Facebook Pixel

Ce este important de știut despre seleniu pentru toată lumea

Ce este important de știut despre seleniu pentru toată lumea

Când vine vorba de vitamine, minerale, suplimente pentru sănătate, primul lucru pe care toată lumea își amintește este vitamina C, calciul, magneziul, vitaminele B. Și puțini oameni știu cât de important sunt acestea. este pentru imunitate, funcționarea completă a organismului seleniu. În mare parte pentru că este asociat exclusiv cu tabelul periodic al elementelor chimice, și nu cu sănătatea umană.

Fapte istorice

Cu toate acestea, proprietățile sale utile au devenit cunoscute relativ recent. Un mic ajutor vă va ajuta să vă faceți o idee generală despre acest oligoelement.

 1. Pentru prima dată, seleniul a fost izolat și descris în 1871 de baronul Jens Jakob Berzelius.
 2. În anii treizeci ai secolului trecut seleniul era folosit pentru aparatele electrice. A fost folosit timp de mai bine de 40 de ani în producția lor, până când celule de siliciu mai compacte au venit să-l înlocuiască.
 3. Semnificația biologică pentru oameni și animale a început să fie studiată abia în 1954.
 4. În 1980, s-a descoperit că seleniul se găsește în nucleul fiecărei celule de mamifer.

Acum cercetările sunt în desfășurare. Și în fiecare an cumpărați seleniu devine mai mare. Prin urmare, este important să știm exact cum afectează sănătatea pentru a o menține până la bătrânețe.

Rol biologic

Corpul uman adult conține 10 până la 14 mg seleniu.

În corpul unui adult conține de la 10 la 14 mg de seleniu. Cea mai mare cantitate este concentrată în:

 • ficat;
 • splină;
 • inima;
 • în testicule, tubuli seminiferi la bărbați.

Astfel, putem face o concluzie logică că deficiența acestuia duce la perturbarea acestor organe vitale. În plus, cu o deficiență, există o deteriorare a absorbției iodului și, ca urmare, boli tiroidiene.Seleniul este implicat și în metabolismul lipidic și proteic. Prin urmare, rolul său în menținerea greutății normale este destul de semnificativ.

Seleniul este unul dintre cele mai importante elemente pentru sistemul imunitar. Lansează protecția antivirus a organismului. Și nu vorbim doar despre răceli, ci și despre o boală atât de gravă precum HIV. Astăzi, seleniul face parte din tratamentul persoanelor infectate cu HIV, deoarece încetinește dezvoltarea virusului și oprește tranziția de la HIV la SIDA. Și aceasta nu este singura boală care se retrage sub influența ei.

 1. Statisticile medicale arată că boala Alzheimer „devine mai tânără” rapid. Dacă în urmă cu 30 de ani a fost diagnosticată la persoanele peste 65 de ani, acum primele simptome se găsesc deja la vârsta de 40-50 de ani. Seleniul este considerat unul dintre cele mai eficiente mijloace de prevenire a tulburărilor mintale. Cu o boală diagnosticată, porții suplimentare „încetinesc” dezvoltarea bolii, îmbunătățesc starea generală.
 2. Pacienții diagnosticați cu boala Parkinson, ateroscleroză multiplă primesc, de asemenea, o dietă specială, exerciții fizice și suplimente cu seleniu. Studiile efectuate pe peste 350.000 de pacienți au arătat că nivelul lor de seleniu din sânge este redus în comparație cu oamenii complet sănătoși. Când deficiența este completată, activitatea musculară se îmbunătățește, frecvența exacerbărilor scade.
 3. Tablete de seleniu prezinta rezultate excelente in tratamentul pacientilor cu cancer. Stimulează sistemul imunitar, inhibă dezvoltarea celulelor canceroase. Aceștia sunt numiți „protectori împotriva cancerului”, deoarece cu niveluri normale de seleniu în sânge, riscul de a fi diagnosticat cu cancer este redus la 60%. În ceea ce privește tratamentul bolnavilor de cancer, nutriția specială, terapia, suplimentele cu seleniu cresc șansele unei recuperări complete.

Așa funcționează?

Studii recente indică un efect antioxidant puternic.

Pe ce se bazează un efect atât de puternic asupra organismului? Cercetările recente indică efecte antioxidante puternice. Radicalii liberi se formează în organism în timpul procesului metabolic natural. La niveluri normale, au un efect antibacterian puternic. Dar, odată cu creșterea, procesele oxidative apar mai rapid și agenții patogeni mor împreună cu bacteriile utile, necesare.

Ca rezultat, protecția funcția organismului scade, devine vulnerabil la viruși, crește riscul de a dezvolta tumori maligne. Dacă dieta este echilibrată, atunci o cantitate suficientă de antioxidanți provine din alimente. Acestea reglează nivelul radicalilor liberi, cresc funcțiile de protecție.

 

Cauzele deficienței

Apare din diverse motive și chiar și pentru persoanele care aderă la alimentația corectă. Luați în considerare cele principale.

 1. Cu fiecare deceniu, oamenii de știință notează o scădere în nivelul de seleniu din sol . În consecință, nu intră în plantele care sunt cultivate pentru hrană.
 2. Când există aprovizionare suficientă cu seleniu cu alimente, dar cu o lipsă de iod, practic nu este absorbit, astfel încât se dezvoltă treptat o deficiență.
 3. În zonele nefavorabile din punct de vedere ecologic, inclusiv orașele mari cu conținut ridicat de gaze, consumul de seleniu crește proporțional. Prin urmare, dacă vi se pare că meniul dvs. este complet echilibrat, ar trebui să cumpărați totuși seleniu rezidenți din Kiev, Harkov, Odesa, Dnipro, Zaporojie, Nikolaev, Krivoy Rog, Poltava, Jitomir.
 4. Când consumați alimente și suplimente care scad colesterolul în exces.

Simptome de deficiență

Bolile enumerate mai sus sunt consecințele deficienței de seleniu pe termen lung. p>

Bolile enumerate mai sus sunt consecințele anilor de deficiență de seleniu. Ce simptome indică acest lucru?

 1. Slăbiciune musculară, dureri musculare frecvente, chiar și dacă nu a existat activitate fizică.
 2. Boală cardiacă.
 3. Probleme de reproducere (pentru bărbați și femei).
 4. Răceli frecvente, chiar și în sezonul cald.

În acest din urmă caz, cel mai des sunt detectate niveluri scăzute de seleniu în sânge, deoarece cuplurile care doresc să aibă copii sunt supuse unei examinări complete, care include și o analiză adecvată. Ajustarea nutriției, porțiile suplimentare sub formă de suplimente cresc fertilitatea feminină și masculină și, prin urmare, șansele de a avea un copil sănătos.

Ministerul Sănătății al Ucrainei efectuează în mod regulat studii în domeniul deficienței de seleniu. În medie, doi din trei ucraineni se confruntă cu o lipsă de volum de la 20% la 80%.

 

Porția zilnică

Se ia în considerare nivelul de seleniu scăzut dacă analiza arată că este mai mică de 45 mcg per 1 litru de sânge. Excreția sa zilnică din organism are loc în procesele de urinare, mișcări intestinale, transpirație. Pierderea minoră apare cu căderea părului. Cât de mult seleniu trebuie consumat pe zi pentru a-și menține nivelul normal? Depinde de vârstă.

Vârsta

Cantitatea de seleniu în mcg

1 an

20

4–8 ani

30

9–13 ani

40

14-18 ani

55

Femei cu vârsta de 19 ani și peste

55

Bărbați cu vârsta de 19 ani și peste

70

Femeile însărcinate și care alăptează

65-75

Trebuie remarcat faptul că sunt recomandate doze diferite în diferite țări. Acest fapt este important de luat în considerare atunci când alegeți medicamentul potrivit. Intervalul este de la 40 mgc la 220 mgq. Pentru a determina caracteristicile de nutriție și sol s-au luat în considerare.

Seleniu în produse

Cel mai simplu mod de a rămâne sănătos este să mănânci corect.

Cea mai simplă modalitate de a rămâne sănătos este să mănânci corect . Pentru a vă echilibra dieta, ar trebui să știți cum să obțineți seleniu în alimente.

style='font-weight: 400;'>80

Numele produsului

Conținut de seleniu μg/100 g

p>

Ficat de vită

40 - 60

Carne de vită

40

Pui

55

Turcia

70

Rață

68

Ton

Hering

55

Sea Bass

44

Porumb p>

30

Orez

28

Fasole

25

Linte

20

Mazăre

13

Oatmeal cru pa

25

Hrișcă

27

Semințe de floarea soarelui

70

Ouă

32

Varză

3

Usturoi

30

Fistic

20

În doze mai mici, este prezent și în majoritatea legumelor și fructelor. În plus, ele conțin vitamine și minerale care contribuie la o mai bună absorbție în organism.

Când chiar trebuie să luați tablete de seleniu?

corecția rației a ajutat la îmbunătățirea stării de bine

Dacă corectarea dietei a ajutat la îmbunătățirea stării de bine, atunci cu siguranță nu aveți nevoie de porții suplimentare. Cu toate acestea, există cazuri când nu pot fi renunțate la ele. Cine are nevoie de ele în primul rând?

 1. Persoane cu boli de inimă.
 2. Vegetarieni.
 3. Persoane supraponderale cu tulburări metabolice.
 4. Dacă nu puteți mânca corect.
 5. Cei care au o deficiență în urma testelor de laborator.
 6. Fumatul, alcool, o cantitate mare de zahăr îi reduc absorbția.

Este de remarcat faptul că în aceste cazuri Beneficiile seleniului Suplimentele trebuie îmbunătățite printr-o nutriție adecvată. Pentru a obține beneficiul maxim, avem nevoie și de vitaminele E și A. Tocmai în această combinație dau rezultate bune.

Reglementări

Acest tip de supliment este unul dintre rarele cazuri în care un medic prescrie mai mult decât decid oamenii singuri. Acest fapt se datorează a ceea ce am vorbit la început - este mai puțin cunoscut decât alți aditivi. Cu toate acestea, aceleași reguli se aplică pentru seleniu ca și pentru altele. Cum să luați seleniul în mod corespunzător?

 1. Definiția în sine implică un supliment alimentar. Prin urmare, trebuie să-l iei în timpul meselor.
 2. Bea întotdeauna multă apă. 1 sau 2 pahare asigură dizolvarea și absorbția.
 3. Încercați să evitați să luați cu produse care care au un conținut ridicat de oligoelemente pentru a evita supradozajul. De exemplu, dacă mănânci des ficat, probabil că nu ai nevoie de un supliment.

Precauții

orice suplimente este benefică

Nu uitați că orice suplimente este benefică dacă urmați cu strictețe toate recomandările medicului dumneavoastră și producator. Orice „activitate de sine”, dorința de a obține rezultate cât mai curând posibil, duc la consecințe neplăcute. În doze mari, este o adevărată otravă. Cum se identifică simptomele de supradozaj?

 1. Greață.
 2. vomit.
 3. Diaree.
 4. Depresie.

Este foarte important să încetați să îl luați și să solicitați sfatul medicului. Asigurați-vă că ne spuneți ce fel de medicament ați luat, la ce doză și, de asemenea, specificați durata aportului. Aceste informații vă vor ajuta să alegeți tratamentul potrivit. Supradozajul apare în următoarele cazuri.

 1. Dacă este luat Trimite de seleniu mai lung decât este recomandat. Are tendința de a se acumula în organism.
 2. Dacă dieta ta conține suficient seleniu, atunci o porție suplimentară duce și la consecințe neplăcute.
 3. Dacă ați înțeles greșit cât de mult este zilnic porția necesară. Sunt cunoscute mii de cazuri când s-a dovedit că pacienții cu otrăvire cu seleniu pur și simplu au confundat mg (miligram) și mcg (micrograme). Drept urmare, au luat doza de sute de ori mai mare decât.

Fii foarte atent când dai porții suplimentare copiilor. Cel mai bun supliment pentru ei este alimentația adecvată. Pentru sugari este suficient seleniul, care provine din laptele matern și din hrana bebelușului. Femeile însărcinate și care alăptează al căror consum de vitamine și microelemente crește în această perioadă trebuie să consulte un medic înainte de a începe să ia orice suplimente.

De asemenea , nu uitați să ascundeți orice suplimente, medicamente de la copii. Curiozitatea și dorința lor naturală de a încerca totul „la dinți” este cea mai frecventă cauză de otrăvire la copii.

Ce să priviți pentru atunci când alegeți?

De obicei participanții medicul își dă recomandările

De obicei, medicul curant își dă recomandările cu privire la alegerea medicamentului sau a suplimentului. Dacă el a indicat doar doza, sau dacă vrei să faci singur o alegere, atunci câteva sfaturi utile te vor ajuta să găsești soluția potrivită.

 1. Acordați atenție formularului de lansare. Pentru cei care au probleme la înghițire, pulberile, sub formă lichidă, sunt mai potrivite. Pentru persoanele ocupate, tabletele și capsulele sunt mai bine să le țină la îndemână
 2. Pentru bărbați Și corpurile femeilor sunt construite diferit. Prin urmare, complexele de vitamine și minerale au nevoie de altele diferite. Asigurați-vă că acordați atenție etichetelor speciale de pe pachete. Aceeași regulă se aplică atunci când alegeți suplimente pentru copii.
 3. Dacă aveți alergii, citiți întotdeauna ingredientele. Acest lucru va ajuta la prevenirea pătrunderii alergenului în organism. Ceva îndoieli? Apoi alegeți o compoziție hipoalergenică.
 4. Producția se bazează pe componente de origine vegetală și animală . Deși prețul seleniului depinde de alți factori, acest punct este totuși important pentru susținătorii unei diete vegetariene. Marca corespunzătoare poate fi găsită pe ambalaj.
 5. Dacă decideți să luați suplimente pentru a preveni eventualele boli asociate cu deficiența acestuia, încercați să alegeți un complex cu vitaminele A, C, E.

 

O scurtă prezentare generală a mărcilor populare

Este la fel de util să înțelegeți producătorii.

Nu mai puțin util pentru a înțelege producătorii. Fiecare dintre ei se străduiește să dezvolte o formulă optimă care să fie eficientă pentru toată lumea. Costul final depinde de disponibilitatea certificării, de costurile de transport și, bineînțeles, de gradul de cunoaștere a mărcii. Pentru a înțelege caracteristicile celor mai populare mărci, luați în considerare un tabel de comparație.

 

 

Nume de marcă

Caracteristicile produsului

Solgar

Marcă americană care produce peste 50 de tipuri de aditivi. își desfășoară propria cercetare și dezvoltare. Certificat GMP.

Now Foods

Un adevărat deținător de record pentru numărul de premii pentru calitatea produsului. Participant regulat la expoziții internaționale.

Thorne Research

Vitamine și suplimente premium. În centrul formulelor - organicitate, curățenie ecologică. Este producătorul oficial de nutriție sportivă și vitamine pentru echipa olimpică americană.

Pure Encapsulations

Un brand american cu o istorie bogată și principii speciale. principala este siguranta. O atenție deosebită este acordată dezvoltării de vitamine și suplimente hipoalergenice.

Vitrum

Marcă ucraineană care a câștigat popularitate datorită complexelor speciale de vitamine și minerale. Inclusiv, fiecare a treia femeie însărcinată ia un complex special de Vitrum.

Cel mai ușor de găsit în farmacii Seleniu Solgar și Vitrum. Dacă o gamă largă de suplimente alimentare este disponibilă pentru rezidenții din Kiev și centrele regionale mari, atunci este foarte dificil să le găsești în orașele mici și centrele regionale. În cel mai bun caz, sunt vândute la prețuri extrem de umflate. Prin urmare, este înțelept să utilizați serviciile unui magazin online. În acest caz, veți găsi cu siguranță ceea ce aveți nevoie la un preț accesibil.

Puncte importante

Orice tu poate face următoarele concluzii.

Din orice se pot trage următoarele concluzii.

 1. Deficitul oamenilor crește de la an la an.
 2. Vitamina cu seleniu funcționează mai eficient decât în forma sa pură.
 3. Acesta este cel mai bun mod de a preveni oncologia, bolile Alzheimer și Parkinson și de a menține funcția cardiacă.
 4. Este important să vă consultați medicul sau nutriționistul înainte de a face orice alegere. eparata.
 5. Trebuie să știți cum să luați seleniu corect și respectă  precauții în timp ce luați pentru a evita supradozajul, păstrați toate medicamentele departe de copii.

Preț tablete de seleniu Ucraina sunt disponibile tuturor. Prin urmare, nu trebuie să amânați să aveți grijă de dvs. și de cei dragi: cu cât începeți mai devreme măsuri preventive, cu atât sunt mai mari șansele de a vă menține sănătatea și bunăstarea până la bătrânețe.

Întrebări frecvente - Întrebări frecvente:

Я живу в Южноукраинске и у нас цены на аналогичные добавки намного выше. Продавцы говорят что в интернете продают только подделки - а у них оригинал. Это правда?

Любые популярные товары, к сожалению, подделывают. И часто продают по той же цене, что оригинал. Мы являемся официальными дистрибьюторами всех представленных в каталоге брендов, поэтому риск купить у нас подделку полностью исключен. Что касается вашего вопроса, то стоит проверить в магазине соответствие представленных у них товаров. Обратите внимание на четкость печати этикетки, наличие специальных защитных пломб. Сравнить надписи можно с фото в каталоге, которые сделаны с оригинальных упаковок в высоком качестве. Тогда ситуация прояснится.

Какой селен в добавках на вкус?

По своему желанию вы можете выбрать добавку без вкуса или с приятным для вас. Например - с апельсиновым или тропическим. Таким образом прием не будет вызывать дискомфорта и ассоциироваться с обычными таблетками.

Мне кажется, что у меня есть симптомы дефицита селена. Но не знаю какой выбрать. Спрашивала у врача — он понятия не имеет о добавках. Какой препарат лучше выбрать?

Вы можете позвонить нашим менеджерам. Они имеют специальное образование и помогут сделать лучший выбор в соответствии с симптоматикой. Вполне может быть, что вам понадобится совершенно другое средство.

Знаю что селен плохо усваивается без йода. Значит ли это что нужно принимать еще и йод вместе с ним?

Есть разные способы добавить йод в рацион. Например — йодированная соль, морские водоросли, рыба. Принимать дополнительную порцию йода в виде добавок нужно только по назначению врача.

Во время беременности можно принимать селен?

Помните о том, что любые добавки, даже безобидный витамин С в этот период лучше принимать только после консультации у врача, который вас наблюдает. Беременным часто назначают витаминно-минеральные комплексы. Популярностью пользуется Мультивитамины Пренатал плюс, Витрум, 30 таблеток. Он содержит полный комплекс который помогает компенсировать повышенный расход витаминов и минералов, а также обеспечивает правильное развитие плода. Но все же не рискуйте покупать самостоятельно — поговорите сперва с вашим врачом.

Conţinut
 • Fapte istorice
 • Rol biologic
 • Așa funcționează?
 • Cauzele deficienței
 • Simptome de deficiență
 • Porția zilnică
 • Seleniu în produse
 • Când chiar trebuie să luați tablete de seleniu?
 • Reglementări
 • Precauții
 • Ce să priviți pentru atunci când alegeți?
 • O scurtă prezentare generală a mărcilor populare
 • Puncte importante
Negarea răspunderii

Acest blog nu este destinat să ofere diagnostic, tratament sau sfaturi medicale. Informațiile de pe acest blog sunt furnizate doar în scop informativ. Vă rugăm să consultați medicul dumneavoastră pentru orice diagnostic și tratament medical și legat de sănătate. Informațiile de pe acest blog nu trebuie considerate un substitut pentru consultarea unui medic. Afirmațiile făcute despre anumite produse în articolele de pe acest blog nu sunt aprobate pentru tratamentul, diagnosticarea sau prevenirea bolilor.

Ți-a plăcut această postare?
0
0
Comentarii la articole
Nicio recenzie
Adaugă recenzia ta

Feedback-ul va fi afișat după moderare.