Facebook Pixel

Acidul ascorbic ca mijloc de întărire a imunității

Acidul ascorbic ca mijloc de întărire a imunității

Cunoaștem acidul ascorbic încă din copilărie, pentru că mereu am rugat-o pe mama noastră să cumpere acele vitamine dulci, rotunde, cu diferite arome. Dar pot fi considerate vitamina C completă?  Pentru a face acest lucru, trebuie să studiem în detaliu compoziția, proprietățile benefice și efectele asupra organismului.

Vitamina C este un instrument eficient pentru declanșarea proceselor imunitare și este adesea folosit ca profilaxie împotriva altor boli virale. Pentru ca produsele să rețină toate vitaminele, în special vitamina C, acestea trebuie să fie procesate corespunzător, astfel încât să nu-și piardă proprietățile. De exemplu, legumele feliate nu trebuie lăsate în aer mult timp, în timpul procesului de gătire trebuie puse în apă clocotită imediat după curățare, legumele congelate trebuie puse imediat în apă clocotită, deoarece dezghețarea lentă contribuie la pierderea vitaminei C.

Proprietăți utile ale vitaminei C

Vitamina C este o substanță importantă pentru creșterea și repararea celulelor, țesuturilor, vaselor de sânge, oaselor, dinților. De asemenea, accelerează recuperarea, deoarece protejează organismul de infecția cu infecții și viruși.

Ascorbic acid este un antioxidant puternic care întărește sistemul imunitar prin protejarea împotriva virușilor, accelerează procesul de vindecare a rănilor, participă la metabolismul proteinelor, care contribuie la creșterea normală a organismului, întărește oasele , elimină toxinele și îmbunătățește funcționarea pancreasului și a glandelor tiroide. De asemenea, acidul ascorbic încetinește procesul de îmbătrânire naturală și favorizează intoxicația organismului după utilizarea prelungită a băuturilor alcoolice.
Vitamina C se absoarbe cel mai bine cu calciu și magneziu.

Ce alimente conțin vitamina C?

Cele mai ridicate niveluri de vitamina C se găsesc în aceste alimente:

  • kiwi

  • macese

  • ardei roșu

  • citrice

  • ceapa, rosii, varza, broccoli, conopida

  • cartofi

  • ficat

Suplimentele cu vitamina C nu trebuie excluse dacă există o lipsă a acesteia în corpul. Doza normală de vitamină ar trebui să fie de 70-100 mg pe zi, în funcție de calitățile fiziologice: sarcină, vârstă, sex, condiții climatice și obiceiuri proaste.

Proprietăți negative acid ascorbic

În cazul unei supradoze de vitamina C, poate apărea o reacție alergică, care este însoțită de o erupție cutanată și roșeață cu mâncărime . Pentru persoanele care suferă de afecțiuni ale stomacului precum gastrită sau ulcer, aportul de vitamina C poate provoca complicații precum supărare, durere, crampe și diaree. De asemenea, un exces de acid ascorbic poate duce la greață, arsuri la stomac, dureri de cap, balonare și formarea de pietre la rinichi.

Lipsa vitaminei C. în organism

Deficiența de acid ascorbic sau hipovitaminoza se dezvoltă pe fundalul unui mic cantitate din această substanță, care contribuie la dezvoltarea unui număr de tulburări și boli: slăbiciune, oboseală, dificultăți de respirație, există riscul apariției bolilor imunitare. Deficiența acută de vitamina C poate duce la scorbut, care se caracterizează prin simptome precum gingii umflate și sângerânde, pierderea dinților, vene varicoase, hemoroizi, creștere în greutate, vedere încețoșată, riduri, insomnie și oboseală crescută.

Vitamina C în produse cosmetice

Vitamina C este populară în procedurile și produsele cosmetice. Instrumentul ajută la încetinirea procesului de îmbătrânire a pielii și a întregului corp, vindecă fisurile și rănile, promovând apariția de noi celule, protejează pielea de factorii nocivi externi, hidratează și o face elastică după expunerea la razele ultraviolete.

Aderând la o alimentație corectă și umplend dieta cu produse utile care conțin substanțe utile, în special vitamine, te poți proteja de efectele factorilor externi negativi de mediu.

Articolul a fost scris de scriitorul personalului Biotus

Negarea răspunderii

Acest blog nu este destinat să ofere diagnostic, tratament sau sfaturi medicale. Informațiile de pe acest blog sunt furnizate doar în scop informativ. Vă rugăm să consultați medicul dumneavoastră pentru orice diagnostic și tratament medical și legat de sănătate. Informațiile de pe acest blog nu trebuie considerate un substitut pentru consultarea unui medic. Afirmațiile făcute despre anumite produse în articolele de pe acest blog nu sunt aprobate pentru tratamentul, diagnosticarea sau prevenirea bolilor.

Ți-a plăcut această postare?
0
0
Comentarii la articole
Nicio recenzie
Adaugă recenzia ta

Feedback-ul va fi afișat după moderare.