Pentru cine poate fi periculos gerul? Ce boli cronice sunt mai grave iarna?

Pentru cine poate fi periculos gerul? Ce boli cronice sunt mai grave iarna?

În cazul unor boli cronice, iarna poate crește disconfortul. În special, hipertensiunea arterială și bolile reumatismale. Medicii văd, de asemenea, mai multe cazuri de accident vascular cerebral și atacuri de cord. De ce apar simptomele multor boli iarna?
De ce simptomele multor boli, în special bolile cronice, se agravează iarna. Tot iarna, unele boli sunt mai frecvente. De ce se întâmplă asta? Cine ar trebui să acorde o atenție deosebită sănătății iarna?

În timpul iernii sunt mai multe accidente vasculare cerebrale și infarcte

În această perioadă a anului, medicii declară mai multe cazuri de accident vascular cerebral și infarct miocardic din cauza creșterii presiunii. De ce? În primul rând, temperatura scăzută a aerului crește tensiunea arterială. În al doilea rând, în perioada de iarnă există fluctuații mari ale presiunii atmosferice. Acest lucru este periculos în special pentru persoanele în vârstă și pentru oricine cu hipertensiune arterială. Ar trebui să-și ia tensiunea în mod regulat iarna pentru a merge la medic la timp.

Durerile articulare se agravează iarna

Iarna, persoanele cu osteoartrită suferă mai mult . Umiditatea ridicată face durerea mult mai puternică decât, de exemplu, primăvara. În timpul iernii, suntem, de asemenea, mai predispuși la diferite tipuri de fracturi, precum și leziuni ale membrelor. Răsturnarea pe o potecă înghețată sau pe scări poate avea consecințe neplăcute asupra sănătății. Iarna, cel mai adesea apar fracturi ale oaselor încheieturii mâinii, șoldului sau gleznei, precum și luxații și entorse. Pentru a vă proteja de un accident pe gheață, cumpărați pantofi confortabili, cu tălpi antiderapante.

Problemele de iarnă pentru diabetici

Diabeticii sunt mai predispuși la diverse tipuri de infecții fungice. Corpul lor este slăbit și, în plus, pielea respiră mai rău prin mai multe straturi de îmbrăcăminte.

Probleme cu vezica urinară iarna

Doamnelor la asta perioada a anului sunt vulnerabile la disconfortul vezicii urinare. Simptomele sunt vizite frecvente la toaletă și durere la urinare. Pentru a evita acest lucru, în zilele reci, poți purta lenjerie de corp caldă din bumbac, care să te protejeze de temperaturile scăzute. Tangii sau pantalonii strâmți sunt buni pentru vară, nu pentru zilele reci.

Herpesul apare la frig

Iarna, mai mult ca niciodată, suntem expuși virusul herpesului. Se estimează că aproximativ 80% dintre oamenii din lume sunt purtători ai acestui virus. În modul de somn, nu dă niciun simptom, este activat sub influența suprasolicitarii, stresului, fluctuațiilor mari de temperatură, aerului uscat. Herpesul atacă în jurul gurii și nasului. Cea mai bună apărare este întărirea imunitatea generală.

Negarea răspunderii

Acest blog nu este destinat să ofere diagnostic, tratament sau sfaturi medicale. Informațiile de pe acest blog sunt furnizate doar în scop informativ. Vă rugăm să consultați medicul dumneavoastră pentru orice diagnostic și tratament medical și legat de sănătate. Informațiile de pe acest blog nu trebuie considerate un substitut pentru consultarea unui medic. Afirmațiile făcute despre anumite produse în articolele de pe acest blog nu sunt aprobate pentru tratamentul, diagnosticarea sau prevenirea bolilor.

Ți-a plăcut această postare?
0
0
Comentarii la articole
Nicio recenzie
Adaugă recenzia ta

Feedback-ul va fi afișat după moderare.