Facebook Pixel

Cum să tratăm venele varicoase?

Cum să tratăm venele varicoase?

Principalul simptom al bolii este dilatarea venelor safene, de la care și-a luat numele. De regulă, venele varicoase apar mai des la femei — în timpul sarcinii sau mai târziu. Există varice primare și secundare. Primarul se caracterizează prin slăbiciune la nivelul membrelor, pereții venoși sunt perturbați. Picioarele obosesc mai repede și simți o greutate constantă. Secundar apare deja ca urmare a unei încălcări a fluxului venos. În acest caz, valvele nu își fac treaba, cel mai adesea acest efect apare  cu tumori și leziuni.

 

Există mai multe cauze ale venelor varicoase:

-slăbiciune vasculară ereditară


- constantă și prelungită stres


- stil de viață sedentar


-tulburări hormonale


- sarcină


- leziuni ale membrelor


Recunoașterea bolii este destul de ușoară. Primul semn este greutatea la picioare și umflarea ușoară, precum și crampe ocazionale și dureri la gambe. Modificările vizibile ale venelor încep cu o mică — apar mici vene de păianjen, ulterior venele urcă, iar pe alocuri pereții devin mai subțiri, ceea ce poate face ca venele să pară noduri.

Pentru a evita consecințele grave, prevenirea și un aliment echilibrat. Prin sistemul circulator, organismul nostru primește nutrienții și vitaminele necesare pentru menținerea sănătății. Cu ajutorul vitaminelor și a suplimentelor potrivite, nu numai că poți ameliora simptomele varicelor, ci și le poți vindeca.

 

Vitamine pentru prevenirea și tratarea venelor varicoase

Grupul de vitamine B joacă un rol important în prevenirea varicelor si anume: tiamina ( B1), acid folic (B9) si cianocobalamina (B12). Tiamina este implicată în transmiterea impulsurilor nervoase și în reglarea nervoasă a tonusului vascular, normalizează procesele metabolice. Cu deficiența sa, se observă umflarea picioarelor, oboseala și amorțeala acestora. Acidul folic și cianocobalamina contribuie la regenerarea celulelor epiteliale vasculare, restabilindu-le după deteriorare, îmbunătățește hematopoieza și normalizează proprietățile reologice ale sângelui. Luarea acestor vitamine în combinație va fi decizia corectă, deoarece își sporesc efectul reciproc.

 

Acidul ascorbic este implicat în multe procese din corpul uman, prin urmare, are multe proprietăți utile, de exemplu:

  • întărește pereții vaselor de sânge;

  • protejează celulele de efectele radicalilor liberi;

  • crește imunitatea;

  • promovează hematopoieza.

Coenzima Q10 — protejează celulele pielii și previne deteriorarea acestora din cauza radiațiilor ultraviolete și a speciilor reactive de oxigen. Astfel, Coenism Q10 ajută la îmbogățirea țesuturilor cu oxigen și la îmbunătățirea circulației sanguine. Care, la rândul său, ajută la menținerea structurii moleculelor de elastină și colagen și previne pierderea acizilor grași.

În cazul venelor varicoase, merită să eliminați grăsimile saturate din alimentație, dar în același timp să îmbogățiți organismul cu acid polinesaturat Omega-3. După toate, cu cât se acumulează mai mult colesterol pe pereții vaselor de sânge, cu atât varicele vor progresa mai repede, ca să nu mai vorbim de amenințarea aterosclerozei, tromboflebitei și a altor boli.

Extract de Gotu Kola este recomandat a fi luat ca ajutor în prevenirea venelor varicoase. Extractul ajută la îmbunătățirea microcirculației în vase și  aceasta, la rândul său, ajută la evitarea crampelor și umflarea picioarelor.

La prima vedere. simptome ale venelor varicoase, vă sfătuim să consultați un medic pentru a evita complicațiile. Adesea, medicii recomandă să luați complexe pentru vene , care va ajuta la întărirea pereților vaselor de sânge și la îmbunătățirea circulației sângelui. Și nu uitați de o abordare integrată a tratamentului: sprijin complex de vitamine, alimentație adecvată și exerciții de îmbunătățire a sănătății.

Conţinut
  • Există mai multe cauze ale venelor varicoase:
  • Vitamine pentru prevenirea și tratarea venelor varicoase
Negarea răspunderii

Acest blog nu este destinat să ofere diagnostic, tratament sau sfaturi medicale. Informațiile de pe acest blog sunt furnizate doar în scop informativ. Vă rugăm să consultați medicul dumneavoastră pentru orice diagnostic și tratament medical și legat de sănătate. Informațiile de pe acest blog nu trebuie considerate un substitut pentru consultarea unui medic. Afirmațiile făcute despre anumite produse în articolele de pe acest blog nu sunt aprobate pentru tratamentul, diagnosticarea sau prevenirea bolilor.

Ți-a plăcut această postare?
0
0
Comentarii la articole
Nicio recenzie
Adaugă recenzia ta

Feedback-ul va fi afișat după moderare.