Facebook Pixel

Alerga de dimineață - tehnica potrivită

Alerga de dimineață - tehnica potrivită

Jog de dimineață – încărcătură de vivacitate și senzații plăcute pentru întreaga zi. Și dacă faci din asta un obicei,  Aceasta este o modalitate excelentă de a întări sistemul imunitar și de a menține corpul în formă. Acesta este un tip de activitate comun și îndrăgit de mulți, dar este eficient numai atunci când este efectuat corect. Nu este recomandat să alergi dacă ai avut leziuni la genunchi. Și este mai bine să alegeți un drum neasfaltat pentru jogging, deoarece o suprafață dură creează o sarcină suplimentară asupra articulațiilor genunchilor.

Este recomandabil să nu beți cafea înainte de alergare, dar poți bea apă cu puțin timp înainte de alergare și după aceasta.

Tehnica de alergare:

em>

- o încălzire aprofundată, cu accent pe rotația circulară a articulațiilor genunchiului;

 - o creștere treptată a vitezei;

  ;- spatele este drept: daca simti ca incepi sa te moalesti – respirați mai adânc;

-pieptul este extins în lățime, umerii sunt ușor așezați pe spate și relaxați. Greșeli obișnuite, cum ar fi aplecarea și lăsarea capului în jos, precum și scoaterea din piept și aruncarea capului pe spate;

-privirea dreaptă   la linia orizontului;

- respirația uniform, pe nas, cu aceeași durata a inspirațiilor și expirațiilor;

- brațele sunt îndoite la coate la un unghi de aproximativ 90 de grade, se mișcă într-un plan de aproximativ 45 de grade față de corp;

- mâinile sunt relaxate, strânse într-un „jumătate de pumn”; ;

 -presa este asamblată, șoldurile se mișcă înainte și înapoi.

p>Pantofi și haine – sunt importante. Ar trebui să fie confortabile și să nu restricționeze mișcarea. Dar nu merge la extreme! Adidașii moderni și scumpi, cu tălpi elastice, sunt atât de confortabili, încât mulți se relaxează și descurajează. Întrucât să se simtă cu tot piciorul de aterizare la suprafață și să-și regleze elasticitatea – este un efort suplimentar și un beneficiu suplimentar pe care îl poți scoate din alergare.

Cum să-ți așezi corect piciorul – întrebarea este individuală. Mulți antrenori sportivi recomandă aterizări de la călcâi până la deget, dar acest lucru pune stres pe genunchi. Prin urmare, ortopedii recomandă alergarea pe degete de la picioare. O greșeală comună în – alergare cu sărituri, adică ridicarea corpului în sus. Aceasta este o cheltuială suplimentară de energie, care, atunci când alergați pe distanță, ar trebui cheltuită cu accent pe împingerea înainte.

Dar, în orice caz, tehnica este dobândită doar prin practică, întins pe canapea și învățând hack-uri de viață de alergare – este puțin probabil să devii mai sănătos și mai suplu. Așa că pornește!

Negarea răspunderii

Acest blog nu este destinat să ofere diagnostic, tratament sau sfaturi medicale. Informațiile de pe acest blog sunt furnizate doar în scop informativ. Vă rugăm să consultați medicul dumneavoastră pentru orice diagnostic și tratament medical și legat de sănătate. Informațiile de pe acest blog nu trebuie considerate un substitut pentru consultarea unui medic. Afirmațiile făcute despre anumite produse în articolele de pe acest blog nu sunt aprobate pentru tratamentul, diagnosticarea sau prevenirea bolilor.

Ți-a plăcut această postare?
0
0
Comentarii la articole
Nicio recenzie
Adaugă recenzia ta

Feedback-ul va fi afișat după moderare.