Facebook Pixel

Cinci sfaturi de la un expert pentru îngrijirea pielii pe vreme rece

уход за кожей в холодную погоду

Pe măsură ce punem deoparte costumele de baie, pantofii de golf și cămășile cu filtre, scoatem pulovere, cizme ugg și pantaloni lungi, nu trebuie să uităm că vremea de iarnă poate fi la fel de aspră pentru pielea noastră ca și vremea de vară. Oamenii care trăiesc în climă rece pot face față efectelor nocive ale aerului rece și umidității scăzute urmând câteva obiceiuri zilnice. Urmați câteva sfaturi de îngrijire a pielii de iarnă.

Folosiți protecție solară

În timp ce nivelurile UV ale soarelui sunt mult mai scăzute iarna, suntem încă expuși la razele UVB dăunătoare, deoarece zăpada și gheața reflectă 85% din razele soarelui, ca o lupă. Și pentru fiecare 1.000 de metri deasupra nivelului mării, nivelul UV crește cu 5-10%, astfel încât aceste zone ale pielii tale prezintă un risc mai mare de arsuri solare.

FDA recomandă aplicarea unei creme de protecție solară cu spectru larg de 30- 50 SPF la fiecare 2-3 ore afara, mai ales daca esti pe pârtii sau pe gheata in timpul zilei. Nu-ți uita ochii; Asigurați-vă că purtați ochelari de protecție sau ochelari de protecție cu lentile mari și protecție 100% UVA și UVB. Găsiți un balsam de buze *** și folosiți-l în mod regulat.

Nu uitați să mâncați alimente cu vitamina D sau să luați suplimente de vitamina D, ceea ce este deosebit de important iarna. Cu orele de lumină mai scurte, nivelurile de vitamina D scad pentru mulți, mai ales la latitudinile nordice. Vitamina D, care este produsă în piele, este esențială pentru proliferarea celulelor, diferențierea și apoptoza pentru a menține pielea sănătoasă. Vitamina D este, de asemenea, esențială pentru susținerea funcției imunitare.

Bea multă apă

Este posibil să luați cu lopata sau să periați zăpada din mașină sau să practicați sporturi în aer liber. În orice caz, dacă începi să tremurați, să vorbiți neîncetat, ritmul cardiac sau respirația încetinesc sau vă pierdeți senzația în brațe, picioare și față, atunci vă confruntați cu stres rece. Corpul dumneavoastră compensează prin atragerea de sânge pentru a proteja căldura pe care o are, făcându-vă pielea și membrele mai susceptibile la deteriorarea pielii și a nervilor cauzate de vremea rece, cum ar fi degerăturile, hipotermia sau șanțul piciorului. Stresul de frig poate apărea chiar și la temperaturi peste nivelul de îngheț, deoarece umiditatea și viteza vântului joacă un rol important.

Hainele din lână care elimină umezeala vă vor ajuta să rămâneți hidratat. Acest lucru este dificil, deoarece vremea rece reduce setea cu până la 40%, astfel încât este posibil să nu vă simțiți sete sau să credeți că aveți nevoie de apă, chiar dacă pierdeți molecule de apă atunci când respiri. Chiar și doar 1% deshidratare poate compromite capacitatea noastră de a termoregla și de a crește răcirea periferică, reducând fluxul de sânge către pielea noastră.sistemul antioxidant (încorporat) al pielii tale. Fotodaunele induse de soare generează radicali liberi, forțând organismul să folosească propria metodă de producere a antioxidanților și de reparare a proteinelor. Supraexpunerea afectează aceste sisteme naturale și poate duce la deteriorarea permanentă a soarelui sub formă de modificări ale texturii pielii, creșterea anormală a pielii, vindecarea afectată a rănilor și pete hepatice.

În mod similar, există o poluare semnificativă a mediului în timpul iernii. , care necesită ca sistemul antioxidant să funcționeze la capacitate maximă. De exemplu, poluanții din aer din lemne, sobe și mașini lăsate să se încălzească sunt prinși în aer dens și rece - un efect meteorologic cunoscut sub numele de inversare. Calitatea proastă a aerului este un factor care poate slăbi stratul epidermic al pielii, rupând bariera fizică dintre corp și lumea exterioară. Stratul slăbit al pielii pierde, de asemenea, apă, devine mai puțin elastic și mâncărime, ducând la riduri, descuamarea pielii și erupții.

Vitaminele C (acid ascorbic) și E sunt antioxidanți și ajută atunci când organismul este lipsit de natură. capacitatea de a se apăra. Sprijinirea dietei cu alimente și suplimente care conțin vitaminele C și E va ajuta sistemul dumneavoastră antioxidant intern să creeze noi celule ale pielii și să le repare pe cele deteriorate, să limiteze deteriorarea foto și să mențină pielea puternică pentru a vă proteja corpul de toxinele din mediu.

Adăugați în dieta ta MUFA și PUFA

Acizii grași pot face multe pentru pielea noastră și sănătatea de iarnă. Acizii grași mononesaturați (MUFA) și acizii grași polinesaturați (PUFA) găsiți în alimente și suplimente mențin integritatea celulelor și reduc inflamația atunci când pielea este expusă la condiții aspre de iarnă. Grăsimile sănătoase sunt o parte integrantă a stratului dublu celular, reglează ceea ce intră și iese din celulă (inclusiv apa) și ajută la menținerea structurii și funcției. Peștele și uleiurile de pește conțin PUFA benefice, în timp ce uleiul de măsline oferă MUFA benefice.

Pe vreme rece, temperatura medie a pielii poate scădea cu până la 14 grade înainte de schimbarea temperaturii centrale a corpului. Corpul nostru caută modalități de a-și menține organele calde, inclusiv utilizarea grăsimii brune (țesut adipos maro) ca sursă de combustibil. Studiile arată că un aport ridicat de omega-3 stimulează receptorii care semnalează activarea termogenezei din grăsimea brună. Grăsimea brună este formată în principal din mitocondrii, care poate fi susținută și de nicotinamidă ribozidă din suplimentele alimentare. 

Activarea grăsimii brune este bună; acest proces este asociat cu un control mai bun al insulinei și al glucozei și cu un profil lipidic mai bun, ceea ce înseamnă un risc mai mic de diabet de tip 2 și boli de inimă.

Supliment cu colagen

Vremea de iarnă usucă pielea și lasă mai multe riduri pe ea decât vara. Acest lucru se datorează umidității scăzute a aerului și vânturilor reci aspre.

Un studiu din 2020 a examinat efectele colagenului în diferite condiții meteorologice. Acest studiu randomizat controlat a studiat femeile cu vârste cuprinse între 40 și 60 de ani și a ajustat rezultatele pentru temperatură, umiditate și radiații UV utilizând datele meteorologice de acasă. Femeile care au consumat colagen au avut pierderi semnificativ mai mici de apă prin piele, au îmbunătățit hidratarea pielii și au păstrat mai multă umiditate decât femeile care nu au luat colagen.

Suplimentarea cu colagen menține hidratarea, elasticitatea și puterea pielii deja în patru săptămâni. Thorne's Collagen **** conține, de asemenea, ribozidă de nicotinamidă pentru a susține funcția mitocondrială și extracte de plante pentru a susține hidratarea, elasticitatea și tonusul pielii.

Conţinut
  • Folosiți protecție solară
  • Bea multă apă
  • Adăugați în dieta ta MUFA și PUFA
  • Supliment cu colagen
Negarea răspunderii

Acest blog nu este destinat să ofere diagnostic, tratament sau sfaturi medicale. Informațiile de pe acest blog sunt furnizate doar în scop informativ. Vă rugăm să consultați medicul dumneavoastră pentru orice diagnostic și tratament medical și legat de sănătate. Informațiile de pe acest blog nu trebuie considerate un substitut pentru consultarea unui medic. Afirmațiile făcute despre anumite produse în articolele de pe acest blog nu sunt aprobate pentru tratamentul, diagnosticarea sau prevenirea bolilor.

Ți-a plăcut această postare?
0
0
Comentarii la articole
Nicio recenzie
Adaugă recenzia ta

Feedback-ul va fi afișat după moderare.