componente principale care trebuie să fie prezente în vitamine

 componente principale care trebuie să fie prezente în vitamine

1. Vitamina D

Vitamina D ajută organismul să absoarbă calciul, care este important pentru rezistența oaselor. Lipsa acestei vitamine poate crește riscul anumitor boli, deoarece vitamina este esențială pentru funcționarea creierului, a sistemului imunitar și nervos. În acele  cazurile în care părul cade, iar oasele sunt atât de fragile încât adesea se rup și  rănit, vitamina D va fi un bun ajutor în aceste circumstanțe neplăcute.

În perioada de creștere intensivă a scheletului, această vitamină este folosită pentru a susține copiii și adolescenții. În timp ce vitamina D ar trebui să fie produsă sub piele sub lumină UV, realitatea este că mai mult de 40% dintre oameni nu o primesc. Iarna, lucrul în interior, utilizarea cremei solare face imposibilă obținerea acestei vitamine, așa că se pune întrebarea, de unde o pot obține?

Alimente care conțin vitamina D: pește gras, gălbenușuri de ou. , lapte, suc și cereale.

Institutele Naționale de Sănătate recomandă copiilor cu vârste cuprinse între 1 și 13 ani și adulților cu vârsta între 19 și 70 de ani, inclusiv femeile însărcinate și care alăptează, să primească 600 UI de vitamina D zilnic, iar pentru persoanele în vârstă - 800 UI.

 2. Magneziul

Magneziul este un nutrient, așa că prezența lui trebuie să fie obligatorie în corpul uman. Nutriționiștii notează că magneziul este important pentru sănătatea oaselor și pentru producerea de energie. Magneziul are un efect pozitiv asupra sistemului nervos: reduce efectul stresului, ameliorează anxietatea, ușurează problemele de somn, reglează funcția musculară și normalizează nivelul de glucoză din sânge. De asemenea, este de remarcat faptul că magneziul susține sistemul cardiovascular, îmbunătățește funcționarea mușchilor netezi ai vaselor de sânge, oferind rezistență vasculară periferică și aduce energie sănătoasă organismului. Puteți încerca să vă diversificați dieta și să mâncați mai mult dovleac, spanac, anghinare, soia, tofu, orez brun sau nuci (în special nuci braziliene) înainte de a începe să luați suplimente de magneziu.

Dar, dacă organismului încă îi lipsește acest mineral, este mai bine să-l luați sub formă de suplimente sub formă de aspartat, citrat, lactat și clorură, pe care le absoarbe mai bine. Nutriționiștii recomandă să vă completați dieta cu un aport zilnic de magneziu de la 300 la 320, dar nu mai mult de 350 mg supliment pentru adulți.

 3. Calciu

Un număr mare de oameni nu primesc suficient calciu din dieta lor. Aceasta înseamnă că organismului îi lipsește un macronutrient foarte important care este necesar pentru rezistența oaselor și a dinților. Sarcina, alăptarea, menopauza provoacă pierderi de calciu la femei mult mai des decât la bărbați. Prin urmare, mai devreme sau mai târziu se pune problema aportului suplimentar de mineral.

Alimente bogate în calciu: cereale, lapte, brânză, iaurt, pește sărat, broccoli și varză, nuci și unt de nuci, fasole și linte. Dacă aceste alimente sunt adesea incluse în dietă, atunci cel mai probabil vei primi suficient.

Cantitatea recomandată de calciu pe zi este de 1000 mg pentru mulți adulți. Calciul este cel mai bine absorbit de organism sub formă de citrat. Forma de citrat de calciu  optimizează biodisponibilitatea, provocând mai puține simptome la persoanele cu probleme de absorbție.

 4. Zinc

Semnele de scădere a nivelului de zinc la vârstnici apar cu stres sever. Microelementul participă la reglarea metabolismului, participă la regenerarea celulară, afectează organele de reproducere și vindecarea rănilor. Zincul creează condiții pentru un consum adecvat de carbohidrați, proteine și grăsimi în organism, care energizează, elimină oboseala și iritabilitatea. In plus, sustine corpul feminin in timpul sarcinii si alaptarii, stimuleaza functia imunitara.

Hrane in care este prezent zincul: stridii, carne de vita, seminte de dovleac, spanac, tahin, sardine, orez brun, germeni de grâu, boabe de soia.

Nutriționiștii recomandă să luați vitamine cu un conținut de zinc de 5-10 mg.

În timp ce cantitatea totală ar trebui să fie de aproximativ 8-11 mg de zinc pe zi, prin urmare, în funcție de dietă, porția de multivitamine poate varia.

 5 . Fier

Prezența fierului în multivitamine trebuie determinată în funcție de nevoile fiecărui organism în parte. Preparatele care contin fier sunt indicate pentru reactii enzimatice, deoarece favorizeaza cresterea si dezvoltarea organismului. Un microelement care furnizează oxigen moleculelor de proteine energetice, este necesar pentru producerea de hormoni tiroidieni, cu anemie și oboseală. Fier bintervine activ în transmiterea impulsurilor cerebrale, menține imunitatea și tonul pielii. Persoanele care consumă o dietă variată și consumă carne roșie, de obicei, nu simt nevoia acestui mineral. Dar în timpul menstruației și sarcinii la femei, pubertății la copii, precum și la vegetarieni și vegani, există o lipsă de fier și este necesar un aport suplimentar sub formă de suplimente alimentare..

în complexele multivitaminice, fierul ar trebui să fie prezent la aproximativ 18 mg sub formă de sulfat, gluconat, citrat.

 6. Folatul

Folatul, sau acidul folic, este cel mai important pentru femeile însărcinate și pentru cele care doresc să aibă copii sănătoși. Pentru că ajută la dezvoltarea fătului și previne malformațiile congenitale. Folatul susține sistemul cardiovascular și starea de spirit. În plus, întărește părul și unghiile, combate inflamația și depresia.

Alimente bogate în acid folic: verdeață închisă cu frunze, avocado, fasole, sfeclă și citrice.

Pe piața țării noastre este prezentată o gamă largă de suplimente nutritive, al căror preț fluctuează. Cu toate acestea, multivitaminele de la producători cunoscuți din SUA au avut întotdeauna o reputație impecabilă. Magazinul online Biotus oferă o gamă largă de aceste produse după diverși indicatori: compoziția chimică, apartenența funcțională, vârsta și sexul.

În catalogul magazinului - distribuitorul oficial în Ucraina de mărci precum Doctor's Best, Jarrow Formulas, Nature's Way, Now Foods, cu siguranță veți alege un produs de calitate garantată.

 Doza zilnică maximă. de folat ar trebui să fie de aproximativ 400 mcg și 600 mcg pentru gravidă. Metilfolatul este forma activă, care de obicei denotă un produs mai benefic. Nutriționiștii susțin că acidul folic care vine la noi cu alimente este absorbit cu 85%.

 7. Vitamina B-12

Vitamina B-12 susține sănătatea sistemului nervos, participă la procesul de hematopoieză. Această vitamină se distinge de altele pentru participarea sa la metabolismul grăsimilor din ficat și alte tipuri de metabolism și pentru producerea de ADN. Acest nutrient este un excelent stimulent de creștere, scade colesterolul din sânge la vârstnici și are un efect pozitiv asupra sănătății organelor de reproducere de ambele sexe. Veganii și vegetarienii sunt predispuși la deficiență de vitamina B-12, deoarece sursa vitaminei este alimentele de origine animală - carne, pasăre, pește și ouă.

 Cantitatea recomandată de B-12 este mai puțin de 3 micrograme din suplimentele de vitamine, mai ales că vitamina este excretată rapid din organism prin rinichi și urină. Această vitamină vine și în multe forme, dar cel mai bine este să o obțineți sub formă de metilcobalamină (metil-B12), care este cea mai ușor absorbită de organism. Complexul de vitamine B este ca o fabrică de opt muncitori conștiincioși care se unesc pentru a crea și menține echilibrul energetic în organism prin descompunerea nutrienților (grăsimi, proteine, carbohidrați). Vitaminele din acest grup sunt prezente în multe multivitamine, deoarece sunt importante pentru menținerea funcției imunitare, îmbunătățirea funcționării sistemului nervos și a creierului. Ele afectează metabolismul și sănătatea sistemului cardiovascular, normalizarea somnului. Lipsa unuia dintre acești nutrienți poate duce la probleme de sănătate, deoarece fiecare dintre aceste vitamine are un rol deosebit.

 

Negarea răspunderii

Acest blog nu este destinat să ofere diagnostic, tratament sau sfaturi medicale. Informațiile de pe acest blog sunt furnizate doar în scop informativ. Vă rugăm să consultați medicul dumneavoastră pentru orice diagnostic și tratament medical și legat de sănătate. Informațiile de pe acest blog nu trebuie considerate un substitut pentru consultarea unui medic. Afirmațiile făcute despre anumite produse în articolele de pe acest blog nu sunt aprobate pentru tratamentul, diagnosticarea sau prevenirea bolilor.

Ți-a plăcut această postare?
0
0
Comentarii la articole
Nicio recenzie
Adaugă recenzia ta

Feedback-ul va fi afișat după moderare.