Facebook Pixel

Sambucolul este un agent antiviral natural

Sambucolul este un agent antiviral natural

Gripa A sau B provoacă boli acute, febrile, care izbucnesc aproape în fiecare iarnă, cu diferite grade de severitate. Amantadina și rimantadina sunt cele mai eficiente mijloace de prevenire a virusului gripal A (Younkin și colab. 1983; Reuman și colab. 1989; Bradley și colab. 1990). Cu toate acestea, virusul B, aceste medicamente inhibă in vitro numai la concentrații atât de mari încât este imposibil de realizat la pacienți (Douglas (Douglas, 1990).

Pe lângă costul ridicat, aceste medicamente provoacă latură gravă. efecte, în special, la vârstnici (Stange et al.) În plus, mutațiile proteinelor membranare cauzate de virusul gripal M2 au fost raportate că provoacă rezistență la amantadină (Grambas și colab., 1992). rimantadină, virusurile gripale A au apărut în timpul tratamentului utilizarea acestui produs încă de la 2 zile după începerea tratamentului (Hayden et al., 1989, 1991), ceea ce poate duce la selecția și transmiterea rapidă a virusurilor gripale A rezistente.

Ribavirina este eficientă împotriva ambelor Virușii A și B, dar numai atunci când sunt administrați sub formă de aerosoli.Această cale de administrare este dificil de utilizat la pacienții cu gripă care suferă de boli respiratorii și este costisitoare și consumatoare de timp. controlul virusului (Gilbert et al., 1986).


Datorită proprietăților sale, socul negru a fost folosit de mulți ani în medicina populară ca remediu împotriva gripei. Indicațiile pentru utilizarea frunzelor de soc sunt afecțiuni de răceală asemănătoare gripei și sinuzită (Farmacopeea Britanică a Herbs, 1983). Există date despre efectul antiviral a trei componente ale plantelor, printre care este menționat și socul, în tratamentul gripei și al herpesului (Serkedzhieva și colab., 1990).


Extract standardizat, prezentat ca medicament Sambucol® ; (SAM), este un medicament de soc negru care este utilizat ca remediu pe bază de plante pentru a trata infecțiile cauzate de virusul gripal. Această formulare conține niveluri ridicate de trei flavonoide (Bronnum-Hansen și Hansen, 1983). Flavonoide – Acestea sunt substanțe naturale din plante. Au fost publicate numeroase rapoarte privind efectele antivirale ale polifenolilor, cum ar fi flavonoidele, flavonolii și flavonele. Folosind mai multe extracte de plante care conțin flavonoide sau flavonoide purificate, activitatea lor antivirală a fost demonstrată în tratamentul virusului herpes tip 1, virusului respirator sincițial, parainfluenza și gripă (Amoros (Amoros) și colab., 1992; Serkejieva și colab., 1992; Nagai și colab., 1990; Mahmood și colab., 1993).

Negarea răspunderii

Acest blog nu este destinat să ofere diagnostic, tratament sau sfaturi medicale. Informațiile de pe acest blog sunt furnizate doar în scop informativ. Vă rugăm să consultați medicul dumneavoastră pentru orice diagnostic și tratament medical și legat de sănătate. Informațiile de pe acest blog nu trebuie considerate un substitut pentru consultarea unui medic. Afirmațiile făcute despre anumite produse în articolele de pe acest blog nu sunt aprobate pentru tratamentul, diagnosticarea sau prevenirea bolilor.

Ți-a plăcut această postare?
0
0
Comentarii la articole
Nicio recenzie
Adaugă recenzia ta

Feedback-ul va fi afișat după moderare.