Facebook Pixel

Vitamine pentru bărbați: tendință sau nevoie de modă?

Vitamine pentru bărbați: tendință sau nevoie de modă?

Bărbații sunt în mod natural mai puternici și mai rezistenți decât femeile. În consecință, au nevoie de mult mai mulți nutrienți pentru procese metabolice importante din organism. Deși sexul puternic nu monitorizează cu atâta zel echilibrul vitaminelor și mineralelor din organism, medicii demonstrează că este important ca bărbații moderni să ia complexe de vitamine suplimentare. Ce nutrienți sunt recomandați bărbaților? Și ce boli periculoase pot cauza lipsa de vitamine și minerale?   

Alimentarea sănătoasă: echilibrul nutrițional

Pentru ca bărbații să se simtă bine, activi și energici , este important să mănânci rațional. Carnea, carnea de pasăre, ouăle, produsele lactate conțin o mulțime de proteine și vitamine B, care sunt necesare pentru menținerea masei musculare. Dieta ar trebui să conțină și pește, fructe de mare, cartofi copți, cereale integrale, leguminoase, nuci, ciuperci. Aceste produse sunt bogate în acizi grași, iod, biotină, vitaminele A, E, care susțin sănătatea glandei tiroide, a țesutului osos, a cadrului muscular și a tuturor proceselor metabolice din organism.

Legumele, verdeturile si fructele proaspete contin multe fibre si vitamina C, care sunt de asemenea importante pentru sanatatea barbatilor. Oamenii de știință au demonstrat că vitamina C este una dintre cei mai importanți nutrienți pentru sănătatea bărbaților. Întărind funcțiile de protecție ale organismului, crește rezistența la cancer și boli infecțioase. Sintetizează și păstrează structura colagenului, întărește pereții capilarelor, dinților și oaselor. Promovează o mai bună absorbție a fierului în intestine.

Care este pericolul beriberiului masculin?

Cu o lipsă de substanțe biologic active în organism, bărbații dezvoltă riscul de boli periculoase. În primul rând, sistemul cardiovascular are de suferit. Cu o lipsă de potasiu, calc, magneziu, vitamina C, insuficiență cardiacă, ateroscleroză, infarct miocardic se pot dezvolta .  vitamina C, un antioxidant puternic care poate descompune radicalii liberi, va ajuta la susținerea funcției inimii. Acidul ascorbic întărește pereții vaselor de sânge și scade nivelul de colesterol din sânge, precum și crește imunitatea și rezistența la stres a sistemului nervos. 

Lipsa vitamine din grupa B, acizi grași, vitamine A și E pot provoca tulburări ale sistemului nervos, precum și tulburări ale funcției sistemului genito-urinar, cea mai vulnerabilă zonă din corpul unui bărbat. Barbatii au nevoie si de acid lipoic (vitamina N) in lupta lor pentru sanatate. Reglează metabolismul grăsimilor și carbohidraților și îmbunătățește funcția hepatică. Lipsa acestei substanțe în organism poate provoca disfuncții hepatice, otrăviri frecvente, greață și un gust amar în gură. Acidul lipoic se găsește în varză, orez, lapte, verdeață. Poate fi luat și ca supliment alimentar de sine stătător.

Vitamine „bărbați”

Conform pentru medici, un bărbat trebuie în primul rând să reînnoiască vitamina C. Mai mult, bărbații nefumători au nevoie de 60 mg, iar fumătorii au nevoie de 100 mg. Se știe că o țigară ucide 25 mg de vitamina C, deoarece o mare parte din aceasta este conținută într-o portocală. Surse de vitamina C sunt toate soiurile de varză, boia verde, coacăze, zmeură, căpșuni, mere, citrice.

Cu vitamina C, aportul simultan de vitamina E. se recomanda, care creste sistemele de rezistenta musculara, performanta si dorinta sexuala. Lipsa vitaminei E în organism poate duce la tulburări ale sistemului cardiovascular, deoarece este necesară pentru celulele roșii din sânge și stimularea respirației celulare. Vitamina E este un antioxidant puternic și mărește plămâni rezistență la poluanții externi. O sursă excelentă de vitamina E sunt nucile, semințele, peștele gras, uleiurile naturale presate la rece, măslinele.

Una dintre cele mai utile vitamine pentru bărbați este vitamine din grupa B și retinol (vitamina A). Ele normalizează starea sistemului nervos, contribuie la întărirea oaselor, măresc rezistența organismului la influențele externe dăunătoare. Funcția principală a vitaminelor B este producerea de energie și participarea la respirația tisulară. Este imposibil să acumulați vitaminele B în organism, ar trebui să le completați zilnic și să rețineți că alcoolul, nicotina, cofeina și zahărul rafinat distrug toate aceste vitamine.

Deși bărbații sunt în mod natural mai rezistenți decât femeile, duc un stil de viață mai activ și sunt mai predispuși la stres. Și având în vedere ecologia nefavorabilă, calitatea proastă a produselor, este important ca sexul puternic să mențină echilibrul nutrienților din organism. Alimentația rațională, renunțarea la obiceiurile proaste și administrarea de complexe de vitamine este cea mai eficientă și mai accesibilă modalitate de a menține sănătatea bărbaților. 

Negarea răspunderii

Acest blog nu este destinat să ofere diagnostic, tratament sau sfaturi medicale. Informațiile de pe acest blog sunt furnizate doar în scop informativ. Vă rugăm să consultați medicul dumneavoastră pentru orice diagnostic și tratament medical și legat de sănătate. Informațiile de pe acest blog nu trebuie considerate un substitut pentru consultarea unui medic. Afirmațiile făcute despre anumite produse în articolele de pe acest blog nu sunt aprobate pentru tratamentul, diagnosticarea sau prevenirea bolilor.

Ți-a plăcut această postare?
0
0
Comentarii la articole
Nicio recenzie
Adaugă recenzia ta

Feedback-ul va fi afișat după moderare.