Facebook Pixel

De ce vitamine are nevoie parul?

De ce vitamine are nevoie parul?


Pentru a crește, a fi puternic și strălucitor, părul are nevoie de vitaminele A, E, H, F, C și vitaminele B. Fiecare dintre ele este responsabilă de funcția sa și este necesar pentru ca părul să fie sănătos, frumos și bine îngrijit. Unde găsim fiecare dintre aceste vitamine? Ce le amenință deficiența? De ce vitamine are nevoie părul?

Părul are nevoie de o serie de vitamine care se găsesc în alimente - în special, legume. Vitamine pentru creșterea: vitamina A!
Vitamina A, adică așa-numitul retinol este o componentă foarte importantă pentru părul nostru, deoarece îl întărește.
Vitamina A afectează metabolismul celulelor epiteliale ale pielii. Carenta de retinol se manifesta prin varfuri foarte uscate, slabe si despicate. Păstrarea pe termen lung a acestei afecțiuni poate duce la o creștere mai lentă a părului și la căderea părului.
Sursa principală de vitamina A sunt țesuturile animale, precum ficatul, ouăle, carnea grasă, laptele, brânzeturile, untul. În plus, această vitamină se găsește și în roșii, ardei, morcovi, legume etc.
Vitaminele B!
Nu mai puțin importante sunt vitaminele B. Ele sunt direct implicate în procesele fiziologice de creștere a părului. Îi protejează de boli, precum și de efectele adverse ale factorilor externi. Se disting următoarele vitamine B:
Vitamina B1 sau tiamina se găsește în semințele de floarea soarelui.
Vitamina B2 sau riboflavina se găsește în broccoli, lapte, iaurt sau carne de porc. Cele două vitamine menționate mai sus reglează glandele sebacee, participă la procesele de regenerare celulară și tisulară și oferă protecție împotriva formării mătreții.
Vitamina B3, sau niacina, este asociată cu funcționarea sistemului cardiovascular, ar trebui ajută la producerea suficiente de globule roșii și afectează, de asemenea, expansiunea vaselor de sânge. Datorită acesteia, nutrienții și oxigenul sunt livrate tuturor țesuturilor și celulelor, inclusiv părului, oferindu-le o nutriție adecvată.
Vitamina B5 are un efect foarte bun asupra părului. Le îmbunătățește pigmentarea. Este un remediu natural pentru părul gri. Joacă un rol important în procesele de regenerare. Îl putem găsi în broccoli și, de asemenea, în ciuperci.
Vitamina B6, sau piridoxina, este livrată părului prin consumul de sardine, banane și ficat. Este esențială în procesul de producție a părului, deoarece este implicată în diviziunea celulară în foliculii de păr. Astfel, lipsa acestei vitamine poate încetini creșterea părului.
De asemenea, vitamina B9, sau acidul folic, este responsabilă de creșterea părului.
Și vitamina B12, sau cianocobalamina, întărește părul și previne căderea părului, se găsește în ficatul de pui și carnea de vită. Deficitul acestor vitamine poate duce la seboree excesivă.

Negarea răspunderii

Acest blog nu este destinat să ofere diagnostic, tratament sau sfaturi medicale. Informațiile de pe acest blog sunt furnizate doar în scop informativ. Vă rugăm să consultați medicul dumneavoastră pentru orice diagnostic și tratament medical și legat de sănătate. Informațiile de pe acest blog nu trebuie considerate un substitut pentru consultarea unui medic. Afirmațiile făcute despre anumite produse în articolele de pe acest blog nu sunt aprobate pentru tratamentul, diagnosticarea sau prevenirea bolilor.

Ți-a plăcut această postare?
0
0
Comentarii la articole
Nicio recenzie
Adaugă recenzia ta

Feedback-ul va fi afișat după moderare.