Facebook Pixel

Fier de călcat: greu sau util?

Fier de călcat: greu sau util?

Fierul este unul dintre mineralele importante care asigură funcționarea deplină a corpului uman. Acest element reglează nivelul de hemoglobină din sânge, adică transportă oxigenul prin țesuturi. De asemenea, fierul întărește sistemul imunitar, este responsabil pentru creșterea normală a corpului și accelerează metabolismul.

O persoană sănătoasă conține aproximativ 4 mg de fier, care se găsește în oase, ficat și splină. De-a lungul vieții, fierul se pierde din cauza diverșilor factori - exfolierea pielii și sângerări menstruale.
De aceea, este necesar să se reumple în mod constant rezervele de fier prin suplimente alimentare și cu vitamine.

Cantitatea necesară de fier pe zi pentru fiecare individ variază de la 7 mg la copii la 30 mg la femeile însărcinate.

Deficitul de fier poate duce la aceste simptome:

  • deteriorarea părului, a pielii și a unghiilor

  • oboseală și letargie

Un exces de substanță utilă poate de asemenea, afectează negativ sănătatea umană, și anume afectarea ficatului. rinichii, vezica urinară, inima, vasele de sânge și chiar dezvoltă stadiul inițial de diabet și artrită.
Trebuie să Gândește-ți complet alimentația alimentară și continuă să adere la aceeași cantitate de toate elementele micro și macro, în special fier.

Conform cercetărilor, deficiența de fier este mai frecventă la femei decât la bărbați, deoarece fetele își supun corpul la diferite restricții alimentare, drept urmare nu primesc nutrienții necesari. De asemenea, merită spus că în timpul menstruației o femeie pierde o anumită cantitate de sânge, care conține și fier. Prin urmare, pentru a normaliza nivelul de fier din organism, este necesar să folosiți suplimente nutritive care să ajute la refacerea rezervelor de fier uzat.

Pentru femeile însărcinate și fetele care alăptează, fierul devine un element necesar pentru funcționarea sănătoasă atât a ei, cât și a copilului ei. Deoarece în aceste perioade, rezerva de fier trece la bebeluș. Cu o deficiență a acestui element, copilul poate dezvolta anemie sau greutate mică la naștere.

În astfel de cazuri, urmați recomandările medicului dumneavoastră pentru care suplimente de fier sunt cele mai bune pentru dumneavoastră și copilul dumneavoastră.

Sportivii care suferă de deficit de fier în organism vor vedea primele îmbunătățiri după suplimentare: creșterea puterea și rezistența vor crește.

Când utilizați un supliment de vitamine fier:

  • energia crește

  • performanța se îmbunătățește

  • culoarea pielii devine sănătoasă

  • apare rezistența la boli virale

Fierul din alimente

Poftă de carne roșie și pește? Atunci corpul tău are în mod clar deficit de fier. Oligoelementul poate fi găsit și în alimentele zilnice, cum ar fi:

  • leguminoase

  • cereale

  • legume verzi și ierburi

  • pește roșu

Aceste alimente sunt cel mai bine absorbite atunci când sunt consumate împreună cu alimente bogate în vitamina C (suc de portocale, fulgi de ovăz, roșii și suc de lămâie).

Vegetarienii au nevoie de ceva mai rău decât aceia care se răsfăț cu carne, pește și produse lactate. Ei trebuie să mănânce alimente pe bază de plante bogate în fier, împreună cu alimente care conțin vitamina C.

Dacă alegeți să luați suplimente de fier, ar trebui să alegeți cea potrivită. medicament, după consultarea medicului. Dar cel mai bine este să luați fier pe stomacul gol, ceea ce crește foarte mult absorbția.  

Este demn de știut că utilizarea oricăror suplimente nutritive este însoțită de consult medical, acesta vă va indica doza corectă, timpul de administrare și un medicament individual pentru a crește nivelul rezervelor de vitamine din corpul dumneavoastră.

Acest articol a fost scris de autorul personalului Biotus.

 

Negarea răspunderii

Acest blog nu este destinat să ofere diagnostic, tratament sau sfaturi medicale. Informațiile de pe acest blog sunt furnizate doar în scop informativ. Vă rugăm să consultați medicul dumneavoastră pentru orice diagnostic și tratament medical și legat de sănătate. Informațiile de pe acest blog nu trebuie considerate un substitut pentru consultarea unui medic. Afirmațiile făcute despre anumite produse în articolele de pe acest blog nu sunt aprobate pentru tratamentul, diagnosticarea sau prevenirea bolilor.

Ți-a plăcut această postare?
0
0
Comentarii la articole
Nicio recenzie
Adaugă recenzia ta

Feedback-ul va fi afișat după moderare.