Facebook Pixel

Proprietăți neobișnuite ale fructelor de goji

Proprietăți neobișnuite ale fructelor de goji

Boabele de Goji cresc pe tufișuri veșnic verzi în climatele temperate din China, Tibet și Mongolia. Cel mai adesea în magazine le întâlnim sub formă de fructe uscate. Folosit în China în scopuri medicale. O caracteristică specială este că boabele proaspete de Goji nu trebuie atinse cu mâinile goale, deoarece apoi are loc procesul de oxidare și boabele devin negre. Se recoltează prin ciobire pe covoare speciale. În plus, se recomandă sucul de fructe de goji datorită conținutului său de antioxidanți.
Boabele sunt foarte bogate în vitamine, minerale și nutrienți, conțin multe proteine și 19 aminoacizi, dintre care 8 nu sunt produși de organismul uman. În plus, sunt o sursă bogată de fier (de 3 ori mai mult decât în spanac), zinc, cupru, fosfor și germaniu, care are un efect antitumoral dovedit. De asemenea, este interesant faptul că aceste fructe de pădure au de 50 de ori mai multă vitamina C decât o portocală, dar numai în varianta proaspătă. În plus, boabele de Goji conțin beta-caroten, acizi grași și, ca unul dintre alimente, stimulează organismul să producă hormonul de creștere.
Proprietățile de sănătate ale fructelor de Goji
Goji are a fost folosit în medicina chineză de secole și în prezent nu există multe studii care să demonstreze eficacitatea și siguranța utilizării sale sub formă de suplimente alimentare. S-a dovedit, însă, că consumul de fructe de pădure în sine are un efect benefic asupra vederii umane. Este o sursă excelentă de zeaxantina – un antioxidant care poate proteja ochii de efectele nocive ale luminii puternice, cum ar fi radiațiile UV. Acest antioxidant este asistat de luteină, care oferă un confort vizual îmbunătățit și reduce riscul de cataractă, precum și – legate de vârstă – degenerescenta maculara. Fructele de Goji sunt o sursă bună de zeaxantina, dar o puteți găsi și în legume precum broccoli sau kale. Aceste fructe de pădure afectează, de asemenea, sănătatea noastră generală. Sucul de fructe Goji a devenit o băutură pentru sănătate foarte populară în ultimii ani. În China, se repetă încă legenda omului care a mâncat fructe de goji zilnic și a trăit până la 252 de ani. Probabil că nu vom trăi atât de mult, dar ne pot ajuta în unele aspecte medicale. Printre acestea se numără protecția ficatului, îmbunătățirea funcției sexuale și creșterea fertilității. Există, de asemenea, o îmbunătățire a stării părului și a pielii, imunitate crescută, îmbunătățirea sângelui circulație, precum și un sprijin eficient pentru pierderea în greutate. Studiile asupra fructelor de goji au arătat că acestea pot încetini în mod eficient creșterea celulelor canceroase și pot scădea colesterolul.
Ce mai merită să știi despre boabele de goji?
Gustul fructelor de goji? poate fi descris ca dulce, cu putin picant. Arată și are gust de stafide. În mod tradițional, cultura chineză le folosește crude, adăugate la ceaiuri și supe sau transformate în extracte lichide. De asemenea, merită să rețineți că până acum se știe puțin despre efectele secundare ale consumului de fructe de goji. Se știe, însă, că consumul în cantități mari poate scădea nivelul zahărului din sânge, crește riscul de sângerare. Poate reacționa și cu medicamentele utilizate pentru tratarea diabetului zaharat și medicamentele utilizate pentru tromboză și boli cardiovasculare. Desigur, ca și în cazul oricărei componente, deci cu fructele de goji, trebuie să găsiți o cale de mijloc. Nu trebuie să le consumați în exces, dar ar trebui să fie incluse în dieta dvs. ca aditiv la iaurt, ceai, fructe, supă sau compot.

Negarea răspunderii

Acest blog nu este destinat să ofere diagnostic, tratament sau sfaturi medicale. Informațiile de pe acest blog sunt furnizate doar în scop informativ. Vă rugăm să consultați medicul dumneavoastră pentru orice diagnostic și tratament medical și legat de sănătate. Informațiile de pe acest blog nu trebuie considerate un substitut pentru consultarea unui medic. Afirmațiile făcute despre anumite produse în articolele de pe acest blog nu sunt aprobate pentru tratamentul, diagnosticarea sau prevenirea bolilor.

Ți-a plăcut această postare?
0
0
Comentarii la articole
Nicio recenzie
Adaugă recenzia ta

Feedback-ul va fi afișat după moderare.