Pregătirea corpului pentru toamnă

Pregătirea corpului pentru toamnă

Gata sau nu, vine toamna. O perioadă minunată -plină de aer curat, plimbări în parcuri aurii și seri calde și confortabile. Toamna este un moment important pentru a avea grijă de imunitate. Experții susțin în unanimitate că în această perioadă organismul se adaptează la o răceală lungă, absoarbe mai bine nutrienții și vitaminele.

 Am adunat cele mai bune recomandări pentru a rămâne pozitivi și sănătoși în sezonul rece și umed.

1. Toamna devreme este un moment minunat pentru detoxifiere, eliminarea toxinelor, restabilirea echilibrului intern și scăparea de toxine. Schimbați-vă smoothie-ul verde cu un mic dejun cald cu cerealequinoa sau alte cereale hrănitoare. Alimentele reci și crude creează umezeală în organism, care poate forma mucus – lucru care este deosebit de periculos în timpul sezonului rece. Treceți de la salate de vară la verdețuri aburinde, legume rădăcinoase, cereale integrale, curry dulci și tocănițe bogate în energie.

 2. Mulți sunt familiarizați cu expresia „depresia de toamnă”. Frig și umed, se întunecă mai repede, soarele iese din ce în ce mai puțin... În condiții atât de grele pentru organism, oamenii devin victime ale depresiei de toamnă. Boala poate disparea intr-o forma usoara, dar in unele cazuri trebuie sa apelezi la specialisti. Este ușor să identifici depresia de toamnă exprimând izbucniri și emoții ascuțite -plâns fără un motiv anume, apatie față de orice și toată lumea, iritabilitate față de fleacurile minore. Puțini în majoritatea înțeleg că depresia de toamnă este o problemă serioasă. Dar nu toată lumea bănuiește că pot exista consecințe mai grave: depresia se dezvoltă într-o depresie cronică gravă: iritația devine agresivitate, iar o dispoziție proastă are șansa să se transforme într-o cădere nervoasă gravă. Să o prevenim? Plimbându-vă în parc, puteți colecta un buchet de frunze - auriu, roșu, portocaliu, în orice caz, culorile strălucitoare vă vor îmbunătăți starea de spirit. Cele mai multe “se îneca” la munca. Asumând multe proiecte, oamenii sunt complet cufundați în treburile de muncă. Dar, de exemplu, un fleac precum achiziționarea de lucruri mult așteptate sau pur și simplu frumoase, colorate vă poate înveseli. Cineva va fi fericit să stea acasă cu o ceașcă de vin fiert și un film amuzant.

3. Nu abuzați de zahăr, cafea și băuturi alcoolice. Oamenii de știință susțin că consumul de alimente cu zahăr slăbește sistemul nostru imunitar. Când starea ta de spirit se deteriorează fără dulciuri în dieta ta - atunci înlocuiește-o, de exemplu, cu miere și fructe uscate. Tot cu cafea. S-a confirmat că consumul a mai mult de 3 căni de cafea pe zi reduce cu 35% răspunsul imunitar la introducerea organismelor negative externe. Ca bautura alternativa, oferim ceai verde, care revigoreaza perfect si este mult mai vesel. Alcoolul blochează activitatea de distrugere a organismelor negative. Funcționarea mecanismelor de apărare ale organismului este restabilită la o zi după încetarea efectului alcoolului asupra organismului.

4. Somn sănătos 7-8 ore. Se știe că oboseala cronică crește riscul de îmbolnăvire. Corpul este întinerit și întărit atunci când este în repaus. Dormiți 7-8 ore pe zi, înainte de culcare, vă recomandăm un pahar de lapte cald cu o linguriță de miere sau ceai de plante. Ia-ți cartea preferată și somnul nu va încetini. Înainte de a merge la culcare, gândiți-vă la ceva plăcut sau de vis - acordați-vă un somn bun

5. Organismul are nevoie de suplimente suplimentare, cum ar fi vitamine A , C, D și E și minerale, seleniu, zinc , omega 3 pentru a susține funcționarea sănătoasă a sistemului imunitar. Concentrați-vă dieta pe consumul de alimente precum proteine animale de calitate, leguminoase, cereale integrale, nuci și semințe, precum și cantitatea maximă de fructe și legume proaspete. Superalimente precum polenul de albine semințe de chia, ciuperca reishi și alge.

 Să rămânem mereu sănătoși, veseli, veseli, indiferent de vremea din afara ferestrei și de anotimp și informații importante care să te ajute trebuie deja să lupte cu toate senzațiile neplăcute.

  

Negarea răspunderii

Acest blog nu este destinat să ofere diagnostic, tratament sau sfaturi medicale. Informațiile de pe acest blog sunt furnizate doar în scop informativ. Vă rugăm să consultați medicul dumneavoastră pentru orice diagnostic și tratament medical și legat de sănătate. Informațiile de pe acest blog nu trebuie considerate un substitut pentru consultarea unui medic. Afirmațiile făcute despre anumite produse în articolele de pe acest blog nu sunt aprobate pentru tratamentul, diagnosticarea sau prevenirea bolilor.

Ți-a plăcut această postare?
0
0
Comentarii la articole
Nicio recenzie
Adaugă recenzia ta

Feedback-ul va fi afișat după moderare.