Facebook Pixel

nutrienți care vor ajuta o femeie să rămână însărcinată

nutrienți care vor ajuta o femeie să rămână însărcinată

Să ne uităm la cinci vitamine, minerale și substanțe nutritive esențiale care vor ajuta o femeie să-și îmbunătățească sănătatea și să rămână însărcinată. 

Iată o listă de nutrienți pentru femeile care nu primesc suficienți nutrienți din dieta lor sau nici măcar nu știu că trebuie suplimentate sub formă de suplimente sau complexe de vitamine.

Zinc

Cercetarile efectuate la Universitatea de Stat din Pennsylvania au aratat ca deficitul de zinc poate afecta negativ dezvoltarea organelor sexuale. Autorul principal și doctorand în fiziologie la Pennsylvania State, James Hester, afirmă că zincul este un „regulator cheie” al ovocite ale oului și cu siguranță afectează dezvoltarea acestuia. Mineralul joacă un rol în diviziunea ovocitelor, fertilizare, reglarea ADN-ului și dezvoltarea embrionară. „Ultimele noastre experimente au arătat că nevoia de zinc poate fi chiar mai devreme decât am crezut”, a spus Hester. „Femeile care doresc să rămână însărcinate ar trebui să se gândească cu siguranță la zinc, nu numai în alimentația lor, ci și în alimentația partenerului lor și a copilului nenăscut. Zincul este doar o parte a acestei sarcini importante.

Cu toate acestea, dacă o femeie consumă o dietă sănătoasă și suplimente, este puțin probabil să aibă deficit de zinc.

„Nivelurile de micronutrienți ar trebui discutate cu un OB/GYN, mai ales dacă femeia are alți factori de risc, cum ar fi tulburări gastro-intestinale, o anumită dietă și un stil de viață neobișnuit”, a spus ea Hester. Doza zilnică recomandată pentru mineral este de obicei de 8 mg pe zi pentru adulți și 12 mg pe zi în timpul sarcinii și alăptării. Hester a remarcat că acele femei care doresc să rămână însărcinate ar trebui să aibă grijă atunci când iau doze mari de zinc, deoarece o cantitate mare de mineral din organism interferează cu absorbția cuprului și perturbă procesele metabolice din organism. 

Colina sau Vitamina B4

Colina este o vitamina de care 90% dintre oameni nu se satura. „Vitamina este esențială pentru sănătate în toate etapele vieții, dar este deosebit de importantă pentru creier, atât în stadiile incipiente ale formării sale, cât și în etapele ulterioare, pentru a preveni declinul cognitiv”, spune Elizabeth Shaw, nutriționist celebru din California.

Colina se găsește în cantități mici în alimente precum gălbenușul de ou, soia și ficat.

Emisiunea îi sfătuiește pe cei care doresc să obțină mai mult din această vitamină din alimente să mănânce mai multă carne, ouă și legume verzi. Deoarece nu toate vitaminele prenatale pot conține colină, Asociația Medicală Americană recomandă producătorilor să adauge cantitatea necesară din această vitamină la toate vitaminele prenatale. Doza zilnică recomandată de vitamina B4 este de 550 mg pe zi.

Omega-3

Acidul docosahexaenoic (DHA) este vital pentru dezvoltarea creierului fetal și a vederii. Un studiu din 2016 din Jurnalul European de Obstetrică și Ginecologie și Biologie Reproductivă a confirmat că suplimentarea cu omega-3 a redus șansa de naștere prematură cu 58% și a redus nașterea prematură cu 17%. 

Pentru New England Journal of Medicine” Sa raportat că aportul matern de omega-3 în timpul celui de-al treilea trimestru reduce riscul de astm și infecții ale tractului respirator la nou-născuți cu aproximativ o treime. Potrivit lui Shaw, pentru femeile însărcinate și care alăptează, aportul optim de acid eicosapentaenoic (EPA) este de 700 mg pe zi, iar DHA este de cel puțin 300 mg.

Probiotice

Probioticele și prebioticele sunt esențiale atât sub formă de supliment, cât și pentru a susține digestia normală. În prezent, nu există o doză stabilită, dar Shaw recomandă să creșteți treptat aportul din aceste bacterii benefice. „Nu este surprinzător faptul că flora intestinală sănătoasă își poate face și ea loc în lumea nou-născuților”, a spus Shaw.

Iron

Acest mineral este vital pentru formarea globulelor roșii oxigenate.

Fierul afectează nivelurile de energie, ca să nu mai vorbim de fertilitate.

Femeile care doresc să rămână însărcinate ar trebui să li se verifice nivelul de fier pentru a determina dacă trebuie să-și mărească aportul de fier.

Este dovedit științific că femeile adulte ar trebui să ia 18 mg pe zi și 27 mg pe zi în timpul sarcinii (9 mg în timpul alăptării). Consultați-vă medicul înainte de a lua suplimente suplimentare pentru a concepe un copil sănătos.

De Kristen Fisher 7 mai 2018

 

Negarea răspunderii

Acest blog nu este destinat să ofere diagnostic, tratament sau sfaturi medicale. Informațiile de pe acest blog sunt furnizate doar în scop informativ. Vă rugăm să consultați medicul dumneavoastră pentru orice diagnostic și tratament medical și legat de sănătate. Informațiile de pe acest blog nu trebuie considerate un substitut pentru consultarea unui medic. Afirmațiile făcute despre anumite produse în articolele de pe acest blog nu sunt aprobate pentru tratamentul, diagnosticarea sau prevenirea bolilor.

Ți-a plăcut această postare?
0
0
Comentarii la articole
Nicio recenzie
Adaugă recenzia ta

Feedback-ul va fi afișat după moderare.