Facebook Pixel

12 fapte false despre diete și produse cumpărate din magazin

12 fapte false despre diete și produse cumpărate din magazin

Nu crede tot ce este scris pe etichetele produselor cumpărate din magazin. Adesea induc in eroare cumparatorul. Adaugă aici reclamă care impune anumite puncte de vedere asupra modului de a mânca CORECT, și obții „axiome”; alimentație adecvată.

1.       Calorii – inamicul nostru.Astăzi, cele mai populare diete se bazează pe numărarea caloriilor. Cu toate acestea, din păcate, ele dau doar un efect pe termen scurt. De îndată ce dieta se termină, greutatea este din nou câștigată, și chiar în exces. Adevărat: caloriile sunt diferite. Dacă excludeți orbește toate alimentele bogate în calorii din dieta dvs., vă puteți priva de nutrienți vitali și vă puteți dăuna sănătății.
2.       Margarina este mai sănătoasă decât untul. Apariția margarinei pe rafturile de vânzare cu amănuntul a coincis cu apogeul popularității dietei sărace în grăsimi. Dar să nu ne grăbim să ne bucurăm. Inițial, grăsimile hidrogenate (trans) au fost folosite pentru a face margarina. Astăzi, cei mai populari producători de margarină folosesc grăsimi vegetale, care probabil conțin OMG-uri. Adevărat: untul organic credibil este mult mai sănătos decât untul sintetic cu conținut ridicat de grăsimi trans.
3.     ;   Grăsime – dușmanul sănătății. „Nu mânca grăsimi și nu te vei îngrășa” este motto-ul persoanelor cu dietă cu conținut scăzut de grăsimi, popular la sfârșitul anilor 80 și începutul anilor 90. Procesele de conversie a grăsimilor din corpul uman sunt încă în curs de cercetare astăzi. Oamenii de știință află care grăsimi și în ce cantități sunt utile pentru corpul uman. Adevărat: grăsimile, precum caloriile, provin din multe surse diferite. Cheia pentru o alimentație sănătoasă – grăsimi sănătoase în cantități suficiente. Acestea nu numai că îți vor îmbunătăți starea de bine, ci vor ajuta și la reglarea greutății.
4.      Îdulcitorii sintetici reduc greutatea . Diet Coke – Același gust, zero calorii. Excelent și, cel mai important, adevărat. Aspartam – îndulcitorul (de 200 de ori mai dulce decât zahărul), care este folosit la fabricarea băuturilor carbogazoase cu conținut scăzut de calorii, este toxic pentru neuronii creierului și, în plus, este cancerigen. Adevărat: economisirea caloriilor în acest fel poate provoca daune ireversibile sănătății tale.

Carbohidrați complecși
5.       Carbohidrații sunt răi. Dieta Dr. Atkins, care a început popularitatea dietei sărace în carbohidrați, s-a bazat pe afirmația că reducerea la minimum a aportului de carbohidrați pune corpul uman într-o stare cetogenă, în care grăsime este arsă. Dieta a dat rezultate bune, deși pe termen scurt. Adevărat: ar trebui să vă limitați aportul de carbohidrați simpli – băuturi carbogazoase, pâine albă, paste din grâu non-dur etc. Carbohidrații complecși (sfeclă, cartofi, morcovi, dovleci, leguminoase, hrișcă, linte, mazăre) au un indice glicemic scăzut și vă vor ajuta să vă mențineți în formă bună mai mult timp fără să vă simțiți foame.
6 .       Laptele este bun pentru sănătate. Se pare că este adevărat. Dar gândește-te – există națiuni întregi în lume care nu consumă deloc produse lactate și, în același timp, se simt grozav. De asemenea, rețineți că ceea ce este pe rafturile magazinelor cu greu poate fi numit lapte, în majoritatea cazurilor. Adevărat: lapte organic neomogenizat – sursă de acid linoleic și alți acizi grași omega-3 – chiar aduce beneficii sănătății. Laptele cumpărat din magazin este în mare parte umplut cu hormoni somatotropi și antibiotice.

ouăle sunt sănătoase7.       Ouăle sunt dăunătoare pentru sănătate. Da sau nu? Ar trebui să mănânc doar proteine? Hipo-ul despre pericolele ouălor a început la începutul anilor 1980, când a intrat în vogă o dietă săracă în grăsimi. Ouăle în acest context aveau o reputație proastă – erau considerate un aliment bogat în grăsimi și colesterol. Adevărat: ouăle conțin lipoproteine de înaltă densitate – "bun" colesterolul. Gălbenușul de ou conține lecitină, care este foarte importantă pentru funcționarea normală a sistemului nervos.
8.       Soia – alegerea ta sănătoasă.De mulți ani, alimentele din soia au fost considerate sănătoase, dar un număr tot mai mare de cercetări dezmintă această noțiune. Adevărat: s-a descoperit că consumul ridicat de soia poate provoca cancer de sân, precum și afecțiuni ale tiroidei și ale prostatei.
9.      ;   Createle sunt sănătoase. Conform ghidurilor nutriționale ale FDA din SUA (piramida nutrițională), cerealele sunt baza unei diete sănătoase și ar trebui să constituie 1/5 din dietă. Adevărat: cerealele nu sunt bune pentru toată lumea. Unele tipuri de cereale pot pur și simplu să nu fie digerate de o persoană și să nu aducă niciun beneficiu, ci să dăuneze – contribuie la dezvoltarea disbiozei.
10.   Alimentele dietetice (fără grăsimi, cu conținut scăzut de calorii) ajută la lupta împotriva excesului de greutate. Să presupunem că te hotărăști să slăbești. Te duci la magazin și alegi alimentele cu cele mai scăzute calorii și grăsimi. În acest caz, ești absolut sigur că ești pe drumul cel bun. Dar după câteva săptămâni, greutatea nu scade (și poate chiar a adăugat câteva sute de grame). De ce? Adevărat: produsele fără grăsimi, „ușoare”, cu conținut scăzut de calorii conțin îndulcitori artificiali, potențiatori de aromă, arome, ceea ce nu le face utile.
11.    ; Carne de porc = carne albă. De mulți ani, carnea de porc a fost pusă la egalitate cu carnea de pui și curcan. Se credea că carnea de porc este mai sănătoasă decât cea de vită. Porcii crescuți industrial sunt ținuți în cuști înghesuite și mănâncă totul, inclusiv propriile fecale. Pentru a nu se îmbolnăvi și a crește mai repede, li se injectează antibiotice și hormoni somatotropi. Adevărat: dintre toate tipurile de carne, carnea de porc conține cel mai mare număr de bacterii patogene.
12.   Fructele și legumele cumpărate din magazin sunt bune pentru tine. Dacă crezi că fructele și legumele cumpărate din magazin îți vor oferi vitamine și te vor ajuta să slăbești, te înșeli. Spre deosebire de legumele și fructele organice cultivate din semințe non-MG în teren curat, legumele și fructele de la marii producători sunt pline de pesticide și erbicide. Adevărat: fructele și legumele cumpărate din magazin nu vă vor oferi vitamine, ci toxine care vă vor înrăutăți sănătatea. 

Negarea răspunderii

Acest blog nu este destinat să ofere diagnostic, tratament sau sfaturi medicale. Informațiile de pe acest blog sunt furnizate doar în scop informativ. Vă rugăm să consultați medicul dumneavoastră pentru orice diagnostic și tratament medical și legat de sănătate. Informațiile de pe acest blog nu trebuie considerate un substitut pentru consultarea unui medic. Afirmațiile făcute despre anumite produse în articolele de pe acest blog nu sunt aprobate pentru tratamentul, diagnosticarea sau prevenirea bolilor.

Ți-a plăcut această postare?
0
0
Comentarii la articole
Nicio recenzie
Adaugă recenzia ta

Feedback-ul va fi afișat după moderare.