Facebook Pixel

Îmbătrânirea nu este o condamnare la moarte: taurina ca factor de tinerețe și longevitate

Îmbătrânirea nu este o condamnare la moarte: taurina ca factor de tinerețe și longevitate

Dacă vrei ca un portret ascuns în subsol să îmbătrânească în locul tău, consumă cât mai multă taurină! Aminoacidul se găsește în corpul oamenilor și al animalelor, în carne, pește și produse lactate, precum și în băuturile energizante. Publicația științifică autorizată Science a publicat un nou studiu în care oamenii de știință au descoperit o legătură directă între taurină și longevitate. 

Cercetătorii au descoperit că odată cu vârsta, nivelul de taurină la oameni și animale scade, ceea ce activează procesul de îmbătrânire. Un aport suplimentar de 1 an de aminoacizi poate crește speranța de viață cu 8 ani, îmbunătățind rezultatele sănătății. Oamenii de știință consideră că cercetarea este revoluționară și sunt încrezători că suntem cu câțiva pași mai aproape de longevitatea sănătoasă. 

Îmbătrânirea este inevitabilă?

Îmbătrânirea este inevitabilă și un proces multifactorial, spun autorii studiului. Există însă substanțe care accelerează sau, dimpotrivă, încetinesc aceste procese. Acestea includ aminoacidul taurină, care se găsește în corpul oamenilor și al animalelor

Concentrația de taurină în sânge scade odată cu vârsta la șoareci. , maimuțe și oameni. Pentru a afla dacă acest lucru favorizează îmbătrânirea, oamenii de știință au administrat taurină o dată pe zi viermilor, șoarecilor femele și masculi și maimuțelor. 

Cercetătorii au demonstrat științific că o deficiență a aminoacizilor taurina acidă din organism provoacă îmbătrânirea și agravează rezultatele sănătății la animale. Se observă același efect la oameni? Oamenii de știință cred că da, dar acest lucru nu a fost încă dovedit științific.

Suplimentele cu taurinăîncetinesc procesul de îmbătrânire la maimuțe, șoareci și viermi, crescând sănătatea durata de viață a șoarecilor la vârsta medie cu 12%.

„În ultimii 25 de ani, oamenii de știință au încercat să găsească factori care nu numai că permit unei persoane să trăiască mai mult, ci și să crească speranța de viață, permițându-le să fie sănătoși și la bătrânețe”, spune autorul studiului, profesor asistent la Departamentul de Genetică și Dezvoltare la Colegiul Medicilor și Chirurgilor de la Universitatea Columbia din New York. em>Vijay Yadav

Taurina poate fi elixirul vieții din interiorul nostru, care ne ajută să trăim mai mult și mai sănătoși, spune savantul. 

Experimentele pe șoareci, maimuțe și viermi au arătat că administrarea suplimentară de taurină a contribuit nu numai la longevitatea animalelor, ci și la îmbunătățirea indicatorilor de sănătate: de la cadrul musculo-scheletic până la sănătatea cardiovasculară și digestivă.  

„Elixirul vieții este în noi”: taurina și procesul de îmbătrânire 

În timpul studiului, oamenii de știință au descoperit că nivelul de taurină din sângele maimuțelor, șoarecilor și oamenilor scad semnificativ odată cu vârsta. De exemplu, nivelul de aminoacizi la persoanele de 60 de ani este doar o treime din nivelul de taurină la cei de 5 ani.

„Când ne-am dat seama, am început să ne întrebăm dacă deficiența de taurină este forța motrice a procesului de îmbătrânire și am efectuat un experiment amplu pe șoareci”, spune Yadav.

Oamenii de știință au studiat 250 de șoareci care aveau aproximativ 45 de ani. în ani umani. În fiecare zi, în hrana rozătoarelor se adaugă taurină sau se injecta o soluție a substanței. 

Un experiment clinic a arătat: speranța de viață a șoarecilor femele a crescut cu 12 %, la bărbați - cu 10%, ceea ce corespunde 7-8 ani umani. Aceleași efecte pozitive au fost observate și la maimuțele cărora li s-a administrat și aminoacidul. 

Oamenii de știință au remarcat, de asemenea, că animalele care au primit taurină timp de un an au fost mai sănătoase la toți indicatorii de sănătate. comparativ cu celălalt grup. 

Au avut mai multă energie, au crescut masa osoasă, au scăzut depresia și comportamentul anxios, au îmbunătățit forța și rezistența musculară și au scăzut rezistența la insulină.

Poate taurina să prelungească viața umană?

Poate consumul suplimentar de taurină să mențină tinerețea și sănătatea umană? Oamenii de știință spun că toate condițiile preliminare pentru aceasta există deja. De exemplu, într-un studiu au analizat 12.000 de adulți europeni cu vârsta de 60 de ani și mai mult. 

Oamenii de știință au descoperit că oamenii cu niveluri mai mari de taurină erau mai sănătoși și aveau rate mai scăzute de obezitatea și inflamația, o incidență mai mică a hipertensiunii arteriale și mai puține cazuri de diabet de tip 2.

Sunt necesare mai multe studii clinice umane pentru a determina adevăratele beneficii pentru sănătate ale taurinei. cercetători.

Dr., Președinte al Academiei SUA de Nutriție și Dietetică Lauri Wright într-un interviu acordat jurnalului științific Medical News Today a explicat interesul științific al oamenilor de știință pentru taurină:

“ Datorită abundenței de taurina în organism și rolul său în sistemul nervos, există un interes din ce în ce mai mare pentru acest aminoacid în procesul de îmbătrânire. Cred că vom vedea în curând studii asupra taurinei la oameni. 

Taurina are multe funcții în organism, este un neurotransmițător în creier, formează săruri biliare, îmbunătățește digestia și susține sistemul nervos.”

În ciuda proprietăților pronunțate anti-îmbătrânire ale taurinei, oamenii de știință cred că aportul suplimentar de aminoacid nu este suficient. Dr. Wright consideră că cel mai bun mod de a încetini procesul de îmbătrânire este să te stresezi mai puțin, să te miști mai mult și să consumi o dietă mediteraneană bogată în fructe, legume, uleiuri sănătoase, pește și cereale integrale.

Conţinut
  • Îmbătrânirea este inevitabilă? „Elixirul vieții este în noi”: taurina și procesul de îmbătrânire. Poate taurina să prelungească viața omului?
Negarea răspunderii

Acest blog nu este destinat să ofere diagnostic, tratament sau sfaturi medicale. Informațiile de pe acest blog sunt furnizate doar în scop informativ. Vă rugăm să consultați medicul dumneavoastră pentru orice diagnostic și tratament medical și legat de sănătate. Informațiile de pe acest blog nu trebuie considerate un substitut pentru consultarea unui medic. Afirmațiile făcute despre anumite produse în articolele de pe acest blog nu sunt aprobate pentru tratamentul, diagnosticarea sau prevenirea bolilor.

Ți-a plăcut această postare?
0
0
Comentarii la articole
Nicio recenzie
Adaugă recenzia ta

Feedback-ul va fi afișat după moderare.