Facebook Pixel

hrană pentru astronauți

hrană pentru astronauți

Spirulina – este o algă care a trăit fericit pe planeta Pământ de sute de milioane de ani. Dinozaurii se sting, umanitatea evoluează, spirulina rămâne.
Secretul longevității ei – compoziția biochimică, inclusiv 2000 de minerale, vitamine, aminoacizi grași și enzime vegetale. Valoarea nutritivă a spirulinei este de câteva ori mai mare decât a altor alimente sănătoase, precum caviarul negru și roșu, fileul de sturion, ouăle de prepeliță etc. 1 g de alge conține tot atâtea substanțe nutritive cât 1 kg de legume amestecate.
Câteva fapte:
• Proteine – algele marine uscate conțin aproximativ 60% proteine complete, depășind toate celelalte surse vegetale de proteine (cum ar fi leguminoasele).
• Vitamina A & ndash; 10 g de spirulina contine la fel de mult beta-caroten ca 10 kg de morcovi.
Vitamina B12 – in 1 lingura de extract de spirulina 300% din valoarea zilnica.
Viața unei spiruline este complexă și stresantă, la fel ca viața unui oraș modern. În ciuda faptului că majoritatea enzimelor, vitaminelor și aminoacizilor își pierd proprietățile la temperaturi de peste 50 °C, algele pot supraviețui cu ușurință la temperaturi de până la 60 °C. Și dacă termometrul crește peste 70 ° C, intră în „modul de repaus”, după care este restabilit cu succes. Acest lucru indică faptul că nutrienții din el sunt păstrați chiar și la această temperatură.
NASA și Agenția Spațială Europeană recomandă spirulina ca aliment de bază pentru zborurile spațiale pe termen lung.

Compoziția și proprietățile benefice ale spirulinei

Arginina – curăță toxine și toxine, crește libidoul.
Acid gamma-linolenic – imbunatateste metabolismul celular, stimuleaza reinnoirea epidermei si vindecarea ranilor, previne aparitia acneei si dezvoltarea artritei.
Acid glutamic – stimulează creierul, este considerat cel mai bun aliment pentru celulele sale.
Inozitol – elimină agenții cancerigeni și hormonii în exces, normalizează nivelul de colesterol din sânge, îmbunătățește funcția hepatică.
Tiamină – normalizează sistemul nervos și ritmul cardiac, recomandat pentru oboseală crescută și insomnie.
Tirozina – stimulează procesele de întinerire, previne apariția părului gri.
Ficocianina – inhibă creșterea celulelor canceroase. Spirulina – singura plantă de pe planetă care conține această substanță!
Acid folic – participă la formarea hemoglobinei.
Clorofilă – curăță ficatul, rinichii și sângele de toxine, toxine, reduce efectul radicalilor liberi.
stimulează pancreasul.

Spirulina Research

Potențialul nutrițional și terapeutic al spirulinei este cercetat în mod regulat de către medici și farmaciști.
În 2008, revista științifică „Modern Pharmaceutical Biotechnologies” numită această algă „cea mai completă sursă de hrană naturală”.
În 2009, „Jurnalul de nutriție medicală” Spirulina recomandată pentru prevenirea și tratarea sistemului cardiovascular, remarcând capacitatea acesteia de a scădea tensiunea arterială și concentrația lipidelor. a publicat rezultatele pozitive ale unui studiu asupra spirulinei ca mijloc de prevenire a aterosclerozei și de reducere a factorilor de risc pentru bolile cardiovasculare.
În 2011, revista științifică „Cellular and Molecular Immunology” a vorbit despre experiența medicală care a dovedit eficiența spirulinei ca mijloc de întărire a sistemului imunitar la pensionari.
Harvard Medical School observă că spirulina promovează creșterea bacteriilor benefice (probiotice) în intestine.
Și Societatea Europeană a Otorrinolaringologilor confirmă că administrarea de preparate cu spirulina reduce semnificativ simptomele alergiilor sezoniere.

De ce și cum să o luați?

Se recomandă să luați Spirulina:
• Pentru a reduce nivelul zahărului din sânge, inclusiv diabetul de tip II.
• Pentru prevenirea infecțiilor virale, inclusiv gripă, oreion, herpes, rujeolă și chiar HIV.
• Pentru a curăța și a proteja împotriva toxinelor hepatice.
• Pentru a menține un echilibru sănătos al pH-ului și pentru a preveni ulcerul gastric.
Sub formă de preparate, spirulina este disponibilă sub formă de tablete și pulbere. Luați pastile – mai convenabil, dar pulberea conține o concentrație mai mare de substanțe biologic active.
Pudra de spirulina poate fi adaugata intr-o lingura in sucuri si smoothie-uri, salate, iaurturi si alte bauturi reci. Este imposibil să se adauge la cald și, în plus, la tratament termic – în acest caz, majoritatea proprietăților utile se pierd.
Important! Puteți cumpăra pulbere de spirulina numai de la producători de încredere, deoarece producția ieftină de alge poate fi contaminată cu metale grele și microcistine.
Spirulina conține multe substanțe care sunt utile pentru nașterea unui copil, dar o poți lua în timpul sarcinii doar la recomandarea medicului ginecolog.
'

Conţinut
  • Compoziția și proprietățile benefice ale spirulinei
  • Spirulina Research
  • De ce și cum să o luați?
Negarea răspunderii

Acest blog nu este destinat să ofere diagnostic, tratament sau sfaturi medicale. Informațiile de pe acest blog sunt furnizate doar în scop informativ. Vă rugăm să consultați medicul dumneavoastră pentru orice diagnostic și tratament medical și legat de sănătate. Informațiile de pe acest blog nu trebuie considerate un substitut pentru consultarea unui medic. Afirmațiile făcute despre anumite produse în articolele de pe acest blog nu sunt aprobate pentru tratamentul, diagnosticarea sau prevenirea bolilor.

Ți-a plăcut această postare?
0
0
Comentarii la articole
Nicio recenzie
Adaugă recenzia ta

Feedback-ul va fi afișat după moderare.