Facebook Pixel

Secretele medicinei tibetane și ayurvedice: Triphala

Secretele medicinei tibetane și ayurvedice: Triphala

Conținut

 1. Triphala și Ayurveda
 2. Amalaki
 3. Bibhitaki
 4. Haritaki
 5. Cura boala cu triphala
 6. Triphala: sănătatea pielii și a părului
 7. Reducerea greutății și Triphala
 8. Reguli Triphala
 9. Contraindicații și efecte secundare ale Triphala
 10. Încrederea în Triphala este o abordare inteligentă

Pe piața remediilor moderne ayurvedice Triphalaaceasta un produs unic cu o mulțime de caracteristici valoroase. Domeniul de aplicare al acestuia poate fi numit în siguranță universal. Este dificil să numești o boală în care numirea triphalei nu are sens. Medicamentul este un agent de vindecare în lupta împotriva afecțiunilor de diferite origini și severitate.

Triphala и Ayurveda

Produsul este un amestec de mai multe tipuri de ierburi. Datorită lui, puteți îmbunătăți corpul uman, îl puteți aduce la un ton normal, puteți îmbunătăți semnificativ calitatea vieții și, cel mai important - durata acestuia. Sună fantastic. Dar asta este exact ceea ce este.

Trei plante de origine indiană sunt incluse în triphala:

 • amalaki;
 • bibhitaki;
 • haritaki.

Impactul lor complex vă permite să obțineți efectul dorit, care a fost menționat mai devreme. Recepția este la fel de utilă atât pentru menținerea unei stări stabile de sănătate, cât și în timpul tratamentului unor boli grave.

Ayurveda spune că triphala este capabil să armonizeze starea celor trei dosha-uri ale unei persoane. Aceasta este energia din care este făcut corpul. Dacă aceste trei componente sunt în echilibru, sănătatea va fi puternică. Acțiunea triphalei are ca scop asigurarea faptului că dosha-urile sunt într-o stare de echilibru maxim. Bunăstarea unei persoane, calitatea vieții sale depind de asta.

Cel mai adesea, plantele medicinale fac parte din remediu in proportii egale. Aceste 3 soiuri au beneficii uriașe pentru sănătate individual, dar în tandem pot face adevărate minuni. 

Triphala are un puternic anti- efect inflamator, curăță perfect organismul, funcționează ca un antiseptic puternic. Combinația corectă a plantelor menționate într-un singur preparat permite obținerea celor mai bune rezultate. Desigur, fiecare dintre ele se caracterizează prin caracteristici individuale. Apoi, luați în considerare care dintre ele.

Amalaki

Majoritatea oamenilor cunosc această plantă ca amlu.

Majoritatea oamenilor cunosc această plantă ca amlu. Patria este Orientul. Fructul seamănă vizual cu o agrișă mare. Această componentă a compoziției este un depozit de vitamina C. Chiar și în citrice, conținutul său este de zece ori mai mic. Pe amla cu trifals 'Guggur Dabur' și alții sunt responsabili în primul rând pentru:

 • menținerea unui sistem imunitar stabil;
 • prevenirea răcelilor;
 • recuperare rapidă în timpul recuperării;
 • aducerea corpului în tonus după situații stresante experimentate;
 • menținerea tinereții corpului, inhibarea proceselor de îmbătrânire;
 • participarea la funcționarea normală a tractului digestiv.

Amla elimină perfect efectele negative cauzate de expunerea la radicalii liberi asupra celulelor. Menține sistemul cardiovascular stabil. Se știe că amalaki promovează o bună funcționare a creierului, îmbunătățește procesele de gândire și, de asemenea, normalizează starea generală a sistemului nervos. Amla are grijă, de asemenea, de menținerea sănătății ficatului fără niciun efect iritant asupra organului.

Triphala din „Himalaya” și nu numai marca implică utilizarea fructului plantei. Această parte are cele mai bune proprietăți de vindecare, conține cea mai mare cantitate de vitamine și minerale valoroase. 

Amla în sine este considerată una dintre cel mai eficient mijloc pe calea menținerii sănătății și tinereții. O combinație cu alte două tipuri de ierburi nu face decât să sporească eficiența deja ridicată. 

Bibhitaki

Tradus în rusă sună ca „terifiant”></span></p><p><span>Deși numele acestei plante în traducere în rusă sună ca „terifiant”, efectul ei asupra corpului cu siguranță nu poate fi numit așa. Bibhitaki prezintă un pericol numai pentru diferite boli. Planta intră în lupta împotriva bolii, fără a-i lăsa nicio șansă de a câștiga.</span></p><p><span>Printre cele mai importante sarcini ale bibhitaki, refacerea muncii adecvate ocupă un loc cheie intestine. Plantează în </span><a href=trifale în capsule ajută la eliminarea toxinelor, a resturilor de alimente nedigerate, îmbunătățind delicat peristaltismul. De asemenea, s-a dovedit că bibhitaki se caracterizează printr-un puternic efect antihelmintic.

În cazul unor defecțiuni la scurgerea bilei, aceasta componenta a medicamentului 'Triphala', de asemenea, ajută foarte mult prin îmbunătățirea selecției sale. Problema stagnării dispare odată pentru totdeauna. Proprietățile expectorante puternice vă permit să eliminați în mod eficient excesul de mucus din bronhii. Acesta este un beneficiu major pentru persoanele care suferă de boli respiratorii.

Haritaki

Această componentă a triphalei are proprietăți antioxidante excelente.

Această componentă a triphalei are proprietăți antioxidante excelente.proprietăți antioxidante. Numele plantei sună ca „furtul bolii”, care a fost confirmat în practică de mai bine de o duzină de ani. Fructele sunt asemănătoare cu ghindele cunoscute nouă. Potrivit Ayurveda, acestea sunt cele mai valoroase (asemănătoare celorlalte două plante menționate mai devreme).

Haritaki este un afrodisiac eficient. Are un efect stimulativ asupra creierului, îmbunătățește memoria. S-a dovedit eficientă în afecțiunile hepatice, chiar și în cele mai grave. Haritaki susține perfect activitatea organului, elimină defecțiunile care apar în timpul funcționării.

De asemenea, o plantă care este inclusă în Pregătire indiană'Triphala ',

ajută la îmbunătățirea digestiei și a scaunului. Alimentele care intră în organism sunt digerate mult mai bine, iar apetitul revine la normal. Intestinele încep să funcționeze mai stabil.

Haritaki ajută la scăparea de tuse și diverse afecțiuni asociate gâtului. Lupta împotriva virusurilor și bacteriilor devine mai eficientă. Imunitatea este întărită, iar rezistența corpului crește semnificativ. 

Tratarea bolilor cu Triphala

Tratamentul bolilor cu triphala

Boală

Mecanism acțiuni

Pancreatită

td>

Trifala în pancreatită este apreciată mai ales în perioada acută a bolii. Acest lucru se datorează faptului că efectul dorit apare cât mai curând posibil. Instrumentul vă permite să opriți rapid inflamația, ameliorează durerea severă care reduce calitatea vieții umane. Faza acută este însoțită cel mai adesea de dureri semnificative, cărora produsul le face aproape întotdeauna.

Diabet zaharat

Utilizarea triphala la astfel de pacienti este o masura necesara pe calea scăderii nivelului de glucoză. Componentele cheie ale produsului normalizează cantitatea de zahăr din sânge, ceea ce le permite persoanelor care suferă de o boală atât de gravă să se simtă bine și să ducă o viață normală. Triphala scade, de asemenea, nivelul colesterolului.

SARS

O cantitate suficientă de acid ascorbic este cheia pentru o imunitate puternică, recuperarea rapidă după răceli. Datorită conținutului ridicat de vitamina C din compoziția triphala comprimate, administrarea acestuia este adecvată pentru infecțiile virale respiratorii acute de severitate variată. . De asemenea, alegerea în favoarea sa se explică prin proprietăți bune antipiretice și expectorante. Tusea și febra sunt tovarăși obișnuiți ai răcelii comune. Acest instrument vă ajută să scăpați rapid și eficient de o serie de simptome neplăcute. Îndepărtează perfect toxinele pe care le secretă agenții patogeni, ajutând la curățarea organismului. Acest lucru duce inevitabil la o recuperare rapidă. Sistemul imunitar primește un sprijin valoros, iar probabilitatea de recidive frecvente este mult redusă.

Boli de sânge

În cazul apariției diferitelor boli ale sistemului circulatoriarba triphala va ajuta, de asemenea. Suplimentul normalizează fluxul sanguin, optimizează compoziția sângelui și, de asemenea, ajută la normalizarea nivelului de hemoglobină. Toate aceste puncte sunt extrem de importante pentru stabilizarea stării pacienților și pentru accelerarea recuperării.

Probleme ale tractului gastrointestinal

La fel de eficient atât împotriva diareei, cât și împotriva constipației. Tonul intestinului crește, este mult mai bine golit. Microflora revine la normal. Creșterea bacteriilor dăunătoare se oprește, în timp ce cele benefice, dimpotrivă, se înmulțesc activ până la atingerea echilibrului necesar. De asemenea, medicamentul are un efect benefic asupra vezicii biliare. Reglează fluxul de bilă, ajută la dizolvarea pietrelor. Cu un ulcer de stomac, triphala reduce semnificativ severitatea cursului bolii, promovează recuperarea rapidă. Instrumentul îmbunătățește semnificativ starea pacienților cu hepatită de diferite tipuri.

Tumorile canceroase

Triphala în oncologie este o parte puternică a terapie. Oamenii de știință au descoperit că produsul este capabil să oprească creșterea celulelor canceroase prin declanșarea reacțiilor naturale de apărare ale organismului. Dacă vorbim despre prevenirea dezvoltării tumorilor oncologice, triphala poate fi numită un remediu cu adevărat fenomenal. Mecanismul acțiunii sale este astfel încât probabilitatea unei coliziuni cu o formațiune malignă este redusă la minimum. Cura 'Triphala' curăță ușor corpul, fără a lăsa șanse de stres oxidativ. Procesul are loc la nivelul țesuturilor și celulelor.

Infecție cu helminți

Strâns asociat cu capacitatea de a curăța ușor, dar eficient intestinele, de a elimina toxinele și toxine. Produsul face față bine și infestărilor parazitare. Proprietățile pronunțate antimicrobiene și detoxifiante sunt cheia eliminării rapide a paraziților.

Boli ale sistemului nervos, stres, insomnie

Ajută organismul să facă față calm chiar și cea mai puternică activitate mentală și fizică. Normalizează fondul emoțional, procesele de gândire, memorie și atenție. Datorită consumului regulat de cele mai bune trifali, este posibilă creșterea nivelului de stres rezistenţă. Acesta este un moment extrem de important pentru oamenii care trăiesc în lumea modernă. Somnul se îmbunătățește, încetează să mai fie intermitent. Persoana este pe deplin odihnită. Dimineața, simte un val de forță și vigoare. Energia vitală este suficientă pentru a realiza cele mai importante lucruri.

Oral boli

Deoarece triphala funcționează ca un antiseptic de încredere, este adesea folosit pentru gingivita, candidoza bucală, precum si ulcere localizate pe membrana mucoasa. Proprietățile de vindecare ale medicamentului previn formarea tartrului. Instrumentul dezinfectează și accelerează vindecarea. Microbii dăunători mor, apariția altora noi este împiedicată. Pentru toate problemele menționate, triphala trebuie folosit local sub formă de decoct pentru clătirea gurii. Această metodă de tratament nu este cu nimic inferioară celei tradiționale, în care se folosesc antiseptice medicinale, de exemplu, cele care conțin clorhexidină.

Artrita

Triphala a fost ales pentru proprietăți dovedite de luptă cu procesele inflamatorii. Este posibil să se obțină o ameliorare semnificativă a stării pacienților, reducând severitatea simptomelor. Inflamația este îndepărtată. Distrugerea osului nu are loc. Riscurile de complicații sunt minimizate.

Pe lângă posibilitatea de a vindeca o persoană de o serie de boli grave, triphal din 'Iherb ' și alți furnizori mondiali cunoscuți sunt folosiți pentru a păstra frumusețea pielii, a părului și pentru a reduce greutatea.

Triphala: sănătatea pielii și a părului

Un număr mare de produse cosmetice moderne nu se pot descurca fără să includă triphala.

Un număr mare de cosmetice moderne nu se poate descurca fără includerea triphalei. Efectul său benefic asupra pielii se manifestă în proprietăți anti-îmbătrânire, prevenind dezvoltarea semnelor de ofilire. Datorită acestui medicament, pielea ajunge la un ton natural, primește o nutriție suficientă și arată nu numai sănătos, ci și tonifiat, tânăr.

Modificările pozitive apar datorită creșterii circulației sângelui, îmbunătățirii metabolismului în interiorul celulelor și refacerii elementelor deteriorate. Cuprinzând trifal powder există toate acele vitamine care sunt pur și simplu necesare pentru a menține frumusețea și sănătatea pielii. Desigur, acest lucru se reflectă în aspectul său în direcția de îmbunătățire, care este vizibil cu ochiul liber. Nuanța pielii este uniformizată. Ea este foarte drăguță la atingere. Pentru a obține un efect izbitor, cel mai des sunt folosite măști speciale. Uneori se prepară decocturi.

Dacă scopul tău este să vindeci pielea, triphala te va ajuta și aici. Luptă bine cu rănile și ulcerele de la suprafața pielii. Spălarea cu ajutorul ei contribuie la o dezinfecție eficientă. Pielea este vizibil curățată, iar relieful devine mai uniform.

Triphala prin ' Iherb' are un efect benefic asupra stării părului. Este potrivit atât pentru uz zilnic, cât și pentru tratament, recuperare rapidă. Agentul sub formă de decoct funcționează ca o clătire, iar pe baza de pulbere se fac diverse măști. Acestea din urmă sunt frecate direct în rădăcinile părului. 

Uleiul trifal are mai multe valori valoroase proprietăți simultan.

 1. Crește fluxul sanguin și, astfel, creșterea părului.
 2. Face părul neted, strălucitor și mai plin.
 3. Are un efect general de întărire, care previne apariția unor probleme precum fragilitatea, căderea părului.
 4. Ajută la eliminarea mătreții, curăță perfect scalpul.
 5. De neînlocuit dacă trebuie să preveniți căderea timpurie a părului.
 6. Reduce șansa de albire la o vârstă fragedă.

Evident, remediul este cu adevărat curativ. Cu toate acestea, nu numai că păstrează sănătatea pielii și a părului, dar este și capabil să restabilească frumusețea corpului. Cu el, puteți transforma vizibil forma.

Reducerea greutății și triphala

Medicamentul funcționează excelent ca ajutor eficient pentru cei care doresc să scape de kilogramele în plus.

Medicamentul funcționează excelent ca ajutor eficient pentru cei care doresc să scape de kilogramele în plus. Normalizează metabolismul grăsimilor, stabilizează procesele metabolice. Datorită triphalei, organismul scapă de lipofuscină. Acesta este un pigment gras specific. Prezintă un pericol pentru persoanele care doresc să fie slabe și sănătoase. 

Instrumentul are un efect pozitiv asupra procesului digestiv , în timp ce îmbunătățește funcționarea stabilă a intestinelor și scapă de resturile de mucus de pe pereții organului. Odată cu aceasta, peristaltismul se îmbunătățește. Alimentele sunt digerate mult mai bine, ceea ce vă permite să obțineți beneficiul maxim din aportul ei.

Desigur, persoana care ia triphalu pentru pierderea în greutate, trebuie să înțeleagă că abordarea alimentației nu poate fi dezordonată. Medicamentul singur nu este suficient pentru a pierde în greutate. Trebuie să-ți schimbi obiceiurile alimentare. Cerința este relevantă în special pentru persoanele pasionate de produse dăunătoare. Nu vă așteptați să mâncați totul fără discernământ în porții mari și să pierdeți în greutate doar luând un supliment sănătos.

O abordare integrată nu a fost anulat. Refuzul obiceiurilor proaste, o alimentație completă sănătoasă și cel puțin o activitate fizică minimă sunt la fel de importante. Acesta este singurul mod de a obține succesul. Într-un moment bun, reflexia în oglindă te va surprinde în mod plăcut.

Reguli Triphala

Particularitățile de administrare depind de forma medicamentului.

Particularitățile de administrare depind de forma medicamentului. Dacă se folosește o pulbere, din ea trebuie făcut un decoct. Adesea, această metodă de aplicare este prescrisă pentru infecțiile virale respiratorii acute, mai ales dacă pacientul este un copil.

Forma de picătură este necesară. pentru probleme asociate cu nasul, urechile. Chiar și în aceste cazuri, un produs poate fi prescris. Dacă pacientul suferă de conjunctivită, roșeață în zona ochilor, medicamentul este prescris sub formă de picături sau decocturi pentru spălare. Dar cu cataractă și glaucom, administrarea orală este cel mai adesea prescrisă. În acest fel, se poate obține un efect puternic de întărire.

Pudra sau uleiul este folosit în tratamentul pielii și părului. În unele cazuri, acestea sunt amestecate cu alți aditivi valoroși. Atunci rezultatele aplicației sunt și mai plăcute. Dar pentru boli precum psoriazisul, eczema, este indicat să o luați pe cale orală.

Recenzii despre 'Triphala' indică faptul că tabletele și capsulele sunt printre cele mai populare forme. Cel mai adesea, sunt prescrise 2-3 comprimate pe zi. În unele cazuri, doza se ia o dată imediat după trezire, strict pe stomacul gol. Uneori este împărțit în mai multe recepții. În ceea ce privește cantitatea de pulbere, 1 tabletă înseamnă aproximativ 0,5 linguriță. Cel mai bine este să beți produsul cu un pahar cu apă caldă.

Durata cursului, forma de administrare și doza exactă este determinată numai de un specialist. Depinde de indicațiile și caracteristicile individuale ale unei anumite persoane. 

Contraindicații și efecte secundare ale triphalei

  Deși medicamentul are un efect excelent asupra răcelii, faringitei, amigdalitei, motiv pentru care este adesea prescris unui copil, utilizarea sa în copilărie ar trebui să apară cu mare precauție. Este foarte important să vă asigurați că nu apare o reacție alergică. Dacă, totuși, este nevoie de aplicare, aceasta trebuie tratată numai sub supravegherea unui medic. Aceasta este o cerință obligatorie. 
 1. Una dintre principalele contraindicații pentru administrare este intoleranța individuală. Problema apare nu numai la copii, ci și la adulți. Aici vârsta nu joacă un rol. Dacă apare o alergie la cel puțin una dintre componentele compoziției, aportul trebuie oprit imediat. În caz contrar, va provoca mult mai multe daune decât beneficii pentru sănătate. 
 2. Nu ignora faptul că alergiile pot să nu apară imediat, nu chiar de la prima doză. Uneori, acest lucru se întâmplă numai cu acumularea unei anumite cantități de substanță activă în organism. De aceea este important să vă monitorizați îndeaproape starea de bine. Sarcina și alăptarea nu sunt compatibile cu recepția. Este mai bine să amânați tratamentul și să îl amânați. 
 3. Deși în general triphala dabur este un medicament sigur, în orice caz este mai bine să consultați un specialist înainte de a-l lua. Chiar dacă crezi că nu ai contraindicații. Aceasta va da încredere în corectitudinea alegerii făcute și va deveni o garanție suplimentară a siguranței sănătății.

Side efectele apar de obicei la administrarea de doze prea mari sau cu zgura severă a organismului. În acest din urmă caz, acest lucru se datorează unei încercări de a scăpa prea repede de toxine pentru organism. Pur și simplu nu este capabil să facă față în mod adecvat unei ejecții puternice. În acest caz, persoana are greață. Pot exista vărsături, disconfort în abdomen. Sunt posibile și următoarele fenomene neplăcute:

 • acumulare de gaz;
 • diaree;
 • tulburări de somn;
 • deshidratare.

Dar toate problemele menționate mai sus nu sunt atât de comune. Trebuie doar să vă monitorizați starea de bine și să nu depășiți doza recomandată. Numirea acestuia din urmă este o chestiune a unui specialist care ar trebui consultat fără greș. Apoi, cursul tratamentului Triphala de la paraziți și pentru alte indicații va apărea cât mai sigur și eficient. 

Încrederea în Triphala este abordarea inteligentă

Pentru a nu pune la îndoială eficacitatea unui supliment alimentar, este important să achiziționați de la companii de încredere.

Pentru a nu avea îndoieli cu privire la eficacitatea unui supliment alimentar, este important de cumpărat de la companii de încredere. Își prețuiesc propria reputație și sănătatea fiecărui client. Scăpați de riscurile de a primi produse contrafăcute, așa cum puteți vedea cu ochii tăi certificatul de calitate. Acest document este o garanție că veți lua produse cu adevărat sănătoase. 

Numele produsului

Acțiune

Triphala, digestia și curățarea intestinului, Triphala , India organică

Curăţarea organismului, refacerea membranei mucoase a tractului digestiv, întărirea generală .

Triphala și Guggul (Guggul Colesterol), Planetary Herbals

Întinerire, curățare, prevenirea bolilor, inclusiv a cancerului.

Triphala, Now Foods, 500 mg

Îmbunătățirea funcției creierului, întărirea generală, întinerirea.

Colon Support, Colon Motility Blend, Vitanica,

Îmbunătățire digestia, eliminarea toxinelor din organism.

Triphala, Solaray, 500 mg,

Formulă clasică triphala care vizează întărirea imunității, îmbunătățirea funcționării sistemului digestiv și curățarea.

Fiecare dintre produsele prezentate are certificate de calitate de la producător, precum și documentație de însoțire de la companii internaționale independente de experți. Și acest lucru distinge „Biotus” de întreprinderile similare. Mulți ani de experiență, personal calificat și controlul strict al calității produselor stau la baza activității de succes. Rezervele de vitamine și alte suplimente nutritive provin direct de la cei mai importanți producători din lume. Asta înseamnă că cu siguranță nu vei plăti în plus bani în plus. Costul mărfurilor este întotdeauna acceptabil, iar calitatea nu suferă deloc.

Catalogul imens conține triphala 'Himalaya' și multe altele. Puteți alege un supliment valoros de la o varietate de producători în forma necesară de lansare, concentrându-vă pe preț și preferințele indivi

Întrebări frecvente - Întrebări frecvente:

Подскажите, можно принимать трифалу при беременности?

Прием любых добавок, даже безобидного на первый взгляд витамина С должен происходить только после консультации с лечащим врачом. Что касается трифалы для беременных, то вряд ли кто-то может рекомендовать прием. Если накопилось много шлаков, то деятельность кишечника доставляет дискомфорт и матери, и ребенку. Лучше подождать, пока не закончится период кормления грудью.

Насколько полезна трифала для пожилых людей и в каком возрасте лучше начинать прием?

Обычно к уже к тридцати годам у каждого человека накапливается около 10 кг шлаков и токсинов в организме. Кроме того, почти у каждого уже собирается “букет” хронических заболеваний. поэтому именно этот возраст считается оптимальным для начала приема. Что касается пожилых людей, то в их случае ситуация еще более запущена. Кроме того, им важно поддерживать нормальное питание и кровообращение мозга. Поэтому для прием полезен во всех отношениях, при условии что нет противопоказаний и аллергии на компоненты. В любом возрасте консультация специалиста перед его началом - обязательна.

У ребенка частые простуды, есть риск развития астмы. Знакомые советуют пробовать трифалу. Какую именно лучше взять?

Детям трифалу назначает врач при наличии особых показаний. Поэтому полагаться на советы знакомых, рискуя здоровьем ребенка точно не стоит. Обязательно поговорите с вашим врачом относительно целесообразности курса лечения трифалой. если он подтвердит такую необходимость, мы поможем подобрать оптимальный препарат, который соответствует всем предписаниям.

Conţinut
 • Triphala и Ayurveda
 • Amalaki
 • Bibhitaki
 • Haritaki
 • Tratarea bolilor cu Triphala
 • Triphala: sănătatea pielii și a părului
 • Reducerea greutății și triphala
 • Reguli Triphala
 • Contraindicații și efecte secundare ale triphalei
 • Încrederea în Triphala este abordarea inteligentă
Negarea răspunderii

Acest blog nu este destinat să ofere diagnostic, tratament sau sfaturi medicale. Informațiile de pe acest blog sunt furnizate doar în scop informativ. Vă rugăm să consultați medicul dumneavoastră pentru orice diagnostic și tratament medical și legat de sănătate. Informațiile de pe acest blog nu trebuie considerate un substitut pentru consultarea unui medic. Afirmațiile făcute despre anumite produse în articolele de pe acest blog nu sunt aprobate pentru tratamentul, diagnosticarea sau prevenirea bolilor.

Ți-a plăcut această postare?
0
0
Comentarii la articole
Nicio recenzie
Adaugă recenzia ta

Feedback-ul va fi afișat după moderare.