Facebook Pixel

Beneficii Ciulinului de lapte: Detoxifierea ficatului și îmbunătățirea digestiei

Beneficii Ciulinului de lapte: Detoxifierea ficatului și îmbunătățirea digestiei

Culinul de lapte este una dintre plantele naturale care are acțiune antioxidantă și anti-stimulatoare și este folosit în mod obișnuit pentru detoxifierea și vindecarea ficatului. Ciulinul de lapte (sau Silybum marianum) este o plantă care crește mai ales în zona California (deși poate fi cultivată în climă caldă din întreaga lume); Se folosește de obicei sub formă de extract sau altă formă care este cea mai convenabilă pentru extragerea tuturor substanțelor benefice.

Deoarece este considerat benefic pentru ficat, acid lactic, analgezic și colagog, ciulinul de lapte poate ajută la digestie – favorizează formarea enzimelor, prin creșterea producției de bilă, ameliorarea arsurilor la stomac și calmând mucoasa stomacului.

Beneficiile ciulinului de lapte

Ciulinul de lapte este folosit de peste 2.000 de ani. Această plantă provine din regiunea mediteraneană și aparține familiei Aster. Medicul și botanistul grec Dioscorides a fost primul care a descoperit proprietățile medicinale ale acestei plante în jurul anului 40 î.Hr. force-now-foods-120-kapsul.html' title='Milk thistle' target='_blank'>Milk thistle ne scapă de toxine care pot provoca o serie de boli, inclusiv cancer, colesterol ridicat, diabet, pietre la rinichi, boli ale vezicii biliare, efecte secundare ale chimioterapiei etc. Ca antioxidant, ciulinul de lapte poate fi comparat cu vitamina E sau vitamina C în proprietățile sale benefice, care ajută la combaterea radicalilor liberi și la încetinirea procesului de îmbătrânire. Ciulinul de lapte conține niveluri ridicate de extracte lipofile în semințele acestei plante, care acționează ca bioflavonoide - antioxidanți care cresc imunitatea și încetinesc stresul oxidativ.

În afară de numeroasele sale beneficii, ciulinul de lapte este cel mai bine cunoscut pentru că este un suport natural pentru ficat și detoxifiant. Ficatul nostru funcționează non-stop pentru a ne ajuta să ne apărăm împotriva toxinelor prezente în viața noastră de zi cu zi, acționând ca un filtru și eliminând substanțele nocive din organism.

Culinul de lapte tinde să reducă efectele negative asupra ficatului cauzate de medicamente, antibiotice, poluarea mediului mediu, metale grele și așa mai departe.

Semințele și frunzele de ciulin de lapte sunt de obicei luate în capsule, pulbere, tinctură, extract sau ceai. Ciulinul de lapte poate fi consumat crud, dar oamenii preferă, în general, să ia extract de ciulin de lapte pentru a vedea cele mai bune rezultate.

Culinul de lapte își ia numele de la lichidul alb lăptos care curge din frunzele plantei când este zdrobit. Frunzele de ciulin de lapte sunt, de asemenea, acoperite cu un strat alb, ca si cum ar fi fost scufundate in lapte.

7 beneficii principale ale ciulinului de lapte

1. Detoxifiere hepatică și sănătate

Culinul de lapte este un puternic detoxifiant pentru ficat. Ajută la repararea celulelor hepatice deteriorate eliminând organismul de toxine. Ciulinul de lapte este foarte eficient ca antioxidant natural. De asemenea, elimină efectele negative ale alcoolului asupra organismului, elimină metalele grele din lichidul pe care îl bem și poluarea din aerul pe care îl respirăm!

Ficatul este de fapt cel mai mare organ intern al nostru și este responsabil de detoxifierea organismului. Starea sângelui nostru depinde în mare măsură de sănătatea ficatului nostru. Ficatul nostru curăță în mod activ sângele pe tot parcursul zilei pentru a menține întregul organism într-o stare normală.

Ficatul ajută la eliminarea substanțelor nocive din sânge, ajută la producerea de hormoni, acționează ca un antioxidant, crește glicemia. , producând astfel energie și absorbind grăsimile din alimente. Ciulinul de lapte a fost aprobat de terapeuți ca un remediu natural pentru a ajuta la tratarea unei varietăți de afecțiuni hepatice, inclusiv steatoza hepatică, afectarea alcoolului, biliozitatea, psoriazisul, hepatita și multe altele.

2. Ajută la protejarea organismului de cancer

Semințele de ciulin de lapte sunt o sursă mare de antioxidanți numită silimarină. Silimarina ajută la creșterea imunității, luptă împotriva daunelor genetice și a dezvoltării cancerului.

Culinul de lapte este considerat o bună apărare împotriva cancerului, deoarece ajută la blocarea toxinelor care pătrund în receptorii membranei celulare.

3. Ajută la scăderea colesterolului

Culinul de lapte este bun pentru sănătatea inimii și ajută la scăderea colesterolului ridicat, curăță sângele și previne deteriorarea arterelor.

Studiile preliminare arată că extractul de ciulin de lapte este foarte eficient în combinație cu alte metode tradiționale de tratament. S-a dovedit că ciulinul de lapte îmbunătățește colesterolul total, lipoproteinele cu densitate scăzută (LDL), colesterolul și trigliceridele.

Este de remarcat faptul că toate rezultatele cercetării ciulinului de lapte se bazează pe persoanele cu diabet zaharat, așa cum au fost ei. cele testate. Prin urmare, nu se poate argumenta că ciulinul de lapte are același efect asupra altora și poate fi folosit pentru a scădea colesterolul în mod permanent.

4. Poate ajuta la controlul sau prevenirea diabetului

Efectul valoros al antioxidanților găsiți în ciulinul de lapte a fost demonstrat în studii experimentale și clinice pentru a reduce zahărul din sânge la pacienții diabetici.

4 -x un studiu de o săptămână a arătat că pacienții care luau ciulin de lapte au crescut circulația sanguină și nivelul de insulină în comparație cu grupul placebo.

Într-adevăr, rezultatele sunt impresionante, deoarece ficatul este parțial responsabil de reglarea nivelului hormonal. în sânge. Prin urmare, ciulinul de lapte ajută la reducerea nivelului de zahăr. Ceea ce este deosebit de important pentru pacienții cu diabet.

5. Ajută la prevenirea pietrelor la rinichi

Ficatul este principalul organ digestiv, va ajuta la procesarea nutrienților și a toxinelor care vin la noi prin alimente, apă și aer. Ficatul și alte organe digestive, cum ar fi vezica biliară, pancreasul, intestinele și rinichii  lucrează în comun pentru a îmbunătăți sănătatea ficatului, ciulinul de lapte poate ajuta la prevenirea calculilor biliari și la rinichi.

Culinul de lapte sprijină sistemele endocrin și gastrointestinal, ajută la producerea enzimelor biliare, precum și la purificarea sângelui. De asemenea, ciulinul de lapte curăță organismul de deșeurile metabolice, reglând astfel funcția vezicii biliare.

6. Îmbunătățește starea pielii

Studiile arată că substanțele fitochimice, precum cele găsite în ciulinul de lapte, sunt foarte eficiente în reducerea efectelor negative ale razelor UV asupra pielii. Ciulinul de lapte încetinește foarte mult stresul oxidativ, care provoacă boli de piele (cancer de piele). Administrarea de silimarină poate reduce, de asemenea, daunele pielii cauzate de terapia cu radiații la pacienții cu cancer.

Cu câțiva ani în urmă, studiile efectuate pe șoareci au arătat că daunele razelor UV asupra pielii șoarecilor cărora li s-a administrat ciulin de lapte a fost semnificativ redusă în comparație cu cele dat ciulin de lapte.nu l-a acceptat.

7. Are efect anti-îmbătrânire

Deoarece antioxidanții din ciulinul de lapte ajută la prevenirea distrugerii radicalilor liberi în organism și la îmbunătățirea sănătății digestive, poate încetini procesul de îmbătrânire. Acest lucru are un efect pozitiv atât asupra pielii, cât și asupra corpului în ansamblu.

Beneficiile ciulinului de lapte sunt foarte largi, datorită aportului său, puteți reduce riscul celor mai frecvente și grave boli care se dezvoltă la oameni în timpul procesului de îmbătrânire: insuficiență cardiacă, cancer, diabet, boli ale rinichilor și intestinului, probleme ale pielii legate de vârstă și boli asociate cu pierderea vederii.

Beneficiile pielii ciulinului de lapte sunt foarte vizibile, de la reducerea vizibilității. semne de îmbătrânire pentru a preveni simptomele cancerului de piele, cum ar fi petele întunecate, ridurile și pigmentarea. Aceleași proprietăți antioxidante beneficiază vederea, articulațiile și mușchii.

Culinul de lapte și glutationul

Silimarina, ingredientul activ din ciulinul de lapte, este un antioxidant care poate proteja împotriva deficienței de glutation. Glutationul este o parte a organismului nostru, se găsește și în unele plante, ciuperci și alge marine.Joacă un rol important în lupta împotriva stresului oxidativ, care duce la boli precum cancer, diabet, insuficiență cardiacă și boli neurodegenerative. 

Lucruri precum poluarea, toxinele, drogurile, stresul, rănile, îmbătrânirea, infecțiile și radiațiile, toate epuizează funcția ficatului, precum și glutationul din organism. Ciulinul de lapte ajută la creșterea nivelului de glutation pentru a sprijini detoxifierea ficatului Ciulinul de lapte întărește pereții ficatului, protejându-i de toxinele invadatoare și, de asemenea, sprijină regenerarea celulelor hepatice.

Doza recomandată de ciulin de lapte

Întrucât ciulinul de lapte este clasificat ca supliment alimentar și nu ca medicament, nu poate fi comparat din punct de vedere al eficacității sau calității cu aceleași medicamente. Cantitatea de ingrediente active poate varia în funcție de metodele de fabricație ale unei anumite mărci sau companie. În prezent, pe piață există mai multe formule diferite, cu doze diferite.

Până în prezent, nu există o doză standardizată de ciulin de lapte, dar majoritatea oamenilor găsesc aportul optim de 20-300 mg de medicamentul zilnic.

În formă de supliment, se recomandă administrarea ciulinului de lapte:

  • Zilnic ca detoxifiere, doza recomandată este de 150mg De 1-3 ori pe zi.
  • Pentru artrofilaxie și sprijin hepatic, 50 până la 150 mg pe zi.

Sub formă de ceai:

De asemenea, puteți obține toate beneficiile ciulinului de lapte, beandu-l ca un ceai. Ceaiul îmbunătățește digestia, normalizează funcția ficatului, îmbunătățește starea de spirit și revigorează. În ceai, puteți adăuga și un praf de mentă, care va îmbunătăți gustul și va spori efectul terapeutic

Se toarnă 1 linguriță de semințe zdrobite cu 1 cană de apă clocotită, se lasă 15 minute, se strecoară. Se bea fierbinte 1 cană de 3 ori pe zi, cu 30 de minute înainte de mese.

Efecte secundare ale consumului de ciulin de lapte

Culinul de lapte este sigur și bine tolerat. plante medicinale, Nu au existat rezultate negative după administrarea ei. Dintre efectele secundare raportate, primitorii au raportat doar o ușoară greață și un efect laxativ. Dacă luați doza strict recomandată, nu se observă efecte secundare și reacții alergice.

 

Conţinut
  • Beneficiile ciulinului de lapte
  • 7 beneficii principale ale ciulinului de lapte
  • Culinul de lapte și glutationul
  • Doza recomandată de ciulin de lapte
  • Efecte secundare ale consumului de ciulin de lapte
Negarea răspunderii

Acest blog nu este destinat să ofere diagnostic, tratament sau sfaturi medicale. Informațiile de pe acest blog sunt furnizate doar în scop informativ. Vă rugăm să consultați medicul dumneavoastră pentru orice diagnostic și tratament medical și legat de sănătate. Informațiile de pe acest blog nu trebuie considerate un substitut pentru consultarea unui medic. Afirmațiile făcute despre anumite produse în articolele de pe acest blog nu sunt aprobate pentru tratamentul, diagnosticarea sau prevenirea bolilor.

Ți-a plăcut această postare?
0
0
Comentarii la articole
Nicio recenzie
Adaugă recenzia ta

Feedback-ul va fi afișat după moderare.