Facebook Pixel

Depresie de toamnă? Nutriție și lumină: modalități de a face față depresiei de toamnă

Depresie de toamnă? Nutriție și lumină: modalități de a face față depresiei de toamnă

Depresia de toamnă poate depăși pe toată lumea. Apare, ca orice depresie sezonieră, odată cu debutul unui nou sezon. Este favorizată de zilele mai scurte, înnorate, de frig și de noroi. Oboseală în creștere, proastă dispoziție, scăderea muncii mentale... Experții numesc această afecțiune o boală estetică sezonieră. Aflați modalități eficiente de a face față depresiei de toamnă.
Depresia de toamnă vă tachinează? Deteriorarea stării de spirit, gânduri depresive, oboseală constantă... Totuși, în căutarea unor modalități de a vindeca depresia de toamnă, te-ai gândit să-ți schimbi dieta? În tradiția ucraineană, se acceptă că în sezonul rece este necesar să se consume alimente grase. Cu toate acestea, acest lucru este greșit. Alimentele grase, dulciurile, alcoolul și cafeaua provoacă letargie, apatie și încetinesc procesele de gândire.
Dieta de toamnă - ce ar trebui să includă
Dieta noastră are un impact uriaș asupra bunăstării. Ceea ce mâncăm determină dacă vom avea puterea pentru lupta zilnică și vom nivela eficient senzația de oboseală. Prin urmare, alimentele cu valoare nutritivă scăzută trebuie evitate. Mesele noastre ar trebui să fie bogate în vitamine și minerale, fructe și legume. La fel de importantă este furnizarea unei doze adecvate de pâine sau chiar boabe de cereale în sine, bogate în vitamine B care întăresc sistemul nervos. Merită să îmbogățim alimentația cu pește, deoarece grăsimile pe care le conține contribuie la sinteza serotoninei, un neurotransmițător responsabil de starea noastră de spirit. Este foarte de dorit în dieta de toamnă să mănânci nuci și suficientă apă, iar consumul regulat de alimente previne senzația de oboseală și iritabilitate.
Depresia de toamnă - simptome
cele mai naturale . Se numește boală afectivă sezonieră. După cum au demonstrat oamenii de știință, are o relație strânsă cu mai puțin soare. Razele soarelui nu stimulează doar corpul nostru să producă vitamina D, care este responsabilă de absorbția calciului. Sub influența lor, se produc și hormoni care sunt responsabili de bunăstarea noastră. Una dintre ele este melatonina, care controlează practic ritmul somnului și al stării de veghe. În timpul zilei, cantitatea sa în organism este neglijabilă, deoarece se descompune sub influența razelor solare, dar după întuneric și noaptea, cantitatea sa crește, poate chiar de câteva ori. Provoacă o senzație de somnolență, relaxare. Ne aduce într-o stare fericită de a facilita adormirea, care, dacă este foarte de dorit seara, în timpul zilei, ne dă necazuri, dând simptome de depresie, neliniște, frică, anxietate, pierderea interesului, somnolență excesivă, senzație constantă de foame. (în special apetitul pentru dulciuri), creșterea în greutate, slăbirea libidoului.

Negarea răspunderii

Acest blog nu este destinat să ofere diagnostic, tratament sau sfaturi medicale. Informațiile de pe acest blog sunt furnizate doar în scop informativ. Vă rugăm să consultați medicul dumneavoastră pentru orice diagnostic și tratament medical și legat de sănătate. Informațiile de pe acest blog nu trebuie considerate un substitut pentru consultarea unui medic. Afirmațiile făcute despre anumite produse în articolele de pe acest blog nu sunt aprobate pentru tratamentul, diagnosticarea sau prevenirea bolilor.

Ți-a plăcut această postare?
0
0
Comentarii la articole
Nicio recenzie
Adaugă recenzia ta

Feedback-ul va fi afișat după moderare.