Vitamine de farmacie sau suplimente alimentare: ce să alegi pentru o viitoare mamă?

Vitamine de farmacie sau suplimente alimentare: ce să alegi pentru o viitoare mamă?

Sarcina este unul dintre cele mai incitante și de neuitat evenimente din viața unei femei. Este important ca viitoarea mamica sa isi monitorizeze starea de sanatate, fara a uita de echilibrul tuturor vitaminelor si mineralelor pentru bebelus. Un stil de viață sănătos, o alimentație rațională, precum și luarea de vitamine și suplimente alimentare este cea mai bună soluție pentru menținerea sănătății viitoarei mame și copilului. Ce să alegi: vitamine de farmacie sau suplimente alimentare? Să ne dăm seama!

Vitamine și suplimente alimentare: găsiți 10 diferențe

Știați că vitaminele din farmacie sunt considerate medicamente deoarece sunt utilizate pentru prevenirea sau tratarea afecțiunilor cauzate de deficitul de vitamine. Cu toate acestea, spre deosebire de suplimentele alimentare, componentele din astfel de preparate sunt cel mai adesea obținute sintetic. Iar aditivii biologic activi (BAA) sunt substanțe naturale care se obțin din ingrediente naturale. Se mai numesc și suplimente de vitamine, care sunt un adaos excelent la dietă pentru a promova sănătatea și a reface nutrienții din organism.  

Femeile însărcinate deseori se întreabă: cum să menținem în siguranță echilibrul de vitamine și minerale din organism pentru a nu dăuna copilului? Pentru a răspunde la această întrebare, să ne uităm la un caz interesant din comunitatea științifică.  La mijlocul secolului al XX-lea, câștigătorul Premiului Nobel Linus Pauling a sugerat că suplimentarea cu vitamine ar putea îmbunătăți calitatea vieții unei persoane. Declarația omului de știință a provocat o adevărată agitație în industria farmaceutică și a crescut vânzările de complexe de vitamine.

Dar, de-a lungul timpului, medicii nu au putut dovedi presupunerea lui Pauling. Mai mult, numeroase studii științifice au arătat că luarea vitaminelor sintetice în doze mari poate provoca alergii și dezvoltarea multor boli. Prin urmare, este optim ca femeile însărcinate să-și îmbogățească dieta cu vitamine și minerale de origine naturală.

Vitaminele naturale sunt cea mai bună soluție

S-a dovedit clinic că în timpul sarcinii necesarul de vitamine crește în medie de 1,5 ori. La urma urmei, sarcina este un proces biologic complex în care se schimbă metabolismul viitoarei mame, activitatea sistemului hormonal și compoziția sângelui. Desigur, asta nu înseamnă că ar trebui să se bazeze doar pe complexe multivitaminice, în special pe cele de farmacie. Alimentația sănătoasă, mersul pe jos, precum și o bună dispoziție sunt cheia unei sarcini sănătoase.

Dacă vorbim despre o deficiență de vitamine, atunci este mai bine să corectați mai întâi dieta, completând lipsa de nutrienți cu ajutorul suplimentelor alimentare. speciale vitamine pentru femeile gravide. Producătorii moderni oferă o selecție uriașă de nutrienți naturali pentru femeile însărcinate, care nu conțin conservanți artificiali, arome, coloranți, precum și zahăr, amidon și gluten.

Cele mai populare vitamine și minerale    

Majoritatea femeilor însărcinate din Ucraina au deficit de trei sau mai multe vitamine. Practic, aceasta este o deficiență de vitamine B (în special acid folic ), vitaminele A, E, C și D, precum și fier, iod și calciu. Vorbind despre nutrienți pentru viitoarele mame, în primul rând, este necesar să rețineți vitaminele B, care sunt implicate în toate procesele metabolice importante din organism. Pentru a întări imunitatea, a întări părul și unghiile, precum și pentru a menține o stare sănătoasă a pielii, viitoarele mămici au nevoie de vitaminele C, A și E.

De remarcat, de asemenea, nu un singur complex de vitamine pentru femeile însărcinate nu se poate lipsi de iod și calciuDatorită ecologiei nefavorabile și malnutriției, gravidele suferă adesea de boli ale tiroidei. La urma urmei, iodul este implicat în sinteza hormonilor, de care depinde funcționarea normală a tuturor organelor.

Indiferent cât de atractive arată vitaminele colorate de farmacie, multe dintre ele conțin componente sintetice, care nu sunt întotdeauna sigure pentru sănătatea viitoarei mame și a bebelușului. Pentru a compensa deficitul de vitamine, minerale și alți nutrienți vitali, este mai bine ca femeile însărcinate să opteze pentru suplimente alimentare și complexe de vitamine de origine naturală. Și, bineînțeles, nu uitați de o dietă sănătoasă și de activitate fizică moderată.

Dragi cititori, dacă v-a plăcut articolul nostru, împărtășiți-l prietenilor voștri !

em>

 

Negarea răspunderii

Acest blog nu este destinat să ofere diagnostic, tratament sau sfaturi medicale. Informațiile de pe acest blog sunt furnizate doar în scop informativ. Vă rugăm să consultați medicul dumneavoastră pentru orice diagnostic și tratament medical și legat de sănătate. Informațiile de pe acest blog nu trebuie considerate un substitut pentru consultarea unui medic. Afirmațiile făcute despre anumite produse în articolele de pe acest blog nu sunt aprobate pentru tratamentul, diagnosticarea sau prevenirea bolilor.

Ți-a plăcut această postare?
0
0
Comentarii la articole
Nicio recenzie
Adaugă recenzia ta

Feedback-ul va fi afișat după moderare.