Facebook Pixel

Ce vitamine sunt necesare pentru unghii

Ce vitamine sunt necesare pentru unghii

Unghiile sunt făcute din cheratina, aceeași proteină care se găsește în piele și păr. Dar unghiile încă au nevoie nu doar de cheratina, ci și de vitamine, de exemplu, un complex de vitamine B, C, A, E, D, precum și calciu, iod și fier. 

Care sunt simptomele beriberiului?

 

  • ai observat că unghiile tale au început să se rupă, să se exfolieze - acesta este un semn că organismului îi lipsește vitamina C, D și, de asemenea, biotină;

  • subtilitatea și flexibilitatea indică faptul că este timpul să refacem aportul de vitamine cu complexul B, iar unghiile au nevoie și de iod, fier, zinc și miere;

  • placa unghială fragilă, adesea crăpată indică nevoia de proteine;

  • Dimensiunea mare a lunii de la baza unghiei nu este un simptom   favorabil. Experții spun că în acest caz organismul este lipsit de minerale (fier, zinc, acid folic);

  • punctele albe sau dungile de pe unghii sunt un semn că ar trebui să adaugi fier în mâncare.

 

Adesea, aceste simptome indică faptul că unghiile tale au nevoie de un complex de nutrienți. De exemplu, dacă organismului îi lipsește vitamina A, atunci nu va putea absorbi corect proteinele, iar calciul nu dă rezultatul dorit fără ajutorul vitaminei D. A lua vitamine în combinație este mult mai eficientă decât a le lua separat.

 

Vitamine populare pentru unghii

 

Piele, unghii, păr sănătos și dinți puternici este ceea ce fiecare fata viseaza. Dar cel mai adesea, vitaminele din alimente nu sunt suficiente pentru a obține rezultatul dorit.

Există două opțiuni pentru utilizarea vitaminelor pentru unghii:

  1. Frecați placa de unghii ;

  2. Se ia pe gură.

 

A doua opțiune este considerată mai eficientă, deoarece vitaminele sunt absorbite direct în organism.

 

Vitamina A este esențială pentru unghiile puternice și netede. Cel mai bine se absoarbe cu grăsimi, este necesară o cantitate suficientă de proteine animale pentru creștere.  

 

Complexul de vitamina B este, de asemenea, bun ajutor pentru creșterea unghiilor. Oamenii de știință au demonstrat că subțirea plăcii de unghii indică o lipsă de oligoelemente în organism, ceea ce provoacă apariția petelor și canelurilor albe. Este important să adăugați vitamine precum B1, B2, B3, B6 în dietă - sunt participanți activi la formarea proteinelor unghiilor și părului - keratina.

Cantitatea insuficientă de vitamina B5 duce la descuamarea unghiilor.

  ;

Vitamina E va ajuta la evitarea subțierii unghiilor, ceea ce va ajuta și vitaminele A și C să fie mai bine absorbite.

Tocoferol sau vitamina E - combate unghiile uscate și terne. O modalitate rapidă de a evita această problemă este includerea acestor vitamine în dieta ta. Sfat: pentru a evita uscarea mâinilor, folosiți creme cu vitamina E sau uleiuri vegetale.

 

  este foarte important pentru rezistența unghiilor vitamina D – ajută la absorbția calciului, care este responsabil pentru rezistența plăcii unghiei.

 

Principalul lucru este să urmați instrucțiunile pentru folosirea vitaminelor pentru unghii! Unele medicamente trebuie luate înainte de masă, în timp ce altele după. Este important să urmați acest lucru pentru a obține efectul așteptat.  

Conţinut
  • Care sunt simptomele beriberiului?
  • Vitamine populare pentru unghii
Negarea răspunderii

Acest blog nu este destinat să ofere diagnostic, tratament sau sfaturi medicale. Informațiile de pe acest blog sunt furnizate doar în scop informativ. Vă rugăm să consultați medicul dumneavoastră pentru orice diagnostic și tratament medical și legat de sănătate. Informațiile de pe acest blog nu trebuie considerate un substitut pentru consultarea unui medic. Afirmațiile făcute despre anumite produse în articolele de pe acest blog nu sunt aprobate pentru tratamentul, diagnosticarea sau prevenirea bolilor.

Ți-a plăcut această postare?
0
0
Comentarii la articole
Nicio recenzie
Adaugă recenzia ta

Feedback-ul va fi afișat după moderare.