Facebook Pixel

Colagenul este sursa tinereții și frumuseții

Colagenul este sursa tinereții și frumuseții

Cea mai abundentă proteină din corpul uman este colagen, deoarece este principala componentă a țesuturilor conjunctive, care face parte din tendoane, cartilaje, oase și vasele de sânge.

Odată cu vârsta, cantitatea de colagen din țesuturi scade și aceasta nu are un efect foarte pozitiv asupra organismului, deoarece îndeplinește funcția de susținere a pielii. În acest sens, activitatea fibroblastelor (celulele care sunt responsabile de colagen) scade și acest lucru duce la îmbătrânirea pielii.

De asemenea, odată cu vârsta, sinteza colagenului în articulații încetinește și poate provoca osteoartrita (boală articulară). În plus, nivelurile scăzute de colagen din țesutul osos pot fi un factor major în dezvoltarea osteoporozei. Nivelul de colagen determină cantitatea de „mineral de legare”, dacă aceasta scade, oasele devin casante și riscul de fracturi crește.

Depanarea colagenului scăzut. nivelurile este destul de simplu. În primul rând, este necesar să creștem activitatea de producere a celulelor care sunt responsabile de colagen. O modalitate bună de a crește nivelul de colagen introduceți colina în dieta dvs., stabilizat cu acid ortosilicic. Studiile au arătat că la femeile care l-au luat zilnic, după o lună, numărul ridurilor s-a redus cu 30%, pielea a devenit mai elastică, iar   unghiile și părul nu atât de fragile.

Flavonoidele sunt la fel de importante în susținerea nivelurilor sănătoase de colagen. Deosebit de utili sunt pigmenții albaștri sau violet găsiți în struguri și sâmburi de struguri, afine și coaja de pin.

Beneficiile flavonoidelor sunt:

  • întărirea capacității naturale a fibrelor de colagen la reticulare, care asigură formarea țesuturilor conjunctive;

  • prevenirea distrugerii colagenului structuri.

Dacă scopul tău este de a îmbunătăți starea pielii, de a menține tinerețea și oasele puternice, atunci ar trebui să luați vitamine complexe. cu acid hialuronic si colagen.

 

Negarea răspunderii

Acest blog nu este destinat să ofere diagnostic, tratament sau sfaturi medicale. Informațiile de pe acest blog sunt furnizate doar în scop informativ. Vă rugăm să consultați medicul dumneavoastră pentru orice diagnostic și tratament medical și legat de sănătate. Informațiile de pe acest blog nu trebuie considerate un substitut pentru consultarea unui medic. Afirmațiile făcute despre anumite produse în articolele de pe acest blog nu sunt aprobate pentru tratamentul, diagnosticarea sau prevenirea bolilor.

Ți-a plăcut această postare?
0
0
Comentarii la articole
Nicio recenzie
Adaugă recenzia ta

Feedback-ul va fi afișat după moderare.