Facebook Pixel

Ce sunt probioticele?

Ce sunt probioticele?

Cred că fiecare persoană a întâmpinat nevoia de a consuma bacterii care ar ajuta la îmbunătățirea funcționării tractului gastrointestinal.

Probiotice — acestea sunt bacterii benefice care îmbunătățesc sănătatea intestinelor și, în consecință, bunăstarea. Adesea pot fi găsite în produsele lactate fermentate, ca suplimente alimentare și medicamente. Compoziția calitativă a florei bacteriene este diferită pentru fiecare persoană și depinde de tulpinile care au format inițial flora copilului după naștere, de stilul alimentar și este parțial asociată cu predispoziția ereditară.

Oamenii de știință împart probioticele în două grupe:

  • lactobacilii sunt bacterii lactice anaerobe pozitive care transformă tot zahărul în acid lactic.

  • Bifidobacteriile sunt microorganisme anaerobe care protejează, curăță și saturează microflora intestinală.

Lacto- și bifidobacteriile există numai împreună, sunt indivizibile, dar dimpotrivă se completează reciproc, ca urmare dintre care ne afectează pozitiv sănătatea.

Probioticele includ numai acele bacterii care s-au dovedit a fi benefice pentru sănătate în studiile clinice. În plus, trebuie să aibă o serie de proprietăți suplimentare: rezistența la acțiunea sucului gastric și a bilei, trebuie să aibă un efect protector asupra membranei mucoase a stomacului și a intestinelor, limitând posibilitatea reproducerii bacteriilor patogene (dăunătoare) în ea. și suprimarea activității acestora.

Soiuri probiotice
Evidențiați probiotice span>, care este potrivit pentru copii de la 2 la 12 ani. Formula este îmbogățită cu tipul de probiotice găsite în laptele matern. Ele promovează creșterea bifidobacteriilor și a lactobacililor.

Puțini au auzit de un astfel de probiotic precum colostrum. Acesta este unul dintre cele mai eficiente preparate naturale, care este făcut din colostru de vacă. Protejează organismul de diferite infecții și bacterii, activează anticorpii împotriva virușilor și ciupercilor. Colostrul este considerat un probiotic eficient care normalizează funcția intestinală. Experții disting colostrul ca un instrument indispensabil pentru corpul copilului.
Nu este un probiotic mai cunoscut Saccharomyces boulardii este un remediu care mentine un tract gastrointestinal sanatos, asigura flora si echilibrul intestinal sanatos. De asemenea, combate eficient factorii externi de stres.

Există și dofilus probiotics pentru sănătatea orală. Acestea mențin gura și gâtul sănătoase, protejând împotriva bacteriilor dăunătoare. Întărește funcția de protecție a intestinelor și ajută la îmbunătățirea respirației. La copiii mici, atunci când iau probiotice, frecvența colicilor scade și activitatea stomacului se îmbunătățește, îmbunătățind astfel digestia.

Funcții utile

U probioticele au multe funcții pozitive și anume:

  • întărește sistemul imunitar

  • crește nivelul de energie cu vitamina B12

  • elimină problemele intestinale

  • îmbunătăţeşte starea pielii

  • ajută la răceli și complicații

  • ajută la pierderea în greutate

  • ajută la reglarea digestiei și absorbției alimentelor

  • restaurează microflora intestinală, constipația și gastrita.

Specialistii prescriu medicamente care de asemenea pentru raceli, stres, astm bronsic si alergii.

Dar cel mai adesea se folosesc probiotice, compatibile cu antibioticele. Deoarece antibioticele ucid microflora intestinală, iar probioticele ajută la restabilirea stării organismului după o boală. Se recomandă administrarea probioticelor timp de cel puțin o săptămână după administrarea antibioticelor.

Este de spus că lipsa probioticelor din organismul nostru duce la tulburări grave, și anume: probleme digestive și tulburări metabolice, ceea ce duce ulterior la deteriorarea pielii. , erupții cutanate și inflamații,   imunitatea scade și pe acest fond apar boli grave ale organelor interne.

Cu excepția preparatelor care conțin probiotice, există și produse naturale care conțin  bacteriile nu mai puțin favorabile. De exemplu, iaurt, chefir, varză murată, mai multe tipuri de brânză (gouda, mozzarella, cheddar și brânză de vaci), oțet de mere. Produsele lactate care conțin probiotice trebuie consumate zilnic pentru a vă proteja organismul și imunitatea de influențele negative ale mediului.

Probioticele ocupă un loc important în viața noastră și anume ne susțin sănătatea. Nu este necesar să luați medicamente, probioticele se găsesc și în produse naturale, cunoscute. Dacă observați o deteriorare a sănătății, atunci nu ar trebui să vă prescrieți singur probiotice. Cel mai bine este să apelați la  specialiști care vor efectua examinări și vă vor prescrie cursul potrivit pentru recuperarea dumneavoastră.

Articolul a fost scris de Biotus scriitor personal. 

 

Negarea răspunderii

Acest blog nu este destinat să ofere diagnostic, tratament sau sfaturi medicale. Informațiile de pe acest blog sunt furnizate doar în scop informativ. Vă rugăm să consultați medicul dumneavoastră pentru orice diagnostic și tratament medical și legat de sănătate. Informațiile de pe acest blog nu trebuie considerate un substitut pentru consultarea unui medic. Afirmațiile făcute despre anumite produse în articolele de pe acest blog nu sunt aprobate pentru tratamentul, diagnosticarea sau prevenirea bolilor.

Ți-a plăcut această postare?
0
0
Comentarii la articole
Nicio recenzie
Adaugă recenzia ta

Feedback-ul va fi afișat după moderare.