Facebook Pixel

Ce să faci dacă copilul nu are poftă de mâncare?

Ce să faci dacă copilul nu are poftă de mâncare?

Este destul de comun ca părinții să judece apetitul unui copil pe baza experienței lor, iar aceasta este o concepție greșită. Dorința de a mânca este individuală, așa că nu trebuie să egalați apetitul altor copii.

 

Dieta proastă a unui copil este adesea principala cauză a apetitului scăzut. Gustări frecvente între mese reduce pofta de mâncare. Și mai ales gustările greșite: rulouri, dulciuri, fursecuri, care descurajează complet apetitul bebelușului. Cum să alegi gustarea potrivită, am scris deja în materialul anterior.

Vitamine pentru creșterea poftei de mâncare

Vitaminele sunt ajutoare bune în lupta împotriva apetitului scăzut. Dacă observați că motivul refuzului alimentelor constă în hipovitaminoză, atunci adăugarea de vitamine în dietă este sarcina principală. Eliminarea lipsei de nutrienți (elemente biologice pentru viața normală) cu vitamine îmbunătățește direct pofta de mâncare.

De asemenea, motivul refuzului de a mânca poate fi nivelul scăzut de vitamine și minerale din copilul dumneavoastră. corp. Acest lucru se datorează cantităților insuficiente de nutrienți din alimentele copilului dumneavoastră.

Cum să alegi complexul de vitamine potrivit?

 

Piața vitaminelor este diversificată și mulți se confruntă cu provocarea de a alege. În interesul bebelușului, merită să alegeți produse care să îndeplinească toate standardele de calitate și să conțină toate macro și microelemente necesare pentru copii.

Aproape 80% dintre copii nu primesc cantitatea recomandată de fructe și legume bogate în nutrienți. Aceasta, la rândul său, se manifestă nu numai prin apetitul scăzut, ci și prin oboseală crescută, iritabilitate, scăderea atenției și tulburări de somn -principalele simptome ale hipovitaminozei (deficit de vitamine).

 

Pentru a susține apetitul bebelușului, acordați atenție vitaminele A, C, B1, PP - ele vor ajuta la evitarea pierderii interesului pentru alimente la copil. Și, de asemenea, uită-te la nivelul de fier din organism. Aportul suplimentar de microelemente ca parte a vitaminelor duce la îmbunătățirea apetitului și la creșterea cantității de alimente consumate.

Urmtoarele joacă un rol important în stimularea apetitului copiilor:

 • Aminoacid asemănător vitaminei l-carnitina.

 • Zinc . Important pentru metabolismul carbohidraților și întărirea apărării organismului.

  li>
 • Magneziu. Afectează nivelul zahărului și metabolismul glucozei.

 • Fier. Este indispensabil pentru formarea sângelui.

 • Oligofructoza. Aparține prebioticelor deoarece îmbunătățește creșterea florei microbiene în intestine, afectând imunitatea locală și digestia.

Alegerea. copilul potrivit vitaminelor, ar trebui să acordați atenție următoarelor puncte:

 1. Producător. Atunci când alegeți vitamine pentru copii, acordați atenție cine este producătorul și dacă se poate avea încredere în el.

 2. Compoziție. Este important să vă asigurați că preparatul conține toate vitaminele principale care afectează apetitul.

 3. Data de expirare. Știm cu toții că medicamentele expirate sunt foarte periculoase atât pentru copii, cât și pentru adulți.

 

 

 

 

 

 

Conţinut
 • Cum să alegi complexul de vitamine potrivit?
Negarea răspunderii

Acest blog nu este destinat să ofere diagnostic, tratament sau sfaturi medicale. Informațiile de pe acest blog sunt furnizate doar în scop informativ. Vă rugăm să consultați medicul dumneavoastră pentru orice diagnostic și tratament medical și legat de sănătate. Informațiile de pe acest blog nu trebuie considerate un substitut pentru consultarea unui medic. Afirmațiile făcute despre anumite produse în articolele de pe acest blog nu sunt aprobate pentru tratamentul, diagnosticarea sau prevenirea bolilor.

Ți-a plăcut această postare?
0
0
Comentarii la articole
Nicio recenzie
Adaugă recenzia ta

Feedback-ul va fi afișat după moderare.