie considerate un substitut pentru consultarea unui medic. Afirmațiile făcute despre anumite produse în articolele de pe acest blog nu sunt aprobate pentru tratamentul, diagnosticarea sau prevenirea bolilor.

Ți-a plăcut această postare?
0
0
Comentarii la articole
Nicio recenzie
Adaugă recenzia ta

Feedback-ul va fi afișat după moderare.