Facebook Pixel

Cauze și semne ale deficienței de zinc

Cauze și semne ale deficienței de zinc

Cu lipsa acestui oligoelement (boli cronice), pot apărea probleme: căderea părului, lipsa de vigilență, scăderea gustului și a mirosului. Acest lucru nu înseamnă că deficiența de zinc este obișnuită, dar unii oameni pot simți lipsa acestuia. Și, deși elementul nu este pe deplin înțeles, este cu siguranță inalienabil. În cazul lipsei acestui mineral, apar probleme în producerea de noi celule sănătoase și în păstrarea energiei, a funcției sexuale și reproductive. 

Iată doar câteva dintre semnele prin care puteți determina deficiența de zinc în organism:

- scădere în greutate inexplicabilă

- răni lungi care nu se vindecă 

- vigilență și lipsă de vigilență

- scăderea mirosului și gustului

- diaree

-pierderea poftei de mâncare

- răni deschise pe piele

Factori de risc

Deficitul de zinc în timpul sarcinii este plin de travaliu prematur și întârziere a creșterii fetale (fizică și psihică). Zincul asigură furnizarea de nutrienți a pielii și a altor organe, reglarea sistemului imunitar și nervos și este necesar pentru creșterea și diviziunea celulelor. La fel de important este zincul în & nbsp; producția de spermatozoizi, iar deficiența acestuia poate provoca infertilitate masculină. Înainte de a planifica un copil, se recomandă ca ambii parteneri să-și revizuiască dieta și să aleagă cu atenție alimente bogate în zinc. Grupul de risc include de obicei sugari, femei care alăptează și persoane în vârstă care au restricții în alimentația lor. Cu toate acestea, gravidele au nevoie de acest element util mai mult decât altele. 

Diagnosticarea deficitului de zinc

Zincul tinde să fie distribuit în urme între celule, ceea ce face dificilă detectarea unei deficiențe cu un simplu test de sânge.

Dacă un medic suspectează o deficiență de zinc, ar trebui să verifice plasma sanguină pentru citiri exacte și să trimită pacientul pentru alte teste. Acestea pot include teste pe urină și fire de păr pentru a măsura cu exactitate conținutul de zinc.

Uneori, deficiența de zinc este un simptom al unei alte afecțiuni. De exemplu, în unele cazuri, mineralul este procesat în organism, dar nu este absorbit suficient de bine. O cantitate insuficientă de element în organism duce la o încălcare a absorbției cuprului. Medicul știe cu siguranță despre aceste subtilități și ar trebui să efectueze teste suplimentare pentru a afla motivele deficienței sale.

Tratamentul deficitului de zinc

Tratarea unei deficiențe de zinc nu este deloc ușoară. Primul loc de început este să vă schimbați sau să vă completați dieta cu alimente bogate în minerale. Începeți prin a vă evalua dieta pentru carne roșie, păsări de curte, cereale, germeni de grâu, orez sălbatic și stridii.

Pentru vegani și vegetarieni, este mai greu să obții cantitatea de zinc de care ai nevoie din alimente. Alternativ, încercați fasole, caju, mazăre și migdale, precum și alte alimente bogate în zinc.

Dar oligoelementul este mai accesibil în suplimente naturale și ca parte a complexelor multivitamine. Se găsește și în unele medicamente pentru răceală, deși medicamentul nu trebuie luat decât dacă este indicat. Este mai ușor să cumpărați suplimente care conțin zinc. Magazinul online Biotus prezintă un număr mare de preparate naturale cu zinc care vor ajuta la depășirea dificultăților de sănătate și la îmbunătățirea calității vieții.

Când este cel mai bun moment pentru a vizita un medic?

În majoritatea cazurilor, deficiența de zinc nu este o urgență. Cu toate acestea, în timpul sarcinii și alăptării, precum și în caz de deficiență a acesteia, au apelat imediat la un specialist, deoarece mineralul este necesar pentru dezvoltarea sănătoasă a fătului în uter.

Dacă aveți diaree cu deficit de zinc care durează câteva zile, ar trebui să vă adresați medicului dumneavoastră. Zincul este un mineral care ajută intestinele să lupte împotriva infecției, iar fără el boala se agravează.

Ar trebui să vă adresați medicului dumneavoastră dacă vă simțiți amețit sau greață; durere de cap cu debut brusc care nu dispare mult timp; inconștiență.

Cea mai ușoară modalitate de a restabili deficitul de zinc este cu o dietă echilibrată și preparate naturale selectate corespunzător. Toată lumea poate rezolva această problemă, fără prea multe dificultăți, trebuie doar să ai grijă de tine și să satisfaci nevoile organismului.

Revista medicală de la Debra Sullivan PhD, MSN, RN, CNE , CO, 14 iunie 2017- AutoareKatherine Watson

Negarea răspunderii

Acest blog nu este destinat să ofere diagnostic, tratament sau sfaturi medicale. Informațiile de pe acest blog sunt furnizate doar în scop informativ. Vă rugăm să consultați medicul dumneavoastră pentru orice diagnostic și tratament medical și legat de sănătate. Informațiile de pe acest blog nu trebuie considerate un substitut pentru consultarea unui medic. Afirmațiile făcute despre anumite produse în articolele de pe acest blog nu sunt aprobate pentru tratamentul, diagnosticarea sau prevenirea bolilor.

Ți-a plăcut această postare?
0
0
Comentarii la articole
Nicio recenzie
Adaugă recenzia ta

Feedback-ul va fi afișat după moderare.