Facebook Pixel

mic dejun sănătos pentru cei cărora nu le plac fulgii de ovăz

mic dejun sănătos pentru cei cărora nu le plac fulgii de ovăz

Rutina zilnică și alimentația adecvată încep cu un mic dejun sănătos și nutritiv. Se crede că micul dejun ar trebui să fie masa principală a zilei. Mai ales pentru cei care știu ce este autofagia și practică postul intermitent fără cina seara, o masă copioasă de dimineață este o necesitate. Și pentru asta, mulți aleg un mic dejun pe bază de fulgi de ovăz. Fulgi de ovăz cu lapte, fulgi de ovăz cu fructe, prăjituri cu fulgi de ovăz - un mic dejun sănătos, toată lumea știe asta. Dar este potrivit pentru toată lumea - există opinii diferite în această chestiune. 

Făina de ovăz sub orice formă este carbohidrați complecși, după care se arată activitatea fizică și nu se lucrează la birou. Dacă nu mergi la sală după micul dejun sau mergi cel puțin 3 km până la serviciu, este puțin probabil să reușești să-ți menții greutatea normală sau să slăbești. 

Și dacă ești suficient de activ dimineața, dar pur și simplu nu-ți plac fulgii de ovăz? Mulți dintre cei care au încercat sincer să se obișnuiască cu acest terci notează o senzație constantă de greutate în stomac sau o acumulare de gaze în intestine. Și cineva a fost pur și simplu supraalimentat cu fulgi de ovăz în copilărie și i s-a părut deosebit de urât la grădiniță. Într-un fel sau altul, cea mai bună soluție este să nu te chinuiești, ci să alegi un alt mic dejun sănătos și hrănitor.

Granola cu verde hrișcă

Un mic dejun rapid, sănătos, gustos și crocant este ceea ce are nevoie o persoană modernă ocupată. Să analizăm acest fel de mâncare în componentele sale:

  1. Hrișca verde este baza. Nu este doar satisfăcător, dar conține și antioxidanți, fibre, conținut ridicat de vitamine și minerale. Spre deosebire de maro tradițional, reușește să păstreze mai multe proprietăți nutritive și are un gust mai neutru, care la rândul său nu învinge gustul altor ingrediente granola, precum nucile.

  2.  Nuci. Migdale, pădure, caju, nuc și orice preferi. Conțin grăsimi și proteine, care fac felul de mâncare satisfăcător. De asemenea, le puteți înlocui cu semințe sau le puteți amesteca în proporții egale sau nu chiar egale - o chestiune de gust.

  3. Ceea ce dă dulceață. De regulă, se adaugă miere, dar cei cărora le este frică să o încălzească o pot înlocui cu pastă de curmale, sirop de arțar sau sirop de agave. 

  4. Mirodenii. Cele mai populare sunt de obicei extractul de scorțișoară și vanilie, dar puteți adăuga și puțin ghimbir, cardamom, nucșoară, coajă de lămâie.

  5. Fulgi de cocos. Acesta nu este deloc un ingredient obligatoriu, dar poate fi un punct culminant în acest fel de mâncare. Odată adăugată, granola verde cu hrișcă se transformă magic în granola verde cu nucă de cocos. Așa puteți adăuga delicii cerești la micul dejun cu un singur ingredient.

Cu ce să turnați granola? Lapte de vacă sau vegetal, iaurt. Există o mulțime de rețete de granola și suntem siguri că fiecare va putea găsi ceva pentru el însuși. Nu vă recomandăm să-l cumpărați gata preparat, dar dacă tot vă decideți, atunci studiați-i cu atenție compoziția. Un astfel de mic dejun poate fi pregătit în avans și poate ajuta foarte mult atunci când ceasul deșteptător nu a funcționat, dimineața a făcut-o. nu merge bine sau pur și simplu vrei să dormi mai mult.

Pâine prăjită cu avocado și somon

Acest mic dejun este iubit de milioane și a fost deja adăugat în meniurile lor de către cei care respectă unitățile, în special cele specializate în micul dejun. Iată ce include:

  1. Pâine. Puteți alege orice: cereale integrale, „vii”, fără drojdie și altele. Principalul lucru este să fie de bună calitate. Pâinea bună conține vitamine B și fibre, care asigură funcționarea excelentă a sistemului digestiv. Vă recomandăm însă să evitați pâinea cu gust pronunțat (cu condimente, semințe și alți aditivi). 

  2. Avocado. Pe lângă un gust și o aromă delicate, acest fruct are o compoziție minunată care combină grăsimi polinesaturate, vitamine, minerale, antioxidanți și fibre alimentare. 

  3. Pește roșu. Nu poți roșu, dar, de exemplu, hamsii sau ton. Orice se potrivește cu avocado va fi o alternativă. Peștele este o sursă de proteine care va da o senzație de sațietate și nu va supraîncărca sistemul digestiv.

Puteți adăugați un ou poșat la acest fel de mâncare, cremă de brânză, verdeață. Pregătirea durează mai mult decât precedentul, dar este mai satisfăcătoare. 

Teci cu cireșe și nuci

Dacă vă place terciul la micul dejun, dar nu fulgii de ovăz, atunci credem că vă va plăcea această opțiune. Un astfel de mic dejun poate fi numit un clasic, iar ingredientele sunt aproape întotdeauna în casă. Acest fel de mâncare este un spațiu pentru imaginație. Gustos, rapid, sănătos, dar tot ce aveți nevoie este:

  1. Cerealele tale preferate, cum ar fi bulgurul. Fiecare cereală are propriile sale beneficii nutriționale,  iar ceea ce au în comun sunt carbohidrații complecși care vă vor energiza dimineața.

  2. Cișe proaspete. sau congelate. Puteți folosi orice fructe de pădure, chiar și goji, dar dacă alegerea este înghețată, atunci opriți-vă la înghețarea șoc. Această tehnologie vă permite să economisiți beneficiile fructelor de pădure. 

  3. Nuci. Curățați, măcinați, adăugați. Același lucru facem și cu alte nuci dacă doriți să înlocuiți nucile.

Ouă omletă cu parmezan, legume și ierburi

De fapt, nu contează dacă este un scramble sau o omletă, dar ni se pare că primul cuvânt este perceput cumva mai exotic. Ei bine, într-adevăr? Acest fel de mâncare include în principal:

  1. Ouă. Soldat universal când vine vorba de micul dejun. De regulă, sunt ușor de digerat, au o compoziție nutrițională bogată și sunt ușor și rapid de preparat.

  2. Verzi. O bombă de vitamine, regina aromelor, finalul multor feluri de mâncare. Ea, ca și legumele, recomandăm să-l folosești zilnic. Pătrunjel, mărar, busuioc, coriandru, spanac, rucola și lista poate continua. 

  3. Legume. Ardei, roșii, dovlecei, broccoli și altele. Nu ne vom opri mult timp asupra beneficiilor lor. 

  4. Parmezanul va îmbogăți organismul cu calciu, iar receptorii cu plăcere . 

Puteți folosi fie legume proaspete, fie congelate pentru acest fel de mâncare. Brânza poate fi înlocuită cu brânză de capră, iar pentru și mai multă sațietate, adăugați măsline sau măsline negre.

Budinca de chia cu lapte vegetal

Lumină, chiar și tu o poți numi primăvară-vară. Acest mic dejun poate fi preparat seara și suplimentat diferit de fiecare dată. Baza lui:

  1. Chia semințe. Acesta este superalimentul care a făcut zgomot. Este renumită ca sursă de Omega 3, aminoacizi și oligoelemente.

  2. Lapte vegetal. Migdale, nucă de cocos sau alte nuci. Alegerea pe piață este mare. Acordați atenție compoziției. Amintiți-vă: mai multe nuci, mai puțin zahăr și chiar mai bine fără zahăr. 

  3. Bace sau fructe piure. Aceasta este componenta principală cu care te poți juca, deoarece este responsabilă în principal de gust. Dulce și acru, va merge bine cu textura delicată a budincii în sine. Fructele negre vor aduce beneficii speciale sistemului imunitar. 

Acest mic dejun este potrivit atunci când vrei ceva ușor și rece. Poate fi folosit și ca desert sănătos.

Quinoa cu ou fiert moale și avocado 

Puteți mânca quinoa sau hrișcă. Avocado este copt, vă rog, iar ouăle sunt proaspete. Credem că după un astfel de mic dejun îți va fi greu să te întorci la fulgi de ovăz. După numele felului de mâncare, poți ghici că nu vei avea nevoie de foarte multe ingrediente și anume:

  1. Grituri fierte gata. Quinoa, ca și hrișca, este bogată în proteine și fibre. Acesta este ceea ce trebuie să uiți de foame pentru o lungă perioadă de timp. 

  2. Ou. Am menționat deja beneficiile sale, așa că acum să vorbim despre gust. Cu cât gălbenușul este mai lichid, cu atât va fi mai gustos vasul. Urmăriți timpul de gătire.

  3. Avocado. Ei bine, ce poți face dacă tocmai a fost creat atât de util și, de asemenea, perfect pentru micul dejun. 

Adaugă ulei de măsline, ierburi, o bucată de brânză. Veți obține maximum de beneficii și plăcere de la un astfel de mic dejun. Verificat. 

Smoothie Bowl 

Nu pentru toată lumea, nu întotdeauna. Dar este foarte gustos. Această opțiune este relevantă în timpul sezonului fructelor de pădure și când este atât de cald afară încât nici măcar nu vrei un mic dejun copios. Există o mulțime de rețete, iar componentele principale sunt: 

  1. Bace. Toate fructele de pădure sunt utile, alege după gustul tău, dar ca un mic indiciu - coacăze, zmeură, afine.

  2. Banană. Știi cât potasiu este în el? Ei bine, ai nevoie și pentru textura aceea mătăsoasă de smoothie.

  3. Semințe de chia sau de in. Pentru a acoperi nevoia de Omega 3.

  4. Nuci. De preferință înmuiat, proaspăt și gustos.  

Acest mic dejun va fi apreciat de cei care aderă la o plantă -dieta bazata pe dieta si chiar si tu poti permite o asemenea delicatesa in post. 

Este atat de usor si simplu sa faci fara fulgi de ovaz la micul dejun. Optional, tu poate adăuga aditivi dietetici - cereale germinate, fructe de goji, spirulina, proteine, colagen, uleiuri vegetale, condimente.

 

Conţinut
  • Granola cu verde hrișcă
  • Pâine prăjită cu avocado și somon
  • Teci cu cireșe și nuci
  • Ouă omletă cu parmezan, legume și ierburi
  • Budinca de chia cu lapte vegetal
  • Quinoa cu ou fiert moale și avocado
  • Smoothie Bowl
Negarea răspunderii

Acest blog nu este destinat să ofere diagnostic, tratament sau sfaturi medicale. Informațiile de pe acest blog sunt furnizate doar în scop informativ. Vă rugăm să consultați medicul dumneavoastră pentru orice diagnostic și tratament medical și legat de sănătate. Informațiile de pe acest blog nu trebuie considerate un substitut pentru consultarea unui medic. Afirmațiile făcute despre anumite produse în articolele de pe acest blog nu sunt aprobate pentru tratamentul, diagnosticarea sau prevenirea bolilor.

Ți-a plăcut această postare?
0
0
Comentarii la articole
Nicio recenzie
Adaugă recenzia ta

Feedback-ul va fi afișat după moderare.