Facebook Pixel

Vitamine și minerale din ciuperci

Vitamine și minerale din ciuperci

Când se apropie sfârșitul anului și se așteaptă o toamnă lungă, această perioadă este asociată nu doar cu începutul anului școlar, ci și cu culesul ciupercilor.
Îmi amintesc cât de mult eram în urmă. a spus (tot în proces de învățare) că ciupercile - este doar un gust și nimic altceva. Și așa am trăit cu convingerea că ciupercile nu sunt decât o umplutură pentru găluște sau, poate, pentru supe, ca o îmbunătățire suplimentară a gustului și a aromei. Totuși, când am început să studiez tabelele de vitamine și minerale, alimente și plante individuale, am observat că ceea ce știam până acum nu reflectă realitatea. De ce? Pentru că în acele tabele, ciupercile erau marcate foarte des ca o sursă bună de multe minerale și aminoacizi. A devenit foarte interesant pentru mine...
Aminoacizi, carbohidrați și grăsimi
O trăsătură caracteristică a ciupercilor este conținutul lor mare de apă, de la 80 la 90%. Cu toate acestea, materia uscată constă în principal din proteine. Prin urmare, uneori ciupercile sunt numite „carne de pădure”. Proteinele conțin aproape toți aminoacizii, inclusiv cei esențiali care nu pot fi sintetizați în organism și trebuie aprovizionați cu alimente. Acest lucru permite ca ciupercile să fie atribuite unor produse alimentare foarte importante. Cercetătorii susțin în ce măsură corpul nostru este capabil să digere proteinele din ciuperci. Potrivit unor rapoarte, ciupercile porcini și champignons conțin cele mai multe proteine. De asemenea, merită să știți că există mai mult în ciupercile tinere decât în cele bătrâne.
Carbohidrații din ciuperci sunt mai bine absorbiți decât cei vegetali. Dacă vorbim de grăsimi, atunci, contrar credinței populare, sunt destul de multe în ciupercile comestibile, aproximativ 2-10%. Digestibilitatea lor este mare și practic nu diferă de digestibilitatea grăsimilor animale.
Cantitatea mică de calorii pe care o conțin ciupercile le face cele mai „sigure” pentru persoanele care doresc să slăbească.
Vitamine și minerale
Ciupercile conțin multe vitamine - A, B1, B2, D, PP, C, dar sunt foarte puține din acestea din urmă. De asemenea, merită adăugat că ciupercile conțin nu mai puțină vitamina B1 decât boabele de cereale, iar popularul chanterelle nu este nimic. în acest sens nu este inferioară drojdiei de brutărie. Când vine vorba de conținutul de vitamina PP, ciupercile au aceeași cantitate ca și în ficat și drojdie.
Ciupercile conțin mult fier, potasiu, fosfor, calciu, sodiu. De asemenea, conțin oligoelemente - cupru, zinc, iod, mangan, în limitele normale pentru plantele comestibile și mai mult în pălării decât într-o tulpină.
Ciupercile noastre populare stridii conțin acid folic și BD-glucan, care are efect antitumoral. Puteți cumpăra ciuperci stridii din marile magazine și supermarketuri.

Negarea răspunderii

Acest blog nu este destinat să ofere diagnostic, tratament sau sfaturi medicale. Informațiile de pe acest blog sunt furnizate doar în scop informativ. Vă rugăm să consultați medicul dumneavoastră pentru orice diagnostic și tratament medical și legat de sănătate. Informațiile de pe acest blog nu trebuie considerate un substitut pentru consultarea unui medic. Afirmațiile făcute despre anumite produse în articolele de pe acest blog nu sunt aprobate pentru tratamentul, diagnosticarea sau prevenirea bolilor.

Ți-a plăcut această postare?
0
0
Comentarii la articole
Nicio recenzie
Adaugă recenzia ta

Feedback-ul va fi afișat după moderare.