Facebook Pixel

Grăsimi vindecătoare: beneficiile acizilor grași esențiali

 Grăsimi vindecătoare: beneficiile acizilor grași esențiali

Este în general acceptat că alimentele grase vă strică silueta și sunt dăunătoare sănătății. Dacă vorbim despre grăsimile conținute de chipsurile de cartofi sau plăcintele cu cremă, atunci acest lucru este, fără îndoială, adevărat. Dar în natură există și „grăsimi bune” care participă la funcțiile vitale ale corpului, menținând sănătatea organelor interne, frumusețea și tinerețea pielii, părului și unghiilor. 

Ce sunt aceștia? tipuri de acizi grași esențiali? Corpul nostru le produce? Și de ce este important să reumplem  furnizare de „grăsimi bune”? Citește mai departe!   

Ce sunt acizii grași esențiali?

Există trei tipuri principale de grăsimi în natură - saturate, mononesaturate și polinesaturate. Grăsimile saturate sunt grăsimi solide care nu își pierd forma la temperatura camerei. Se găsesc în alimente de origine animală -  produse lactate (unt, smântână, brânză), în carne, untură. Organismul are nevoie de aceste grăsimi în cantități mici, dar în cantități mari cresc nivelul de colesterol. 

Grăsimile mononesaturate sunt grăsimi lichide care se găsesc în uleiurile vegetale. Grăsimile polinesaturate sunt grăsimi esențiale. Sunt necesare pentru funcționarea normală a organismului. Corpul nostru nu le poate produce singur.

Acizii grași esențiali sunt  acizi grași polinesaturați, care trebuie să intre în organismul nostru prin nutriție și suplimente alimentare. Există două tipuri principale de grăsimi polinesaturate esențiale: acid alfa-linolenic,   este un acid gras omega-3, iar acidul linoleic, un acid gras omega-6.

Acizi grași omega-3: sănătatea inimii și vasculare 

Organismul nostru nu poate produce independent acizi grași Omega-3, dar aceștia joacă un rol important pentru funcționarea sănătoasă a tuturor sistemelor. Acizii Omega-3 sunt deosebit de benefici pentru sistemul cardiovascular. Pe parcursul evoluției, oamenii au început să consume din ce în ce mai mult alimente procesate, dulciuri și alimente procesate, motiv pentru care majoritatea oamenilor au un dezechilibru în echilibrul omega-3 și omega-6.  

Este dificil să găsești pe rafturile supermarketurilor un produs care să nu conțină grăsimi trans. Aceste substanțe periculoase cresc colesterolul și reduc absorbția omega-3. Pentru a restabili echilibrul acizilor grași esențiali, trebuie să mâncați în mod regulat pește de apă rece sau să luați suplimente naturale.

Surse naturale de omega-3

Există multe surse de acizi grași esențiali în natură. Atât produsele de origine animală, cât și alimentele vegetale conțin omega-3:

  • Pește gras de mare și de râu, fructe de mare - somon, păstrăv, scoici și stridii. Uleiul de pește conține 2 tipuri de acizi grași omega-3: DHA și EPA. 
  • Nucile sunt o sursă excelentă de acizi grași omega-3. Consumând 2-3 nuci zilnic, obțineți doza zilnică de acizi grași esențiali.  
  • Semințele de chia sunt un superaliment valoros care conține omega-3, 6 și 9 și seleniu și fibre. Produsul este benefic pentru sistemul cardiovascular, tractul gastrointestinal, piele, păr și unghii. 
  • Semințele de cânepă sunt o sursă excelentă de acizi grași omega-3, proteine, zinc și glandă. În plus, este un plus gustos la salate, smoothie-uri și terci de cereale integrale.

Semințe sau ulei de in este un produs sanatos si valoros care contine omega-3 si omega-6, fiind un minunat inlocuitor al uleiului de peste pentru vegani. Produsul îmbunătățește nivelul hormonal, susține sănătatea sistemelor nervos și cardiovascular. Semințele de in pot fi consumate sub formă de terci, condimente pentru salate și deserturi. 

Omega-3 din ficat de cod și carne de pește 

Deoarece ficatul de cod conține o concentrație mare de ulei de pește, omega-3 este adesea extras din acesta. Pe vremuri, uleiul de pește era terminat prin scurgerea naturală într-un butoi. Acum, din cauza poluării mediului, această metodă de extracție este inacceptabilă. 

Pește ulei de ficat de cod trebuie să fie supus unei curățări profunde, cu care nu mulți producători se pot lăuda. Prin urmare, medicii recomandă alegerea omega-3 din carnea mai multor tipuri de pește sau acordarea de preferință uleiului de pește din ficat de cod doar de la acei producători care folosesc tehnologia de distilare moleculară.

Pește. ulei din carne de pește - acesta este un produs mai sigur deoarece carnea nu acumulează substanțe toxice în comparație cu ficatul. Nutriționiștii recomandă un produs făcut din mai multe tipuri de pești marini. Este mai bine să evitați uleiul de pește din speciile de pești răpitori, deoarece acestea acumulează mai multe metale grele în organism. 

Omega-3 Solgar și Now Foods: molecular distilare 

Uleiul de ficat de cod de la Now Foods este disponibil în capsule de gel care conțin 1000 mg de substanță. Acesta este un produs 100% sigur, deoarece compania este una dintre puținele din lume care se poate lăuda cu tehnologii moderne de distilare moleculară. 

Putere triplă Omega-3, EPA și amp; DHA, Solgar, 950 mg este cea mai mare concentrație Solgar de acizi omega-3 polinesaturați naturali din pești de apă rece. Suplimentul susține sănătatea cardiovasculară, a articulațiilor și a pielii, astfel încât să vă puteți simți cât mai bine.

Capsule OmegaWild Alaskan Full Spectrum conțin grăsimi naturale din somonul sockeye sălbatic - una dintre cele mai pure surse de acizi grași omega-3 dintre toți peștii oceanici. Aceste capsule moale conțin ulei de somon sălbatic din Alaska 100% pur din somon capturat în mod durabil.

Sprijină-ți corpul cu „grăsimi bune” - acizi grași omega-3 și omega-6 prin suplimentarea Includeți uleiuri vegetale sănătoase, semințe, nuci și pește gras în dieta ta. Și, desigur, completați-vă aprovizionarea cu suplimente de ulei de pește de la producători de încredere. Ai grijă de sănătatea organelor tale interne, de frumusețea și tinerețea pielii, părului și unghiilor. 

Conţinut
  • Ce sunt acizii grași esențiali Acizii grași Omega-3: sănătatea inimii și vasculare Surse naturale de omega-3Omega-3 din ficat de cod și pește Omega-3 Solgar și Now Foods: distilare moleculară
Negarea răspunderii

Acest blog nu este destinat să ofere diagnostic, tratament sau sfaturi medicale. Informațiile de pe acest blog sunt furnizate doar în scop informativ. Vă rugăm să consultați medicul dumneavoastră pentru orice diagnostic și tratament medical și legat de sănătate. Informațiile de pe acest blog nu trebuie considerate un substitut pentru consultarea unui medic. Afirmațiile făcute despre anumite produse în articolele de pe acest blog nu sunt aprobate pentru tratamentul, diagnosticarea sau prevenirea bolilor.

Ți-a plăcut această postare?
0
0