Facebook Pixel

Tulburari de somn. Cauze și tratament.

Tulburari de somn. Cauze și tratament.

Studii recente au arătat că mulți oameni au astăzi probleme grave de somn. Trăim într-un asemenea ritm încât 8 ore de somn par complet nerealist. În plus, mulți dintre noi suferă de insomnie. Cel mai adesea, când ne culcăm, tot nu vrem să dormim. Prin urmare, somnul poate fi mai degrabă agitat decât reparator.

Majoritatea oamenilor care dorm mai puțin de 8 ore experimentează diferite simptome neplăcute. Cele mai frecvente sunt durerile de cap, oboseala mentală, iritabilitatea, imunodeficiența, depresia și oboseala. Insomnia poate duce, de asemenea, la halucinații și colaps mental.

Cel mai bun mod de a îmbunătăți somnul – schimbă-ți dieta și rutina zilnică: elimină cofeina și zahărul, evită activitatea viguroasă înainte de culcare, mergi la culcare în același timp, reducând treptat lumina.

Tratament naturist recomandat.

Diferitele preparate naturale pot ajuta, de asemenea, la îmbunătățirea somnului. Medicamente precum melatonina, valeriana, 5-HTP și L-teanina sunt utilizate pe scară largă pentru a trata problemele de somn. Deoarece nu creează dependență, sunt complet sigure și eficiente.

Valerian.

Valeriana este folosită în mod tradițional pentru tratarea insomniei, iar astăzi este tratamentul acceptat pentru insomnie în Germania, Belgia, Franța, Elveția și Italia. Valeriana s-a dovedit a fi sigură, dar probabil că nu este suficient de eficientă pentru a trata insomnia în mod adecvat. Deși într-un studiu cu 18 subiecți de testare, s-a dovedit o îmbunătățire semnificativă a somnului după două săptămâni de administrare de valeriană. S-au obținut rezultate pozitive atât după administrarea de valeriană singură, cât și în combinație cu alte plante medicinale.

Valeriana este adesea recomandată pentru insomnie. Cu toate acestea, a fost dovedit. Că luarea lui ajută la insomnie pe termen lung.  Într-un studiu cu două grupuri de subiecți, jumătate dintre participanți au luat 600 mg de extract de valeriană cu alcool cu 1 oră înainte de culcare, iar cealaltă jumătate a luat un placebo. Desigur, valeriana nu a acționat ca un somnifer – rapid și imediat. În primele două săptămâni, aceleași rezultate au fost observate în ambele grupuri experimentale. După o lună de administrare, rezultatele au devenit vizibile – Valeriana s-a dovedit a fi mai eficientă. Îmbunătățiri ale somnului au fost observate la 66% dintre primitori, în timp ce în grupul placebo, doar 29% dintre primitori au observat eficacitate. Alte studii au observat îmbunătățiri în alte aspecte ale somnului, cum ar fi durata somnului, anxietatea de somn etc. Prin urmare, putem vorbi cu încredere despre beneficiile sale pentru organism.

Melatonina.

Corpul nostru controlează somnul și trezirea cu melatonina. Glanda pineală produce serotonină și apoi o transformă în melatonină. În lumină puternică (de exemplu, când există multă lumină solară în cameră), producția de melatonină încetinește și, dimpotrivă, într-o cameră complet întunecată, producția de melatonină crește. Administrarea melatoninei este recomandată pentru a stimula somnul la persoanele al căror ciclu normal este perturbat. Melatonina are, de asemenea, un efect calmant direct.

S-a dovedit chiar că melatonina este utilă pentru cei care sunt predispuși la jet lag, deoarece după un zbor poate fi dificil să se acorde și să intre în rutina zilnică obișnuită. .

După numeroase studii, oamenii de știință au găsit rezultate pozitive ale luării melatoninei pentru insomnie la vârstnici și copii. Peste 62% dintre beneficiari după un curs de 4 săptămâni au observat o îmbunătățire la toți cei care s-au confruntat cu această problemă. Este demn de remarcat faptul că melatonina poate fi administrată copiilor numai sub supravegherea unui adult și conform prescripției unui medic.

Mulți oameni se culcă târziu sâmbăta și vineri, iar apoi nu pot adormi devreme  duminica. . Studiul a arătat că administrarea melatoninei cu 5 ore înainte de ora dorită de somn duminică a ajutat 90% dintre subiecți să adoarmă. Astfel, 3 mg de melatonină la culcare vor ajuta la îmbunătățirea calității și a duratei somnului.

Persoanele nevăzătoare suferă și de insomnie și de o rutină zilnică perturbată, deoarece nu pot naviga după indicatorii lumini ai zilei sau nopții. Luarea a 10 mg de melatonină pe zi poate ajuta la sincronizarea rutinei zilnice.

Există persoane care nu pot adormi decât dimineața devreme, starea lor fiind caracterizată drept sindromul „bufniță”. De asemenea, li se recomandă să ia melatonină (5-10 mg cu 3 ore înainte de culcare). Melatonina poate fi, de asemenea, un înlocuitor excelent pentru cărțile de vis (benzodiazepine etc.). 2 mg de melatonină pe zi vor elimina treptat pastilele pentru insomnie.

Alte tratamente naturiste sugerate.

  • Masajul prin presopunctura sau acupunctura pot ajuta și la insomnie. . O îmbunătățire a calității somnului a fost observată de mai mult de jumătate dintre subiecți (53 din 84 de persoane). Ei au remarcat, de asemenea, că a adormi a devenit mai ușor și mai rapid. Masajul punctelor biologic active ajută la relaxare, astfel încât eficiența somnului după astfel de proceduri crește semnificativ. Masajul afectează anumite terminații nervoase (de exemplu, încheieturi, bărbie, gât, tâmple), trimițând astfel semnale către creier și acţionează ca somnifere.
  • O altă modalitate de a combate insomnia este meditația. Acest tip de terapie este folosit atât pentru insomnie, cât și pentru simptomele de depresie sau oboseală. Rezultatul meditației nu este vizibil imediat, are un efect treptat, dar foarte eficient.
  • Ierburile folosite pentru combaterea anxietății sunt recomandate și pentru insomnie. Efectele hameiului și a melisei au fost studiate în combinație cu valeriana. După internare, pacienții au observat o îmbunătățire semnificativă a tiparelor de somn, o trezire ușoară și o scădere a anxietății. .html' title='GABA' target='_blank'>GABA (gamma-aminobutiric acid) este un tranchilizant și neurotransmițător natural care asigură transmiterea impulsurilor nervoase între celulele creierului. Prin urmare, acest supliment este recomandat pentru tratamentul simptomelor asociate cu anxietatea, tulburările nervoase și insomnia.
  • Oamenii de știință au demonstrat că aroma uleiului esențial de lavandă favorizează somnul ușor. Prin urmare, câteva picături de ulei într-un difuzor sau o pungă de ierburi uscate cu levănțică sub pernă va fi un instrument eficient și eficient care vă va ajuta să adormiți rapid.
  • Tulburările de somn asociate cu anxietatea și depresia sunt de obicei tratate cu 5-htp. Ca antidepresiv natural, 5-htp   este recomandat și pentru combaterea insomniei.
  • O serie de alte preparate din plante care pot ajuta la insomnie sunt destul de extinse. Include Ashwagandha, Astragalus, mușețel, papuci de damă, floarea pasiunii, și Skullcap.

  ;

 

Conţinut
  • Tratament naturist recomandat.
  • Valerian.
  • Melatonina.
  • Alte tratamente naturiste sugerate.
Negarea răspunderii

Acest blog nu este destinat să ofere diagnostic, tratament sau sfaturi medicale. Informațiile de pe acest blog sunt furnizate doar în scop informativ. Vă rugăm să consultați medicul dumneavoastră pentru orice diagnostic și tratament medical și legat de sănătate. Informațiile de pe acest blog nu trebuie considerate un substitut pentru consultarea unui medic. Afirmațiile făcute despre anumite produse în articolele de pe acest blog nu sunt aprobate pentru tratamentul, diagnosticarea sau prevenirea bolilor.

Ți-a plăcut această postare?
0
0
Comentarii la articole
Nicio recenzie
Adaugă recenzia ta

Feedback-ul va fi afișat după moderare.