10 beneficii dovedite ale magneziului pentru sănătate

10 beneficii dovedite ale magneziului pentru sănătate

10 beneficii pentru sănătate ale magneziului

1.Magneziul este un mineral care se găsește peste tot în jurul nostru, în pământ, mare, plante, animale și corpuri umane. Aproximativ 60% din magneziu se găsește în oase, iar restul se găsește în mușchi, țesuturi moi și fluide, inclusiv în sânge. Mineralul este implicat în sute de reacții biochimice și este esențial pentru absorbția proteinelor și metabolismul glucozei.

În de fapt, fiecare celulă corpul nostru ar trebui să primească suficient din acest macronutrient pentru dezvoltarea organelor și sistemelor și pentru mineralizarea oaselor.

Rolul magneziului este de a acționa ca un cofactor sau „moleculă ajutătoare” în procesele biochimice pe care le efectuează continuu enzimele.

În plus, este implicată în peste 600 de reacții, inclusiv ajutarea la transformarea alimentelor în energie și reproducerea proteinelor din aminoacizi, construirea și repararea celulelor ADN și ARN.

Specialistii au subliniat ca magneziul sustine contractia si relaxarea musculara, regleaza neurotransmitatorii care sunt capabili sa trimita mesaje creierului si sistemului nervos.

Din păcate, studiile arată că aproximativ 50% dintre oamenii din țările civilizate nu primesc mineralul de care au nevoie.

 2. Magneziul crește performanța în timpul sportului

Un mineral care joacă un rol important în activitatea fizică și exercițiul fizic. Și în funcție de activitate, organismul poate avea nevoie de mai mult din acest macronutrient decât în timpul odihnei.

Magneziul promovează pătrunderea zahărului în sânge și mușchi, în plus, elimină acidul lactic, care se acumulează în țesuturile musculare în timpul efortului și poate provoca durere. Studiile au arătat că suplimentarea cu magneziu poate crește performanța la muncă și poate îmbunătăți performanța sportivilor, precum și normalizarea sănătății persoanelor în vârstă și a celor cu boli cronice.

În plus, sportivii care au adăugat magneziu în alimentație timp de o lună și-au crescut semnificativ performanța și au obținut un oarecare succes în sport. În organism, în această perioadă, a existat o scădere a nivelului de insulină și a hormonului de stres. Cu toate acestea, indicatorii se pot schimba.

3. Magneziul împotriva depresiei

Magneziul protejează creierul de stres și joacă un rol important în funcționarea acestuia. Calmează sistemul nervos și controlează procesele de inhibiție din creier. Nivelul său scăzut este asociat cu apariția psihozei, depresiei și tulburărilor de dispoziție.

Mulți experți consideră că este foarte mic procentul de magneziu din alimente poate fi una dintre cauzele depresiei si bolilor psihice. După ce au efectuat o serie de experimente, oamenii de știință au ajuns la concluzia că pacienții vârstnici care suferă de depresie și-au îmbunătățit performanța după ce au luat zilnic 450 mg de magneziu. Cercetările în acest domeniu sunt în desfășurare.

 4. Magneziul îmbunătățește starea persoanelor cu diabet de tip 2 Tipul 2 au niveluri scăzute de magneziu în sânge. Și acest lucru slăbește capacitatea insulinei de a controla nivelul zahărului din sânge. În plus, s-a demonstrat că persoanele cu aport scăzut de magneziu prezintă un risc mai mare de a dezvolta diabet. Un alt studiu a constatat că persoanele cu diabet zaharat de tip 2 care iau doze mari de magneziu în fiecare zi au înregistrat îmbunătățiri semnificative ale nivelurilor de glucoză din sânge și ale hemoglobinei A1 în comparație cu martorii. Cu toate acestea, acești indicatori se modifică în funcție de aportul acestuia în organism.

 5. Magneziul scade tensiunea arterială

Magneziul relaxează mușchii netezi ai vaselor de sânge și scade tensiunea arterială. Mineralul poate fi util celor care au hipertensiune arterială, dar nu dăunează celor care o au la un nivel normal. Aportul insuficient de magneziu în organism poate exacerba bolile cronice, accelera procesul de îmbătrânire, crește depunerea de grăsime și poate provoca inflamarea țesuturilor și organelor. Studiile au descoperit că copiii cu cele mai scăzute niveluri de magneziu în sânge au avut cele mai mari rate de inflamație, precum și niveluri ridicate de glucoză, insulină și trigliceride în sânge. Pe lângă copii, grupul de risc includea persoanele în vârstă și persoanele supraponderale.

conținut de magneziu: pește gras iar ciocolata neagră poate reduce semnificativ inflamația.

 7. Magneziul previne migrenele și durerile de cap

Durerile de cap și migrenele provoacă tensiune și o senzație de constricție. Adesea, în timpul atacurilor de migrenă, pot apărea greață, vărsături și sensibilitate la lumină și zgomot. Unii pot avea convulsii episodice, în timp ce alții au dureri care acoperă întregul cap și roade din interior.

Multe studii au confirmat că persoanele care suferă de dureri de cap au mai multe șanse decât alții să aibă deficit de magneziu. Oamenii de știință cred că suplimentarea cu magneziu poate ajuta în timpul tratamentului migrenei. În plus, alimentele bogate în magneziu reduc simptomele migrenei.

 8. Magneziul reduce rezistența la insulină, care se caracterizează printr-o capacitate slăbită a celulelor musculare și hepatice de a absorbi în mod corespunzător zahărul din sânge.

Magneziul joacă un rol crucial în acest proces, iar multe persoane cu sindrom metabolic pot fi deficitare.

In plus, un nivel ridicat de hormon insulina, duce la pierderea magneziului prin urina, ceea ce reduce si mai mult nivelul mineralului din organism.Consumul de magneziu poate fi ajutat de un aport suplimentar, sub forma de tablete si capsule. Managerii magazinului online Biotus pot ajuta la alegerea magneziului pentru a vindeca rezistența la insulină la persoanele cu sindrom metabolic și diabet de tip 2.

 9. Magneziul este un bun ajutor pentru îmbătrânirea simptomelor PMS.

Adesea, sindromul este însoțit de simptome precum apa retenție, crampe abdominale, frisoane, febră, urinare frecventă, oboseală, iritabilitate și altele. Tensiunea premenstruală este deosebit de pronunțată înainte de menstruație și este o problemă reală pentru multe femei. Magneziul este un bun ajutor în această chestiune, deoarece îmbunătățește starea de spirit, reduce retenția de apă și alte simptome asociate cu sindromul premenstrual.

 10. Magneziul este sigur și disponibil

Magneziul este absolut esențial pentru o sănătate bună. Doza zilnică recomandată este de 400-420 mg pe zi pentru bărbați și 310-320 mg pe zi pentru femei.

O puteți obține atât din alimente, cât și din suplimente.

Alimente care sunt o sursă excelentă de magneziu : semințe de dovleac, spanac,

smoală elvețiană (sapată verde), ciocolată neagră, fasole neagră, quinoa , halibut, migdale, caju, macrou, avocado, somon. inainte de a lua suplimente de magneziu. Deși sunt în general bine tolerate, pot fi contraindicate persoanelor care iau anumite diuretice, medicamente pentru inimă sau antibiotice. Magneziul este bine absorbit în oricare dintre formele sale: citrat, glicinat, orotat și carbonat.

Dacă Doriți să încercați supliment de magneziu, puteți găsi o selecție uriașă de produse de înaltă calitate pe site-ul Biotus. sau luați suplimente naturale. Și amintiți-vă, dacă simțiți o lipsă de magneziu, atunci corpul dumneavoastră nu va putea funcționa normal.

 

 

< span style='font-family: arial, helvetica, sans-serif;'> 

Negarea răspunderii

Acest blog nu este destinat să ofere diagnostic, tratament sau sfaturi medicale. Informațiile de pe acest blog sunt furnizate doar în scop informativ. Vă rugăm să consultați medicul dumneavoastră pentru orice diagnostic și tratament medical și legat de sănătate. Informațiile de pe acest blog nu trebuie considerate un substitut pentru consultarea unui medic. Afirmațiile făcute despre anumite produse în articolele de pe acest blog nu sunt aprobate pentru tratamentul, diagnosticarea sau prevenirea bolilor.

Ți-a plăcut această postare?
0
0
Comentarii la articole
Nicio recenzie
Adaugă recenzia ta

Feedback-ul va fi afișat după moderare.