Facebook Pixel

Deficiența de iod: cum să identificăm și să reumplem?

Deficiența de iod: cum să identificăm și să reumplem?

Greutatea glandei tiroide este de aproximativ 12 până la 25 de grame. Dar, în ciuda greutății sale reduse, acest organ este responsabil pentru dezvoltarea normală a întregului corp uman. Iar principalul ingredient care normalizează funcția glandei  tiroide este iodul.

Ce este iodul?

Iodul  este o  substanță pe deplin responsabilă pentru funcționarea normală a glandei tiroide. De la dispoziție și somn bun până la sarcină & nbsp; -toate aceste  procese  sunt direct dependente de prezența cantității necesare de iod în organism.

 

Deficit de iod

Dezvoltarea intelectuală depinde direct  de prezența iodului. Conform rezultatelor cercetărilor efectuate de Națiunile Unite, aproximativ patruzeci și trei de milioane de oameni suferă de retard mintal din cauza lipsei de iod din organism.Kelp, Solgar, 250 capsule

Dacă există o lipsă de iod în organism, poate se manifestă prin următoarele simptome:

Iritabilitate.

Somnolență.

Deficiență intelectuală.

Deteriorarea memoriei.

Somnolență.

Oboseală constantă.

Deficitul de iod în corpul feminin afectează negativ sănătatea glandelor mamare, provoacă nereguli menstruale, infertilitate.


Deficit de iod iar în corpul copilului manifestă următoarele simptome:

Activitatea cerebrală afectată.

Cretinism.

Apariția surdității.

Scăderea calciului din oase.

Tulburări de dezvoltare sexuală.

Oasele fragile.

Displazie

Trebuie amintit că iod & ndash; aceasta este o substanță pe care organismul nu o poate sintetiza singur, prin urmare, trebuie să fie furnizată cu alimente sau suplimente nutritive.   Mulți oameni încearcă să compenseze lipsa de iod cu diverse suplimente alimentare, și pe bună dreptate, deoarece în zona noastră este pur și simplu imposibil să obținem suficient iod din alimente. Iodul se găsește în fructe de mare și alge și puteți întreba  o întrebare pentru tine: cât de des mănânci fructe de mare și cu atât mai mult alge marine pentru mâncare?  Răspunsul va fi cel mai probabil nu, așa că ar trebui să vă gândiți să cumpărați suplimente de iod, chiar și cele mai ieftine.

Dar ar trebui să  rețineți întotdeauna că o supradoză de Iodul este, de asemenea, foarte periculos pentru organism, așa că nu trebuie să depășiți necesarul zilnic    fără prescripție medicală. Doze mari de iod sunt necesare numai în caz de deficiență acută diagnosticată de medic.

Procesul de obținere a necesarului zilnic de iod

 

Doza de iod

Pentru copiii cu vârsta sub cinci ani, doza zilnică de iod este de 90 mcg.

Copiii cu vârsta cuprinsă între 5 și 12 ani ar trebui să primească cel puțin 120 micrograme de iod pe zi.

Adolescenți și adulți - 150 micrograme de iod pe zi.

În timpul sarcinii și în timpul alăptării, o femeie ar trebui să primească cel puțin 250 de micrograme de iod pe zi.

 

Conţinut
  • Ce este iodul?
  • Deficit de iod
  • Doza de iod
Negarea răspunderii

Acest blog nu este destinat să ofere diagnostic, tratament sau sfaturi medicale. Informațiile de pe acest blog sunt furnizate doar în scop informativ. Vă rugăm să consultați medicul dumneavoastră pentru orice diagnostic și tratament medical și legat de sănătate. Informațiile de pe acest blog nu trebuie considerate un substitut pentru consultarea unui medic. Afirmațiile făcute despre anumite produse în articolele de pe acest blog nu sunt aprobate pentru tratamentul, diagnosticarea sau prevenirea bolilor.

Ți-a plăcut această postare?
0
0
Comentarii la articole
Nicio recenzie
Adaugă recenzia ta

Feedback-ul va fi afișat după moderare.