Facebook Pixel

Tot ce trebuie să știi despre ghimbir

Tot ce trebuie să știi despre ghimbir

Ce este ghimbirul?

Ginger – este rădăcina unei plante perene. Sucurile sau băuturile proaspăt stoarse de la calul de ghimbir au o aromă unică și sunt potrivite pentru orice cocktail-uri, salate, produse de patiserie sau alte feluri de mâncare. Ingredientele variază de obicei în funcție de rețetă.

În cele mai multe cazuri, băutura conține suc proaspăt de ghimbir cu suc de lămâie sau portocale, turmeric, cayenne și/sau miere de manuka. Ghimbirul este prepresat și vândut în magazine specializate în produse naturiste. Ghimbirul proaspăt poate fi preparat și acasă, adăugând alte sucuri și ingrediente. O astfel de băutură este foarte concentrată și poate să nu fie pe gustul tuturor. Cel mai bine este să-l bei în cantități mici în una sau două înghițituri.

Proprietăți puternice antiinflamatoare și antioxidante

Gimbirul are un puternic efect antiinflamator și antioxidant. Antioxidanții protejează organismul de deteriorarea moleculelor instabile numite radicali liberi.

De exemplu, ghimbirul conține gingeroli, paradoli, sesquiterpene, shogaoli și componente zingerone care au proprietăți antiinflamatorii și antioxidante puternice.

Multe studii arată că extractul de ghimbir reduce inflamația la pacienții cu boli precum artrita reumatoidă, boala inflamatorie intestinală, astmul și chiar unele tipuri de cancer.

Studiile la persoanele cu diabet zaharat de tip 2 au arătat că administrarea a 2 g de pudră de ghimbir pe zi scade semnificativ nivelurile de proteină C reactivă (CRP).

Sportivii (bărbați) care au primit zilnic 1,5 g de pudră de ghimbir timp de 6 săptămâni au redus semnificativ nivelurile de markeri inflamatori, cum ar fi TNF-alfa, interleukina 6 (IL-6) și interleukina-1 beta (IL-). 1-beta).

De asemenea, trebuie remarcat faptul că băuturile care conțin alte ingrediente decât ghimbirul, inclusiv lămâie și turmeric, au proprietăți antiinflamatorii și antioxidante puternice.

Adăugând ghimbir la alimente, puteți relaxa mușchii stomacului și intestinelor, îmbunătăți digestia, reduce balonarea și crampele intestinale. Ghimbirul este folosit și pentru greață. Rădăcina este adesea luată de femeile însărcinate care caută o modalitate naturală, eficientă și sigură de a ameliora aceste simptome neplăcute.

Un studiu pe 120 de femei însărcinate a constatat că administrarea a 750 mg de ghimbir zilnic timp de 4 zile a redus semnificativ greața și vărsăturile. Nu au fost raportate efecte secundare.

În plus, rădăcina plantei poate reduce greața și vărsăturile asociate cu chimioterapie și intervenții chirurgicale.

Studiile arată că ghimbirul protejează împotriva ulcerelor gastrice.

Cu proprietățile sale puternice antiinflamatorii și antioxidante, ghimbirul întărește sistemul imunitar. În timp ce inflamația acută este o parte importantă a unui răspuns imunitar normal, inflamația cronică poate dăuna sistemului imunitar și poate crește șansele de a se îmbolnăvi.

Consumul de alimente și băuturi cu proprietăți antioxidante, cum ar fi ghimbirul, ajută la combaterea inflamației și susține funcționarea sistemului imunitar. Multe studii arată că ghimbirul are efecte antivirale puternice și îmbunătățește răspunsul imunitar. 

De Gillian Kubala, MS, RD, 3 mai 2019

 

Negarea răspunderii

Acest blog nu este destinat să ofere diagnostic, tratament sau sfaturi medicale. Informațiile de pe acest blog sunt furnizate doar în scop informativ. Vă rugăm să consultați medicul dumneavoastră pentru orice diagnostic și tratament medical și legat de sănătate. Informațiile de pe acest blog nu trebuie considerate un substitut pentru consultarea unui medic. Afirmațiile făcute despre anumite produse în articolele de pe acest blog nu sunt aprobate pentru tratamentul, diagnosticarea sau prevenirea bolilor.

Ți-a plăcut această postare?
0
0
Comentarii la articole
Nicio recenzie
Adaugă recenzia ta

Feedback-ul va fi afișat după moderare.