Facebook Pixel

Despre lactază

Despre lactază

În secolul 21, mamele se confruntă din ce în ce mai mult cu faptul că bebelușul lor refuză produsele lactate. Pentru a afla cauzele intoleranței la lapte, tinerele mame apelează la un medic pentru ajutor. În 90% din cazuri, verdictul este intoleranța la lactoză. Ce inseamna asta? Să vedem.

 

Lactaza este o enzimă care descompune zahărul în glucoză și galactoză în timpul digestiei. Se mai numește și zahăr din lapte. Se găsește în plante și în organismele animale. De exemplu, în sucul intestinal al animalelor, în glanda mamară și în alte organe ale mamiferelor; în semințele de migdale amare, drojdie, bacterii.

Lactaza face, de asemenea, o treabă excelentă cu digestia și absorbția produselor lactate și îmbunătățește direct calitatea procesării alimentelor in corp.

Sarcina lactaza este de a descompune carbohidrații din lapte în glucoză și galactoză. Neîndeplinirea funcțiilor sale, lactoza stagnează în intestine și începe să fermenteze, ca urmare, începe balonarea și provoacă diaree.

 

Intoleranță la lactoză

Peste 20% din populație suferă de intoleranță la lactoză. Cu o cantitate mică din această enzimă, apare deficiența de lactază. Aceasta este o încălcare a defalcării lactozei, în urma căreia membrana mucoasă a intestinului subțire este distrusă. Ca urmare, duce la durere, balonare și diaree.

Principalele simptome la adulți care indică intoleranța la lactoză apar cel mai adesea la 30 de minute după masă: balonare, zgomot în abdomen, crampe frecvente și diaree.

Deficitul de lactază se dezvoltă după perioada în care copilul este înțărcat de la alăptare. Astfel de modificări se datorează faptului că activitatea producției de lactază scade treptat. După consumul de produse lactate sau lapte pur, apar tulburări intestinale și stomacale - diaree și flatulență.

La sugari, semnele de intoleranță la lactoză pot fi: scaune moale, crampe abdominale, diateză, inclusiv erupții cutanate, gaze.

Tratamentul constă în începerea unei diete cu conținut scăzut de lactoză sau chiar eliminarea completă din dietă.

Această enzimă este produsă în partea superioară a intestinului subțire și dacă nu are loc sinteza lactază, atunci nu va fi digerată și descompusă. După aceea, bacteriile se deplasează în intestinul gros și încearcă să interacționeze cu lactoza nedigerată. Ca urmare, încep să apară bolile de mai sus, ceea ce poate însemna intoleranță la lactoză.

Mulți oameni confundă intoleranța cu o alergie la laptele animal. În același timp, sistemul imunitar reacționează imediat la proteinele din lapte conținute în el, iar lactoza nu joacă niciun rol în acest sens. Prin urmare, aceste două concepte nu au nimic în comun.

Este de spus că organismul unor oameni nu poate tolera deloc niciun produs lactat. Prin urmare, trebuie luate preparate suplimentare care conțin această enzimă. Va normaliza intestinele, va îmbunătăți digestia, va promova descompunerea zahărului și va duce la funcționarea normală a tractului gastrointestinal.

Există două tipuri de lactază. deficiență:

  1. Primar - se exprimă prin activitatea redusă a enzimelor produse. Lactoza nu este descompusă în enzime și nu este absorbită de organism. Cel mai adesea, deficitul primar de lactază se manifestă în copilărie.

  2. Secundar - mucoasa intestinală este deteriorată în timp ce când lactaza este produsă în cantităţi insuficiente sau nu este produsă deloc. Bolile infecțioase, disbioza, alergiile alimentare sunt cauza stadiului secundar al intoleranței la lactoză.

Ce se întâmplă dacă corpul tău respinge alimentele care conțin lactoză?

Există un răspuns! Dacă vi s-a spus această veste proastă, atunci nu ar trebui să încetați imediat să utilizați lapte. La urma urmei, toată lumea știe că laptele este principala sursă de calciu și fosfor, iar chefir și iaurt – cele mai bune mijloace pentru îmbunătățirea zilnică a digestiei și întărirea imunității.
Pe rafturile magazinelor și pe internet, puteți găsi cu ușurință produse lactate fără lactoză. Prețul nu este mult diferit de un simplu lapte, dar puteți aprecia gustul și substanțele utile.

Sau folosiți medicamentul - lactaza. Datorită acestui preparat enzimatic, lactoza va fi bine absorbită în organism și va digera produsul lactat. Aportul de lactază transformă lactoza în glucoză și galactoză în timpul digestiei alimentelor

Un fapt interesant

Pentru prima dată, la începutul secolului al XVII-lea, omul de știință italian Fabrizio Bartoletti a identificat lactoza. Și deja în 1870, chimistul suedez Carl Wilhelm Scheele a introdus-o în numărul de carbohidrați și a dat numele - lactoză.

 

Este de spus că lactoza este o enzimă importantă pentru funcționarea normală a omului corp. Fără produse lactate, nu vom primi substanțe și vitamine utile, ceea ce va duce ulterior la perturbarea multor procese care au loc în organism. Dar înainte de a utiliza medicamente sau de a se auto-medica, vă recomandăm insistent să consultați un medic.

Articolul a fost scris de scriitorul personalului Biotus.  ;

 

Negarea răspunderii

Acest blog nu este destinat să ofere diagnostic, tratament sau sfaturi medicale. Informațiile de pe acest blog sunt furnizate doar în scop informativ. Vă rugăm să consultați medicul dumneavoastră pentru orice diagnostic și tratament medical și legat de sănătate. Informațiile de pe acest blog nu trebuie considerate un substitut pentru consultarea unui medic. Afirmațiile făcute despre anumite produse în articolele de pe acest blog nu sunt aprobate pentru tratamentul, diagnosticarea sau prevenirea bolilor.

Ți-a plăcut această postare?
0
0
Comentarii la articole
Nicio recenzie
Adaugă recenzia ta

Feedback-ul va fi afișat după moderare.